Görüş Bildir
Haberler
"Ankara'da Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Ankara'ya Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 15 Yemek

"Ankara'da Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Ankara'ya Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 15 Yemek

luna
26.09.2021 - 08:58

Türkiye'nin başkenti ve 5,6 milyonluk nüfusuyla en kalabalık 2. şehri olan Ankara, her köşesinde sizi etkileyecek birçok farklı güzelliğe sahip. Ülkemizin en çok ziyaret edilen simgesel yapısı olan Anıtkabir, devasa şehir parkları, birbirinden ilginç müzeleri, kaliteli üniversiteleri, Kızılay Meydanı gibi hareketli meydanları ve caddeleriyle Ankara, hem siyasal hem de kültürel anlamda Türkiye’nin başkenti konumunda. Saatlerini Ankara’yı gezmeye harcayan ziyaretçilerini ve yerlilerini de doyurmasını bilen bu şehir, lezzet konusunda birbiriyle yarışan mekanlara gebe kalmış. Birçoğu zamanın bilinmeyen köşelerine yerleşmiş ve varlığını sürdürmeye devam etmiş. Kimisi ise geçmişi çok eskilere dayanmasa da eşsiz hünerli ustalara sahip olmasıyla nam salmış. İşte yolunuz Ankara'ya düştüğünde yemeden dönmemeniz gereken 15 yemek...

Ankara’da ne yenir? Ankara’da en güzel yemekler hangi restoranlarda yapılır? Ankara restoranlarının en bilinen yemekleri hangileridir? Eğer acıktıysanız, tam bir lezzet şölenine hazırsanız ve bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız işte Ankara’da yiyeceğiniz 15 yemek...

1. Tamtak Tirit

1. Tamtak Tirit

Tabanında ekmek dilimleri üstünde çemenle harmanlanmış kıyması ile unutamayacağınız bir tat olan Tamtak Tirit, uzun süre tadı damağınızda kalacak yöresel bir yemek.

2. Beypazarı Güveci

2. Beypazarı Güveci

Taş fırınlarda hazırlanıp masanıza gelecek olan Beypazarı Güveci uzun sürse de tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz bir tat. Yarım asrı geçkin bir geçmişe sahip olan bu lezzet yavaş pişse de bitmesi pek uzun sürmüyor. Dikkat edin de bu lezzeti tadarken parmaklarınızı yemeyin!

3. Efelek Sarması

3. Efelek Sarması

Üçgen şeklinde sarılan bu sarmalar labada denilen bitkinin yaprağı kullanılarak elde ediliyor. Bahar aylarından yaz aylarına kadar toplayabileceğiniz bu bitki birçok yemeğin içine de girmekte. Yemlik cacığıyla birlikte de sunulan bu lezzeti olsa da yesek!

4. Bici Aşı

4. Bici Aşı

Ankara'nın bir diğer yöresel yemeği bici aşı, oldukça doyurucu ve lezzetli. Asma yaprağının bulgur pilavla buluştuğu bu muhteşem yemek sarımsaklı yoğurtla da buluşunca damağınızdan uzun süre ayrılamayacağına eminiz!

5. Öllüğün Körü

5. Öllüğün Körü

Biri erişteyle kıymayı mı buluşturdu? Öllüğün Körü bu iki malzemenin birleşiminden oluşan altta eriştenin üstte ise kıymanın olduğu harika bir lezzet. İçine peynir, ceviz gibi malzemelerle hem doyurucu hem de bir o kadar lezzetli olan bu yemeği Ankara'ya gelmişken tatmadan gitmeyin deriz!

6. Entekke Böreği

6. Entekke Böreği

Ceviz büyüklüğünde, içi kıymalı bir börek olan Entekke böreği yağda kızartılarak sofralara getiriliyor. Birçok yöresel yemek satan restoranlarda veya lokantada tadabileceğiniz bu lezzeti Ankara'dayken tatmadan dönmeyin!

7. Beypazarı Kurusu

7. Beypazarı Kurusu

Hem uzun süre saklanabilen hem de bol tereyağlı ve biraz da tarçınlı olan bu lezzet çayların yanında kıtır kıtır tüketebileceğiniz mükemmel bir eşlikçi!

8. Şibit Tatlısı

8. Şibit Tatlısı

Ankara'nın vazgeçilmez bir tatlısı olan Şibit, yufkanın sac üzerinde pişirildikten sonra baklava şeklinde kesilmesi ve ardından yufkanın üzerine şerbetin dökülmesiyle elde edilen bir tatlı.

9. Çılbır

9. Çılbır

Pişirilmiş yumurtaların üzerine biraz yoğurt biraz tereyağı biraz da baharat! Tatların mükemmel uyumunu yakalayacağınız başka bir yemek olan çılbırı tatmanızı kesinlikle öneririz.

10. İnceğiz Çorbası

10. İnceğiz Çorbası

İçinizi ısıtan bu çorba başkentte kış aylarının vazgeçilmezi olarak sofralarda yerini alıyor. İçinde nohut, buğday ve kuzu etinin bulunduğu bu çorba Ankara’nın ayazlı havasına çok iyi gitmez mi?

11. Yemlik Cacığı

11. Yemlik Cacığı

Ankara mutfağında yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olan yemlik cacığı yaz günlerinin adeta bir kurtarıcısı. Yemlik otu ve yoğurdun buluştuğu bu lezzet birçok yemeğin yanında da servis edilerek tüketilebiliyor.

12. Malak

12. Malak

Yapımı çok kolay olan bu lezzetin uzun süre damağınızdan silinmeyeceğine emininiz! Ankara'da birçok yemeğin içinde bulunan pekmez, Malak tatlısı içinde de bulunmaktadır. Pekmezin yanında, ceviz ve tereyağının da bulunduğu bu lezzeti tatlı severlerin seveceğini umuyoruz!

13. Uruş Kapama

13. Uruş Kapama

Uruş kapama, düğün gibi özel günlerde yapılan bir yemektir. Bir küpün içine kuzu eti, soğan, sarımsak gibi malzemeler koyulduktan sonra pişirilecek tepsiye ters şekilde konulması sonucunda ağzı kapatılan küp içindeki malzemeler pişirilmeye bırakılır. Uzun uzun pişen bu yemeği eminiz ki yedikten sonra aklınızdan kolay kolay çıkaramayacaksınız!

14. Toyga Çorbası

14. Toyga Çorbası

Osmaniye gibi yörelerde de rastladığımız Toyga/ Toğga çorbasının içinde buğday, nohut, bulgur, yoğurdun ve taze nane bulunmaktadır. Genel olarak sıcak tüketilen bu lezzeti Ankara’ya gelmişken tatmayı unutmayın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
25
10
9
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın