Görüş Bildir
Haberler
"Gaziantep'te Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Gaziantep'e Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 20 Yemek

"Gaziantep'te Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Gaziantep'e Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 20 Yemek

luna
19.10.2021 - 07:45

Gaziantep Anadolu medeniyetinin önemli beşiklerinden biri. Köklü bir geçmişe sahip olan Gaziantep şehri, tarihi yapıları, antik kentleri ve müzeleri ile her yıl pek çok turisti ağırlamaktadır. Taş zeminli dar sokaklarında gezerken bir yandan bakırcıların sesini duyabilir, bir yandan da çağlar boyunca pek çok değişikliğe uğramış ama yine de ayakta duran mimarisini görebilirsiniz. Gaziantep'e gelip de tarihi yerlerini, doğal güzelliklerini görmeden, yemeklerini tatmadan dönmek olmaz! Tıka basa doymadan kalkmanızın imkanı olmayan Gaziantep mutfağının lezzetli yemeklerini merak ediyorsanız, hazırladığımız liste Gaziantep'e yolu düşecek olanlar için birebir! Peki, Gaziantep'te ne yenir? İşte Gaziantep'e gidip de yemeden dönmemeniz gereken 20 yemek...

Tatlıları ve etli yemekler başta olmak üzere her köşesinde ayrı bir lezzet bulabileceğiniz Gaziantep yemekleri sadece ülkemizden değil Dünya’dan da birçok lezzet avcısını kendisine çekiyor. Şehre gelenler birkaç günlük bir ziyaretin ardında şehirden ayrılırken mutlaka bir kaç kilo almış oluyor. Peki, Gaziantep'te ne yenir? İşte Gaziantep'e gidip de yemeden dönmemeniz gereken 20 yemek...

1. Kahke

1. Kahke

Uzun süre taze kalabilen Antep kahkesi olarak da bilinen kurabiye; biraz un, su, tuz, biraz da mahlep ve nohut mayasının buluşmasıyla sizi kendine hayran bırakıyor.

2. Küşleme

2. Küşleme

Koyunların omurgasındaki et kısmından yapılan küşleme, ağzınızda lokum gibi eriyen bir et yemeği. Yörenin çeşitli baharatlarıyla daha da zenginleşen bu lezzeti Gaziantep'e yolunuz düşerse tatmanızı öneririz.

3. Beyran

3. Beyran

Beyran çorbası yapımı uzun sürse de yemesi bir o kadar kısa süren bir çorba. Kuzu eti ve baharatların buluştuğu bu eşsiz lezzet sizi Gaziantep'te bekliyor!

4. Nohut Dürümü

4. Nohut Dürümü

Nohutlu dürüm Gaziantep'te yiyeceğiniz en lezzetli sokak yemekleri arasına girebilir. Lavaş içine koyulan haşlanmış nohut, domates, soğan ve maydanoz ile hazırlanan nohut dürümü açlığınızı yatıştırmaya birebir!

5. Katmer

5. Katmer

Antep'te yediğiniz katmer başka katmerlere benzemez! İncecik çıtır çıtır yufkanın içi Antep fıstığı ile üstü kaymak ile kaplı... Genelde sabah tüketilen bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

6. Patlıcan Kebabı

6. Patlıcan Kebabı

Etin patlıcanla buluştuğu diğer güzel bir lezzet kesinlikle patlıcan kebabı olabilir.  Bir tepsi içine sırayla dizilen et ve patlıcanların mükemmel uyumuna şahit olmak isterseniz, Gaziantep bunun için çok iyi bir seçenek olacaktır!

7. Yuvalama

7. Yuvalama

Çorba deyip geçmeyin! İçinde kıyma, pirinç ve irmikten yapılma minik köfteler, nohudun bulunduğu hem doyurucu hem besleyici olan bu lezzete 'Nakışlı aş' da denmektedir.

8. Simit Kebabı

8. Simit Kebabı

Bulgur ve kıymanın baharatlarla harmanlanıp şişe dizilerek fırınlanması sonucu sofralarda yerini alan bu lezzet, damağınızdan uzun bir süre silinmeyecek. Yolunuz düşerse bu lezzeti tatmadan Gaziantep'ten ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

9. Künefe

9. Künefe

Peynir, fıstık, şerbet ve kadayıfın akıl almaz birleşmişinden ortaya çıkan  Gaziantep künefesi tadıyla akıllarınızı alacak bir lezzete sahip. Sizin de yolunuz Antep'e düşerse künefeyi yemeden dönmemenizi öneririz.

10. Alinazik Kebabı

10. Alinazik Kebabı

Kebaplar cenneti olan Antep'in bir başka kebap türü olan Alinazik Kebabı, patlıcan kıyma ve yoğurdun mükemmel birleşimiyle oluşuyor.

11. Kıyma Kebabı

11. Kıyma Kebabı

Zırhtan geçirilip, şişe geçirilen kebapların odun ateşinde yavaş yavaş pişmesi... Kıyma kebabı kesinlikle tadılması gereken yemeklerden birisi!

12. Baklava

12. Baklava

Baklavayı söylemeye gerek bile yok ama bizler yine de söyleyelim: Ünü tüm dünyaya yayılan Antep baklavasını yemeden Gaziantep'ten ayrılmayı aklınızdan geçirmeyin!

13. Soğan Dolması

13. Soğan Dolması

Genelde kebap ve tatlılarıyla öne çıksa da Antep'in soğan dolması da tadılması gereken bir lezzet.

14. Lahmacun

14. Lahmacun

Hemen hemen her yerde yiyebileceğiniz bir yemek olan lahmacunu Gaziantep usulü tattığınızda daha önce yediklerinizle kıyaslamadan edemeyeceğinize eminiz!

15. Ayva kebabı

15. Ayva kebabı

Her şeyin kebabını bulabileceğiniz bir il olan Gaziantep'te kuzu etiyle ayvanın buluşmasıyla hazırlanan ayva kebabını da görmek mümkün. Önyargılı yaklaşmayın, eminiz hoşunuza gidecektir!

16. Pirpirim Aşı

16. Pirpirim Aşı

Acıyı ekşiyi aynı anda nasıl hissederim diyorsanız, et ve sebzeyi aynı tabakta buluşturan pirpirim aşı tam size göre bir lezzet.

17. İçli Köfte

17. İçli Köfte

Çoğu kişinin severek yediği bir lezzet olan Adana, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya'da da çokça tüketilen içli köfteyi bir de Antep usulü denemelisiniz!

18. Antep Fıstıklı Şekerli Börek

18. Antep Fıstıklı Şekerli Börek

Evet evet, burada da Antep fıstığı var... Antep fıstığının yemekteki birçok alternatifin gördüğümüz Gaziantep’te börek ile Antep fıstığını buluştuğunu da görüyoruz.

İlk görüşte sıra dışı gelse de bu lezzeti mutlaka denemenizi öneririz.

19. Lahmaç/Lahmacun

19. Lahmaç/Lahmacun

Lahmacun her yerde lahmacun mudur? Sanmıyoruz. Antep lahmacununu denedikten sonra bu soruyu tekrar düşünmenizi isteriz.

20. Şöbiyet

20. Şöbiyet

Çıtır çıtır yufkası, bol Antep fıstığı ve içindeki kaymak... Bu tat anlatılmaz, yaşanır türden. Gaziantep'e gidip de şöbiyet yemeden dönmek olmaz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
12
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?