Görüş Bildir
Haberler
Geçmişte Popüler Olmasına Rağmen Dönemin Şartlarıyla Etkisini Kaybetmiş Birbirinden Enteresan Meslekler

Geçmişte Popüler Olmasına Rağmen Dönemin Şartlarıyla Etkisini Kaybetmiş Birbirinden Enteresan Meslekler

Bu mesleklerin günümüzde olduğunu hayal bile edemiyorum.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/hilarywardle...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ale(İngiliz birası)-kurucuları:

Orta Çağ İngiliz topluluklarında 'ale conner' isimli bir memur atanıyordu. Bu memur, hanlarda gezerek orada pişen ekmeğin ve biranın tadımını yapıyordu. Ale isimli bira çeşidinin çabuk bozulmasından dolayı zaman zaman ekşi veya küflü biraz içmek de işin tuzu biberiydi tabii. Her mesleğin ayrı bir zorluğu olduğunu hepimiz biliyoruz...

2. Seks partisi organizatörü:

2. Seks partisi organizatörü:

Grup seksi seven Antik Romalılar için önemli olan tek şey kişiler değil aynı zamanda yenecek yiyecekler ve içeceklerdi. Tıpkı düğün organize eden kişiler gibi seks partisi düzenleyen kişiler vardı. Hatta saray mensubu Gaius Petronius'un Roma çapkınlığı hakkında 'Satyricon' adlı bir kitabı da var.

3. Çiçek yaprağı serpiştiren kişiler:

3. Çiçek yaprağı serpiştiren kişiler:

17. yüzyıl Londrasında, kanalizasyondan dolayı oluşan pis bir koku hakimdi. Dönemin zenginleri ise sokakta yürürken bu kokuyu biraz da olsa maskelemek için fesleğen, papatya, melisa ve lavanta gibi yapraklar serpiştiren kişileri işe alırlardı.

4. Uyandırıcı (Knocker-upper):

4. Uyandırıcı (Knocker-upper):

Alarmın ve telefonların olmadığı zamanlarda, elinde uzun bir çubukla uyanması gerekenleri uyandıran kişiler çalışıyordu. Şu an böyle bir mesleğin imkansız olduğunu düşününce kulaklarımıza inanmakta güçlük çekiyoruz.

5. Bahçe keşişi:

5. Bahçe keşişi:

18. yüzyılda popüler olan meslekteki bu kişiler, zengin insanların toprağında inşa edilmiş kulübelerde yaşıyorlardı. Yaptıkları şey ise, bir köşede oturup sessiz ve etraflarındaki kişilere bilge bir insan oldukları izlenimini vermekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Terimlendirme:

Antik Roma zamanında görülen bu meslekte, köleler çalıştırılıyordu. Görevleri ise, efendilerinin gittiği ortamda konuşulanları akıllarında tutmak ve oradaki insanların isimlerini hatırlamaktı. Böyle söyleyince gayet kolay geldiğini biliyoruz ancak bir de isimleri unuttuğunuzu düşünün...

7. Okuyucu:

Günümüzde birçok insan, okumaya zamanı olmadığını öne sürüyor. Peki bizim yerimize okuyacak birisi olsa nasıl olurdu diye hiç düşündünüz mü? 20.yüzyılda böyle bir meslek vardı ve her gün sesli bir şekilde roman, ansiklopedi veya gazete okuyan kişiler bulunuyordu.

8. Yatak odası hizmetçisi:

8. Yatak odası hizmetçisi:

19. yüzyılda ortaya çıkan bu meslek, 'yatak odasına katılan veya nevresime sıkışmış hizmetçi' olarak tanımlanıyordu. Bu hizmetçiler, size bir bardak süt getirebilir, kitap okuyabilir veya üstünüzü örtebilirdi. Okurken mayıştınız değil mi?

9. Aylık hemşire:

9. Aylık hemşire:

18. ve 19. yüzyıllarda, kadınların doğumdan sonra en az bir ay boyunca yatakta dinlenmeleri bekleniyordu. Yeterli uyku uyuduklarından ve iyileşme gösterdiklerinden emin olmak için ise, anne ve çocuğa bakması için aylık hemşire tutulurdu. Tabi bunun da genelde zenginler tarafından yapıldığını söylemeden edemeyeceğiz.

10. Büyücü:

Antik Roma'da yaygın olan bu işte, lanetlenmesini istediğiniz kişi için kurşun bir tablet üstüne yazılar yazılıyordu ve tapınak duvarlarına veya sunaklara bırakılıyordu . Bu lanetler genelde; düşmanın kuzularının ölmesi, atının kör olması gibi birçok kötülüğü içinde barındırıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Berber cerrahlar:

11. Berber cerrahlar:

Orta Çağ'da doktorların ameliyat gibi barbarca bir şey yaparak ellerini kirletmesine hoş bakılmıyordu. Bu yüzden de usturayla arası iyi olan berberler bu görevi üstleniyordu. Hem tıraş hem de ameliyat diyerek bir taşla iki kuş esprisini yapmalı mıyız?

12. Tellal:

12. Tellal:

Günümüzde de tek tük olsa da gördüğümüz ancak eski zamanlarda çok yaygın bu meslekte, birçok insan okuma yazma bilmediği için meydana gelen haberleri okuyan bir memur bulunurdu ve bu kişi etraftaki herkese, sesli bir şekilde yaşananları söylerdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
17
16
7
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın