Görüş Bildir
Haberler
Geleceğin Öğretmeni Olmak İçin Yapılması Gereken 8 Madde

Geleceğin Öğretmeni Olmak İçin Yapılması Gereken 8 Madde

Hakan Şahin
01.12.2015 - 10:44

Nasıl öğretmen olacağım değil böyle öğretmen olacağım diyin!

Herkesin aklında, 'Nasıl öğretmen olacağım acaba? Öğretmen olduğumda öğrencilerim beni severler mi ki?!' soruları... Eğer geleceğin öğretmeni olmak istiyor ya da geleceğin öğretmeninin nasıl olacağını merak ediyorsanız, maddeleri dikkatli bir şekilde okuyun. Çünkü maddelerin hepsi başarılı öğretmenlerin, diğerlerinden farklı yönleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Teknolojiyi Etkili Kullanın

1. Teknolojiyi Etkili Kullanın

O kadar çok teknolojik araç var ki! Tabii ki akıllı tahtadan, tabletten bahsetmiyorum. Web 2.0 aracı olarak adlandırdığımız, yüzlerce teknolojik araç ile derslerinizde geribildirimler alıp, derslerinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

2. Öğrencilerinizi Takdir Edin

2. Öğrencilerinizi Takdir Edin
  • Bravo! 

  • Harikasın! 

  • Ya bunu nasıl yaptın bana da gösterir misin?

diye takdir edin öğrencilerinizi! Öğrencileri iyi işler yaptığı halde onları takdir etmekten kaçınan öğretmenlerin oranını merak ediyor musunuz? Çok yüksek! Neden? Şımarmasın diye... Evet, şımartacak kadar takdirden kaçının, fakat takdir etmek öğrencilerinizi inanılmaz bir şekilde motive eder ve daha iyi işler yapmasını sağlar.

3. İşinizden Zevk Alın!

3. İşinizden Zevk Alın!

Hiçbir öğretmen işinden zevk almadan, öğrencilere bir şey katamaz. İşinden zevk alan öğretmen öğrencilere çok güzel bir şekilde motive edip, onların tarafından aldıkları ile de işini daha da keyif katarak yapabilir.

4. Durmaksızın Kendini Geliştirmek

4. Durmaksızın Kendini Geliştirmek

Gelişiminiz sürekli olmazsa eğer, sırada oturan öğrencilerinizden öğrenecek bir o kadar şey olur! Hele ki teknoloji sınıf ortamında bu kadar kendini göstermeye başlamışken, aman diyelim, gelişiminizi sakın durdurmayın. Yoksa tabletten uygulama kaldırmayı öğrencilerinizden öğrenebilirsiniz! :)

5. Öğrencilerinizi Yaptıklarında Destekleyin

5. Öğrencilerinizi Yaptıklarında Destekleyin

'Oğlum bu senin bir işine yaramaz, boşver bunu yapma!' derseniz eğer, şu soruyla karşılabilirsiniz: Hocam integral gerçek hayatımızda ne işimize yarayacak da siz öğretiyorsunuz. 

Bu yüzden öğrencilerinizi sorgulamaktan ziyade, onların yaptığı her işte onlara yol göstererek destekleyin. Kimin Beethoven ya da Van Gogh olacağını bilemezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rehber Öğretmen Olmalısınız!

6. Rehber Öğretmen Olmalısınız!

Evet, en önemlisi! Öğrencilerinize yol göstermelisiniz, onlara yaptığı işleri daha iyi nasıl yapabileceğini öğretmelisiniz! Bu işte onları motive edip, teşvik ederek yapacağının daha da iyisini yapmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın, tembel öğrenci yoktur, ne yapacağını bilmeyen öğrenci vardır!

7. Öğrencilerinizi Tanıyın

7. Öğrencilerinizi Tanıyın

Öğrencilerinizi tanımalısınız;

'Hey, Hakan bugünkü satranç turnuvasında eminim rakiplerini yenmişsindir, nasıldı? :) ' diye sorabilmelisiniz. Çünkü her öğrenci özeldir! ve özel oldukları kadar da farklıdır. Onların farklılıklarını keşfedin ve o nasılsa ona karşı öyle olun. Unutmayın, disleksi gibi hastalıklar var!

8. Eğitimist Olarak Eğitim Yazıları Yazın

8. Eğitimist Olarak Eğitim Yazıları Yazın

Öğretmen adaylarının eğitime dair yazdığı yazıları ile kendini geliştirdiği, paylaştığı ve diğer öğretmenlerin ya da öğretmen adaylarının yazılarını okuduğu eğitimizm'in yazarı olun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
2
2
1
1
0