Görüş Bildir
Haberler
Gel Ablacım Gel! Batan Geminin Malları Bunlar: İstanbul'un En Ünlü Pazarları

Gel Ablacım Gel! Batan Geminin Malları Bunlar: İstanbul'un En Ünlü Pazarları

İstanbul'da haftanın 7 günü pazar kurulur.

Bu da bol bol taze portakal, mandalina, elma, armutun yanı sıra, sudan ucuz eşofman, don, atlet ve ikizlere takke demektir.

E siz daha bütçe mi yapıyorsunuz?

Buyurun İstanbul'un canını yediğimiz pazarlarına bir göz atın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ulus Sosyete Pazarı

1. Ulus Sosyete Pazarı

Senelerdir Ulus'ta kurulan sosyete pazarı, artık Ortaköy'de yer alıyor. Ortaköy Carrefour-Migros'u geçtikten hemen sonra kurulan sosyete pazarı, özellikle giyim tezgahlarıyla çok ünlü. Aman diyelim akşam saatlerine doğru çok kalabalık oluyor elinizi çabuk tutun!

2. Bakırköy Pazarı

2. Bakırköy Pazarı

Bakırköy Adliyesi'nin çok yakınında kurulan Bakırköy Pazarı, özellikle Avrupa Yakası'nda oturanların sıklıkla alışveriş yaptığı noktalardan biri. Cumartesi günleri lokal insanların dışında da ziyaretçi alan pazarda en çok dikkat çeken ayakkabı tezgahları oluyor.

3. Fatih Çarşamba Pazarı

3. Fatih Çarşamba Pazarı

İstanbul'un tarihi ilçelerinden biri olan Fatih'in Çarşamba günleri kurulan tarihi semt pazarı büyük bir alana yayılmış durumda. Pazar Fatih Caddesi'ne gelip, ilk sokaktan girdiğinizde karşınıza çıkacak. Buraya sebze meyveden çok kıyafet için geliniyor.

4. Yeşilköy Pazarı

4. Yeşilköy Pazarı

Tezgahların renkli görüntüleriyle pazarda olduğunuzu kolaylıkla hissettiren Yeşilköy Pazarı, halk arasında sosyete pazarı olarak adlandırılıyor. Bu pazarda birçok ünlü markanın imitasyonunu bulmak da çok kolay! Hal böyle olunca fiyatlar biraz daha artıyor.

5. Beşiktaş Semt Pazarı

5. Beşiktaş Semt Pazarı

Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nin karşısında bulunan semt pazarı, İstanbul'un en ünlü sosyete pazarlarının ilk sıralarında. Cumartesi günü kurulan pazarda Nişantaşı'nda oturan birçok ünlüye rastlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Feriköy Organik Pazarı

6. Feriköy Organik Pazarı

Feriköy Organik Pazarı'nda birçok sebzeyi ve meyveyi hiç düşünmeden sağlıkla evinize alabilirsiniz. Diğer pazarlara göre fiyatları biraz pahalı olsa da sağlıklı ürün olmaları ve ülkemizde sayılı organik pazarlardan biri olduğu için anlaşılır bir durum oluyor. Birçok ünlü restoran da buradan alışveriş yapıyor.

7. Kadıköy Pazarı

7. Kadıköy Pazarı

Eskiden Söğütlüçeşme'de bulunan, günümüzde ise Hasanpaşa'da kurulan Salı Pazarı hem çok büyük hem de çok kalabalık! Her çeşit meyve ve sebzenin satıldığı Kadıköy Salı Pazarında en çok kıyafet alışverişi tercih ediliyor.

8. Eminönü Çiçek Pazarı

8. Eminönü Çiçek Pazarı

Eminönü Meydanı’nda Mısır Çarşısı’nın hemen yanında kurulan yaklaşık 50 dükkan ve seyyar tezgahı içinde barındıran bir pazar burası. Her gün açık olduğundan gün seçmenize gerek bile yok.

9. Feriköy Antika Pazarı

9. Feriköy Antika Pazarı
4.bp.blogspot.com

Pazar günü Feriköy’de kurulan bu pazar bir şey almasanız da nostalji için harika bir seçenek. İster hızlıca bir tur atın ister saatlerce bakın mutlaka almak isteyeceğiniz nostaljik parçalar bulacaksınız!

10. Bostancı Pazarı

10. Bostancı Pazarı

Şenesenevlerin hemen orada bulabileceğiniz, yıllara meydan okuyan Bostancı Pazarı. Kimileri için nostaljik kimileri için yeni sayılan bu pazarda züccaciye tezgahları dikkatinizi çekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dolapdere Bit Pazarı

11. Dolapdere Bit Pazarı

Bu 'yok yok' pazar günleri sabah ışıkları ile kuruluyor. Eğer güzel malları kapmak isterseniz erken saatte gitmelisiniz, çünkü antikacılar ve koleksiyoncular orada nöbet tutuyor. Antika Pazarı’ndaki aynı şeylere rastlasanız da oranın aksine buradaki her şey çok daha ucuz!

12. Pendik Pazarı

12. Pendik Pazarı

Pendik Pazarı Cumartesi günleri kurulur ve belediye otobüs durağının yanında bulunur. Ucu bucağı bulunmayan bu pazarın en güzel malları sebze ve meyveleri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
44
12
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gottheit

nerde fındıkzade amına koyim? pazarcılık geçmişi olan biri olarak Cuma fındıkzade pazarını eklemeyen editörü esefle kınıyorum.

Nazlı Turhan

beylik pazarı nerde? beylikdüzü'nü istanbul'dan saymamanızı anlarım ama Türkiye'den saymamak ne demek ya