Görüş Bildir
Haberler
Gastronomi Rotamız Urla: Enfes Yemekleriyle Urla'da Nam Salan Lezzet Durakları

Gastronomi Rotamız Urla: Enfes Yemekleriyle Urla'da Nam Salan Lezzet Durakları

Gastronomisi ile ön plana çıkan İzmir'in ilçesi hiç kuşkusuz Urla'dır. Doğanın sunduğu güzellikleri lezzete çevirerek son yıllarda gastronomisiyle adından sıkça söz ettiren Urla, şef restoranları ve bağ rotasıyla bu konudaki başarısını hızlı adımlarla ilerletmeye devam ediyor. Sizin de en az bir kere olsun rotanızı Urla'ya çevirmenizi öneririz. Urla'nın muhteşem doğası içerisinde parmak ısırtan lezzetlerini mutlaka denemelisiniz. Size yardımcı olması adına Urla'ya gittiğinizde uğrayabileceğiniz lezzet duraklarını bu içeriğimizde ele aldık. Hadi hep birlikte bu restoranlara bakalım.

1. Od Urla

1. Od Urla

Od Urla menüsündeki lezzetleri oluştururken doğayı kendilerine göre şekillendirmek yerine, doğaya göre kendini şekillendiriyor. Yani Od Urla, tabiatın ritmine ayak uydurmak için menülerinde mevsimsel değişikliklere tariflerini ona göre hazırlayan bir işletme olarak karşımıza çıkıyor. Her ay değişen menülerinde denizin ve toprağın mahsüllerinden ilham alarak müşterilerine sunan Od Urla, yalnızca o dönem deneyimlenebilecek tatlar yaratıyor. 

Adres: Rüstem, Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sok. No:28, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tadım menüsü ile yaklaşık 3 saat süren keyifli bir deneyim yaşadık. Özellikle keçi yoğurdu ve şeftalili soğuk başlangıç ile Kuzu Kulağı Sorbe'nin lezzetini unutamıyoruz. Zeytin ağaçlarının arasındaki masalarla oluşturulan keyifli ortam, bahçeden toplanarak tabağımıza konulan otlar... Yolum yakınına düştüğü anda durak noktası olarak tekrar geleceğim. Zira peynir tabağında gözüm kaldı. :)

2. Vino Locale

2. Vino Locale

Vino Locale'de Od Urla gibi her ay menüsünü değiştirerek doğanın ritmine ayak uyduran bir restorandır. Bu mekanda çalışanlar her yemeğin arka planındaki malzemelere hakim. Ayrıca bu mekanda sadece yerli şaraplar bulunmaktadır. Yemekleriyle müşterileri kendine çeken Vino Locale'de ortamın atmosferi de müşterileri müdavimi yapan başka bir husus. Mekan adult-friendly ( yetişkin dostu) olarak çocuk kabul etmiyor. Bu durumda mekanın daha sessiz ve sakin olmasını sağlayan bir unsur oluyor.

Adres: Kuşçular, 8037. Sok. No:3, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Urla'ya gelirseniz uğramadan geçmeyin. Burası bir şef restoranı, yerel ürünler kullanılarak hazırlanan menüsü sık sık değişip yenileniyor. Menü yaratıcı ve keyifli tabaklardan oluşuyor. Porsiyonları ise gerçekten büyük ve paylaşımlık. Bahçesinde ceviz ve zeytin ağaçlarının arasında keyifli vakit geçirirken zaman nasıl akıyor anlamıyorsunuz.

3. Teruar Urla

3. Teruar Urla

Urla’nın üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında kendi dünyasını yaratan Teruar'ın önceliği, kendi yöresindeki ürünleri tariflerinde kullanmaktır. Teruar Urla, köklerinden uçlarına doğaya saygı duyanların nefes alma durağıdır.

Adres: Kuşçular, 8028. Sk. No:16, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Teruar Urla'nın restoranına akşam yemeği için gittik. Tadım menüsü olarak sundukları her şey inanılmaz lezzetli ve kaliteliydi. Sunulan her ürün baştan sona birbiriyle uyumlu bir şekilde ilerledi. Ben hayatımda ilk defa midyeyi burada yedim; o kadar güzel lezzetlendirilmişti ki tarif edemem. Ortamı, dekorasyonu, temizliği ve çalışanların ilgisi mükemmeldi.

4. Suò•lo Urla

4. Suò•lo Urla

Suò•lo Urla'da, topraklarımızda yetişen ürünlerden elde ettikleri lezzetleri  tadabileceğiniz deneysel mutfak ve alkol barları yer alıyor. Mekan güzel bir dekora sahip olduğu için misafirlerini ilk girişten itibaren etkilemeyi başarıyor. Yemeklerinden dekoruna kadar her şeyi özenle düşünülmüş bu restoranın dilerseniz konaklama yerinde misafir olabilir ve kahvaltısından akşam yemeğine keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. 

Adres: Yeni Mahalle, Postane Sok. No:9, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir dış mekanı olan, incelikle döşenmiş bir yer. Yemekleri inanılmaz lezzetli, Kubilay Bey’in detaylı ve güzel anlatımıyla genç ve yetenekli şef size çok keyifli bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Kesinlikle denenmeli!

5. Lokanta Levan

5. Lokanta Levan

Doğanın içinde huzurlu, sakin ve kaliteli zaman geçirmek isteyenlerin adresidir Lokanta Levan. Güzel mi güzel bahçesinde keyifli zaman geçirebileceğiniz, şarabınızı yudumlayarak hoş sohbetlere imza atacağınız cinsten bir yerdir. Ayrıca mutfağındaki çeşitlilik ve lezzetide misafirlerini ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını gösterir niteliktedir.

Adres: Kuşçular, Kuşcular Cad. No:3, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Doğum günü organizasyonu için tercih ettik. Kalabalık bir grup olmamıza rağmen herhangi bir aksaklık yaşamadık. Ortam samimi, ambiyans çok hoş. Yemekler lezzetliydi özellikle vişneli yaprak sarma ve mücver denemelisiniz. Şaraplar da çok güzeldi.

6. Hiç Lokanta

6. Hiç Lokanta

Mekanın bulunduğu taş bina 160 yıllık bir geçmişe sahiptir. 2018 yılında yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda yeniden Urla'ya kazandırıldı. Doğadan toplanan ve üretilen organik ürünlerle hazırlanan mutfağı, gelen misafirlerini mest etmeyi başarıyor. Tadında bir müzik, tadında bir lezzet, tadında bir içki arayanlar için güzel bir adres.

Adres: Yeni, Sanat Sokağı, Zafer Cad. No:52, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Urla gastronomisine sınıf atlatan ilk mekandır. Sürdürülebilir mutfak felsefesi ile yarattıkları mevsimsel menüsüyle , şarap kavıyla her gittiğimde çok mutlu ayrıldığım restorandır. Bu mutluluğum sadece lezzetten değil, sağlıklı, iyi, özenli bir öğün yediğimden de kaynaklı. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, özel tadım geceleri, etkinleri, kahve molası ile Urla’da en sık gittiğim restorandır.

7. HUS Wines

7. HUS Wines

2018 yılında Juan Pablo Diaz Leon ve Ceylan Ertörer Diaz Leon tarafından kurulmuş bir aile şaraphanesidir. Sürekli bir yenilik ve yaratıcılık içerisinde bulunan HUS Wines, güzel dizayn edilmiş nezih bir mekandır. Ağırlıklı olarak şarap tadımı yapılan mekanın mutfağıda oldukça başarılıdır. 

Adres: Kuşçular, 8018/1. Sk. No:39, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Urla’nın sessiz sakin bir köşesine kurulmuş, tasarımı, hizmet kalitesi ve güler yüzlü çalışanları ile tadı damağınızda kalacak bir deneyim vaat ediyor.

8. Beğendik Abi

8. Beğendik Abi

Beğendik Abi misafirlerine Ege mutfağının lezzetlerini sunan bir restorandır. Günlük mutfağından çıkan zeytinyağlı çeşitleri ise tam bir lezzet şölenidir. Ev yemekleri ve yöresel yemeklere ilginiz varsa şimdiden söyleyelim Beğendik Abi'nin menüsündeki lezzetler damak çatlatan cinsten.

Adres: Camiatik, Tatar Cami Sok. No:12, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ege'nin şifalı otlarından oluşan zengin menüsüyle, oldukça lezzetli, ev yemeği için ideal bir işletme. Tatlılardan Girit böreği tatlısını özellikle tavsiye ederim. İşletme antika eşyalarla çok şık dekore edilmiş. Urla'nın tarihi dokusuna uygun nostaljik bir ortam.

9. Yengeç Restoran

9. Yengeç Restoran

Değil Urla İzmir'in en iyi balık restoranlarından biri olan Yengeç Restoran, lezzet patlaması yaşamak isteyenlere muhteşem menüsüyle bu zevki yaşatmayı başarıyor. Denizin kenarında, balıkçı teknelerine karşı muhteşem bir keyif yapmak isteyenler için Yengeç Restoran Urla'nın denenmesi gereken lezzetlerindendir.

Adres: İskele, 2121. Sok. No:6 D:1, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Nefis bir balıkçı, muhakkak rezervasyon yaptırın. Mezeleri harika, tereyağlı şevketi bostan, ısırgan kavurma, enginarlı avokado hepsi nefisti, kim bilir diğerleri nasıldı Çikolata severseniz benim gibi suflesi muhteşem, ne yapın yapın gidin 💕 çok keyifli bir akşam geçirdik ve hepsi çok lezzetliydi … Sonrasında sahilde ufak bir yürüyüş yapıp denizin kokusunu içinize çekin, belki hoş bir müzik bile eşlik edebilir size sahildeki restoran ve kafelerden.

10. Akın'ın Yeri

10. Akın'ın Yeri

Akın'ın Yeri'nde seçimlerinizi menüden yapmıyorsunuz. Önce tezgaha gidip yemek istediğiniz balığı seçmeniz gerekiyor. Tabii o kadar çeşit arasında seçim yapmak birazcık sizi zorlayabilir. Yemek istediğiniz balığı seçtikten sonra sıra masanıza gelmesini istediğiniz mezelerde. Her biri birbirinden lezzetli mezeler arasında seçim yapmakta zorlanırsanız bizim size önerimiz; yeralmalı süzme yoğurt, ahtapotlu şevketli bostan... Ara sıcaklardan ise; sardayla şiş, pazılı deniz mahsulü dolma mutlaka denenmesi gerekenlerden...

Adres: Özbek, Egemenlik, 6077. Sok. No:16, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ürünlerin kalitesi müthiş. Barbun, ızgara sardalya, kalamar, çıtır karides söyledik ortaya. Kılçıksız balık sevenler için de Granyoz balığı çok iyi, sulu ve iyi pişmiş şekilde geldi. Ben öyle çok balık seven biri değilim normalde ama bütün balıkların lezzeti müthişti. Mezeleri çok taze ve güzeldi. Özellikle levrekli marine edilmiş bir mezeleri var. Aşırı beğendim. Yoğurtlu mezeleri de çok güzel. Ekstradan meyve, çay ve kahve ikramları var. Tavsiye edilir.

11. Sade Urla

11. Sade Urla

Dikkat çeken tasarımıyla dışardan geçenlerin hadi bir deneyelim dediği Urla'nın en yenilerinden biri Sade Urla... Balık ve deniz mahsülleri yiyebileceğiniz bir mekandır. Buraya yolunuz düşerse eminiz ki tattığınız tüm lezzetler sizi mutlu edecek ve memnun bir şekilde işletmeden ayrılacaksınız. 

Adres: İskele, 2121. Sok. no:8 A, 35441 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle daha iyi bir puanlama hak ediyor. Yemekleri on numara. Ahtapot’u denemeden gitmeyin. Personeli çok nazik ve hoş. Yolunuz düşerse gelin. Biz çok memnun kaldık. Teşekkür ederiz!

12. Ege'nin Lale Katmercisi

12. Ege'nin Lale Katmercisi

Urla'ya kadar gelmişken katmer yemeden olmaz diyenlerdenseniz sizin için tavsiyemiz Ege'nin Lale Katmercisi. 1999 yılından itibaren Yıldız Hanım'ın işlettiği Ege'nin Lale Katmercisi orijinalliğini bozmadan, dışarıya koydukları bir kaç masayla bu işi hakkıyla yapan bir işetmedir. Mekanın katmerleri kadar çiğ börekleri de oldukça lezzetli.

Adres: Camiatik Malgaca Pazarı No:23, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çiğ börek bir porsiyonda 3 adet mevcut. Hamuru incecik içi de kurumadan lezzetli kalmış. Çok az soğan ve dengeli baharat kullanılmış. Katmer ise genelde tatlısını biliyorum ancak bu çok güzeldi. Usta oracıkta açarken zar gibi incecik hamuru görüyorsunuz. İçimdeki maydanoz ferahlık ve tazelik verirken, dışında ağır olacağını düşündüğüm yumurta hem yağı az çekmesine hem de kızarıp lezzetli tamamlıyor. Fiyat kısmı ise 1 kişilik serpme kahvaltıdan ucuza bunları yiyebiliyorsunuz.

13. La Pena

13. La Pena

Atmosferi ve dizaynı oldukça başarılı olmasından dolayı bile misafirlerinin ilgisini çekmeyi başaran bir restorandır. Dekorasyon dışında tabii ki mutfağıyla müşterilerini mest etmeyi başaran işletme, misafirlerini müdavimi yapmayı başarıyor. Özellikle pizzaları menünün denenmesi gerekenlerinden.

Adres: Yeni, Erinç Sok. No:13, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Şimdiye kadar en keyif aldığım Premium mekanlardan biri oldu. Tüm lezzetler mükemmel, hepsinde kendine has vurucu bir lezzet imzası var. Bunu net olarak hissediyorsunuz. Fiyatlar, kalite göz önüne alındığında gayet makul. Ambiyansı etkileyici, gayet modern. Herkes güler yüzlü ve pozitif.

14. İrmik Hanım Patisserie

14. İrmik Hanım Patisserie

Sıradaki lezzet durağımız tatlı severlerin hoşuna gidecek cinsten... Daha mekanın içine girmeden vitrindeki tatlılar bile insanı cezbetmeyi başarıyor. Özel yapımları olan keçi sütünden dondurmaları beklentinin üstünde lezzetle müşterileri müdavimi yapmayı başarıyor. 

Adres: Yeni, Zafer Cad. No:81, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Siparişi verdik, ödeme yapmak için kasaya geçtik ‘’Önce keyif’’ dedi tatlı bir ses.😊 Müthiş bir merengin yedim, eşim ekler tercih etti, bir de efsane lavantalı dondurma (keçi sütünden)… Hepsini tavsiye ederim, hedefim çilekli tart idi ama kalkmamıza yakın geldi vitrine... Alacağım olsun…

15. Lief Urla

15. Lief Urla

İç ferahlatan dekoru, atmosferi eşliğinde muazzam aromalı kahveleri ve tatlılarıyla mola verilebilecek bir mekan. Açık ve kapalı oturma alanlarında keyifli sohbetlere imzalar atabileceğiniz şirin bir işletme. Ayrıca mekan misafirlerine pozitif enerji yükleyen ve lezzetli tadlarının yanı sıra güler yüzlü çalışanları sayesinde misafirlerini memnun bir şekilde ağırlamayı başaran bir işletmedir. 

Adres: Yelaltı, Kısmet Sok. No 21/B, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tarz bir mekan. Urla da güzel bir mahalle içinde çok güzel, ferah bir mekan. Bahçesi de var. Az sayıda da olsa güzel tatlılar var. Kahve çeşitlerini de yapıyorlar. Gençler çalışıyor. Tasarım ve dekor olarak Batı ülkelerindeki pastaneler gibi. Bulunduğu mahalle de çok güzel müstakil evlerin olduğu mahalle. Urla'da mutlaka ziyaret edilmeli. Park sorunu yok.

16. Coffeeco Urla Bistronomique

16. Coffeeco Urla Bistronomique

Kendi yaptıkları şarapları ve birçok şarap seçeneği eşliğinde huzur verici bir ortamda farklı tatları deneyimleyebileceğiniz keyifli bir mekandır. Arka fonda sohbetinize ve yemeklerinize eşlik eden müzikler insanı huzurlu hissettiren diğer bir unsurdur. Urlanın merkezdeki kalabalığından ve sıcağından kaçmak isteyenler için huzurlu bir mekandır. 

Adres: Sıra, Çolak Sok. No. 1, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yiyecek ve içeceklerde denediğim her şey (ev yapımı şarapları, peynir tabağı, hamburger, filtre kahve) çok başarılıydı. Çalışanlar çok güler yüzlü. Ortam çok huzurlu ve zevkli bir şekilde dizayn edilmiş.

17. Öte Yaka Urla

17. Öte Yaka Urla

Butik bir aile işletmesidir. Urla her mevsim gidebileceğiniz muazzam lezzetlerin bulunduğu bir yerdir. Lezzet ve ambiyans ikilisi buluşunca size güzel bir vakit geçirebilme adresi olarak önerebileceğimiz Urla'nın lezzet duraklarından biri olduğunu söyleyebiliriz. 

Adres: Yaka, 2. Çay Sok. No:4, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok ama çok tatlı bir aile işletmesi. Yemekler çok leziz menü kısmen çok zengin değil ama sebebi bir aile işletmesi olması. Yaprak ciğer kesinlikle tavsiye olunur. Servis sadece samimi değil olması gerektiği gibi. Gerçekten ailecek çok beğendik. Bu arada fiyat performans olarak da çok ama çok başarılı. Umarım değişmeden yolunuza devam edebilirsiniz.

18. Kepler Mahfel

18. Kepler Mahfel

Şarap severler için bir diğer keyif verici mekan Kepler Mahfel'dir. Şarabınızı yudumlarken arkada eşlik eden müzik cabası. Bunun dışında menüsündeki yemekler ve farklı lezzetleri deneyimleyip sevdiklerinizle birlikte akşam yemeğinde hoş sohbetler edebileceğiniz bir mekandır. 

Adres: Yeni, Filiz Sok. No:6, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Garson arkadaş güler yüzlü ve ilgili, yemekler çok lezzetli ve porsiyonlar çok doyurucu. Bu pahalılıkta verilen paraya ohh değdi diyebildiğimiz nadir yerlerden. Müzik de nefis. Bahçe çok keyifli. Masalar arası mesafe güzel. Urla'daki favori mekanımız.

19. Rast Urla

19. Rast Urla

Ortamın enerjisi ve lezzetli yemekleri eşliğinde kokteyl gibi çeşitli içecekler içebileceğiniz Urla'nın gözde mekanlarından biridir. Gecesinin ayrı gündüzünün ayrı güzel olduğu Rast Urla'nın, profesyonel çalışanları sayesinde içtiğiniz ve yediğiniz her şeyin sizi mutlu edeceğini söyleyebiliriz. 

Adres: İskele, İskele Cad. No:24D, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mekanın lokasyonu güzel, içi atmosferi çok daha güzel. Güler yüzlü hizmetleri ve kaliteli servisleriyle övgüyü hak ediyor. Burgerleri gerçekten çok lezizdi, denemenizi tavsiye ederim. Tekrar görüşmek dileğiyle...

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın