Görüş Bildir
Haberler
Genelgeden Müzik İzni Çıkmadı: Sektör Tepkili

Genelgeden Müzik İzni Çıkmadı: Sektör Tepkili

Pandemi önlemleri çerçevesinde getirilen ve saat 24.00'ten sonra uygulanan müzik yasağının kaldırılmasının İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesinde de yer almaması sektörde hayal kırıklığı yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün Kovid-19 ile ilgili getirilen birçok zorunluluğun kaldırıldığını açıklamış; müzik yasaklarının hatırlatılması üzerine “Müzik yasağıyla ilgili doğrusu Bilim Kurulu'nun bir kararı yoktur” yanıtını verince gözler İçişleri Bakanlığı'na çevrilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün basın mensuplarının müzik yasağının kaldırılmasına ilişkin sorusu üzerine, “Sağlık Bakanımız ve Kültür ve Turizm Bakanımız ile değerlendireceğiz” diye yanıt vermişti. 

İçişleri Bakanlığı, bugün 81 ile maske kullanımına ilişkin genelge gönderdi. Genelgeye göre okul, hastane ve toplu taşımada maske zorunluluğu devam ederken, açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı. AVM, sinema ve ulaşımda HES kodu ve PCR zorunluluğu kalktı, müzik yasağından ise söz edilmedi.

"Beklentimiz bir an önce kaldırılması"

"Beklentimiz bir an önce kaldırılması"

Sözcü'nün haberine göre, Kuşadası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Restoran Cafe Bar Komitesi Başkanı Seydi Yıkılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemelerinin sektör açısından umut verici olduğunu söyledi.

Yıkılmaz “Sektörümüz pandeminin yanı sıra, yaşanan savaşların ve krizlerin etkisiyle artan ekonomik sorunlar ve gelen zamlarla iyice zora düştü. İstihdamı en yüksek olan yiyecek içecek ve eğlence sektöründe beklentimiz müzik yayınlarına ilişkin kısıtlamaların da bir an önce, sezon gelmeden kaldırılması” diyerek morale ihtiyaçları olduğunu belirtti.

"AKP sağlık politikalarını baskı rejimine alet ediyor"

"AKP sağlık politikalarını baskı rejimine alet ediyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP için pandeminin OHAL dönemi gibi özel hayata ve yaşam tarzlarına müdahale için bir fırsat haline geldiğini söyleyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise müzik yasaklarının kaldırılmamasına şu tepkiyi gösterdi; 

“Pandemi tedbirleri belirsiz ve tespiti zor kriterlerle yumuşatılırken; gece 00.00'dan sonra müzik yasağı devam ediyor. Bu durum; AKP'nin, sağlık politikalarını dahi baskı rejimine alet ettiğinin bir kanıtı. Özel yaşama müdahale eden, pandemi ile mücadele amacı yerine tek tip ve makul vatandaş kitlesi oluşturma amacından ibaret olan müzik yasağı derhal kaldırılmalı.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
V for Valkyr

Müzik haramdır. Müzik şehvet uyandırır. Müzik şeytan işidir...

Han Mergen

24:00'ten sonra müzik kısıtlaması artık kaldırılsınmış! Biz mecbur muyuz o saatten sonra dangır dungur ses dinlemeye? Bizim mahalleye kültür merkezi adı a... Devamını Gör