Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Galatasaray - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
24.04.2017 - 09:58

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanına konuk olan Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 90+1'de Josef kaydetti. Sarı kırmızılı ekip, 90 dakika boyunca üstün oynadığı maçtan puansız ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Tudor sayesinde - Erman Toroğlu

Bu İgor Tudor'dan Galatasaray'a hoca olmaz. Keçiboynuzu derbisini Tudor sayesinde Fenerbahçe kazandı.

İki takımın futboluna baktığınızda kötü. Galatasaray topla çok eveleyip geveledi.

Topla çok fazla oynadı ama hikaye. Çünkü topların yönünü değiştirerek rakibin üzerine gidemedi.

Yani rakip defansın dağılmasını sağlayamadı.

Fenerbahçe tamamen defans yaptı. 1-2 pozisyon yakalarsam atarım dedi, nitekim birini attı.

İki takım da bu sezon bulundukları yeri inkar etmeyen bir futbol oynadılar. Peki bu maç neyi gösterdi?

Bu maç kesinlikle şunu gösterdi.

Tudor'dan Galatasaray'a teknik direktör olmaz. Fenerbahçe'den daha fazla top yapan bir orta sahan var. Biraz da topu kenarlara indirebildin.

Çok da korner attın. Topları kenara indirdiğin de ne de çok korner attığında gol yapma şansın yüzde 5. Yüzde 10 bile değil. Her topu Volkan aldı, her topa defans vurdu. Galatasaray'da kafa topu vuracak oyuncu yok. Pardon var!

Devamı...

Psikolojik üstünlüğü gördüm - Rıdvan Dilmen

Koskoca Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde oynanan tam bir futbol hayal kırıklığı...

Tribünlerin boş olması da bir şey gösteriyor.

Kazanan Fenerbahçe için de birçok şey söylenebilir.

Fenerbahçeliler skora mutludur ama oyuna mutsuzdur. Buna rağmen biz biliyoruz ki bu 11 diğer maça çıkacak. Galatasaray öyle değil. Bu 11 yönetim kurulu 11'idir.

Bu durum Dursun Bey'i bile tartıştırır.

Protesto belki şoktan dolayı olmadı. Başakşehir maçının 11'ine bakıyorum, biri bana anlatsın diyorum.

Dün maç öncesi bakıyoruz, takımın yarısı yok!

Senin inandığın, güvendiğin bir oyun şablonun yok ki. Hem saha dışı hem saha içi faktörlerle bu takımı karman çorman yaptı..

Hiçbir planı yok ki

Özellikle Fatih Terim'den sonra karmaşık bir düzeni var. Bence Bruma'yı çıkarması da hata.

Gelmeyen takıma karşı bir bireysel yetenek...

Chedjou'ya tutundu diyorduk, o evine gitti Ahmet oynadı.

Kötü Galatasaray, hiçbir şey yapmayan Fenerbahçe'yi yenemedi..

Devamı...

Tek pozisyonda cezayı kestiler - Mehmet Demirkol

Şener’in Carole’ü geçerek ceza sahası içinden sıfırdan yaptığı ortaya Josef’in vurduğu kafa gol oldu. Dakika 91’de... Bu oldu. Bu maçı 90 dakika seyreden birinin olmasını hiç beklemeyeceği bir organizasyon bu. Advocaat’ın planına hiç uymayacak bir durum. Bu Advocaat’ın planı olamaz. Bu oyuncuların ‘Eee yeter be’ isyanı olabilir ancak. Çünkü hiçbir teknik adamın ‘Arkadaşlar 90 dakika boyunca savunmada ayağınıza gelen her topu hiç bakmadan Lens’in olması mümkün olan yere vurun. Savunma hiç çıkmasın. Snijder’i takımdan koparalım. Ama uzatmalar başladığı anda ya da Josue oyuna girer girmez savunmamızı ileri çıkaracağız ve oyuna hakim olacağız’ gibi bir planı olmaz.

Orta sahayı geçemedi

Çünkü Fenerbahçe istediği ilk kontrayı 85’te yapabildi. Alper-Lens ortaklığı Muslera’da kaldı. Bu kaleyi tutan ilk şuttu. 6 dakika sonra da yukarıda anlattığım gol geldi. Galatasaray, Lens’e o kadar kilitlenmişti ki Şener’in o ana kadar yaptığı ilk birdirmede savunmayı hiç bilmeyen Carole’la yalnız bıraktılar. O da cezayı kesti. Kader ağlarını başka türlü de örebilirdi. 24’te onun yaptığı ölümcül hatadan önce Yasin sonra Sneijder, Volkan’ın da başarısıyla yararlanamadı.

Devamı...

O koltukta zor dururlar - Serhat Ulueren

Sen 17 yıldır Kadıköy’de F.Bahçe’ye diş geçiremiyorsun. Bir başka deyişle F.Bahçe en kötü sezonunda bile hem sana yenilmiyor hem de seni kendi evinde, Arena’da çatır çatır yeniyor. Öyle ya da böyle 35 bin seyircin maça gelmiş seni desteklemek için ve sen yine bir varlık gösteremiyorsun. Top kontrolü sende olsa ne yazar? Pozisyona girsen ne yazar? Atamadıktan sonra kalene 2 defa gelen F.Bahçe’ye yeniliyorsun. Tudor ve futbolcuların utanması lazım.

G.Saray'da ciddi bir F.Bahçe fobisi mevcut. Kazansan hem rakibinin üstüne çıkacaksın hem de Şampiyonlar Ligi umutlarını sürdüreceksin. İlk yarıda Şener’in hatasıyla da olsa arka arkaya 2 pozisyona giriyorsun ve Volkan’ı ısındırır gibi şut atıyorsun. 2. yarı yine etkili gibi gözüküyorsun ama net pozisyonun neredeyse hiç yok.

Aslında dünkü yenilgiye, akıllı olan G.Saraylılar’ın sevinmesi gerekir. Beceriksiz başkan Özbek ve etkisiz eleman Tudor’un artık gidişatı hızlanacaktır bu mağlubiyetle. 

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tudor freni - Mehmet Ayan

Nuri Bilge Ceylan filmi tadında bir ilk yarı izledik. 21-31 arası 10 dakika G.Saray vardı sahada. Kalanı traş makamı! Koskoca Fener de ancak 44’te bir kez gelebildi rakip kaleye. Hesabı netti Dick hocanın... En etkili silahı olan Lens’i arkaya kaçırmak, sıkıntılı rakip defansı yarmak; Lens asistiyle Van Persie golü bulmak. 

De Souza perdeyi indirdi!

G.Saray ise daha set oyunu istiyordu ve kısmen oynadı. Ancak mafiş! 2.yarı G.Saray epey hakimdi maça. Takım istiyor, arıyor, şut ve pozisyonlar da buluyordu. Ayrıca kanatlara inme kabiliyeti de yüksekti. Maç, Eren istiyordu; Tudor Bruma’yı (68) çıkarttı. 75’ten sonra eforu bitti takımın! Eren’e de kanat topu getiremez oldu.

Göz göre göre hem takımın gidişatına çomak soktu, hem ihtiyacına yanıt veremedin bay Tudor!

Devamı...

2. Johnson vakası - Serdar Ali Çelikler

G.Saray UEFA Kupası’na doğru gidiyor; F.Bahçe ise önüne gelenden fark yiyordu. Uzun yıllar sonra G.Saray adına Fenerbahçe’yi ezici bir skorla yenme fırsatı doğmuş ve bazı G.Saraylı oyuncular atacakları farkın sayısını azaltmak için F.Bahçe’nin kalesini basket potası ile değiştirmesi gerektiğini söyler olmuştu. F.Bahçe o maçta kalesinde 20 küsür şut görmüş; rakip ceza sahasına sadece 1 kez girebilmiş ve hiç korner kullanmamasına rağmen Johnson’un 82. dakikadaki frikik golü ile maçı kazanmıştı. O maçın ardından F.Bahçe ezeli rakibi ile onlarca maç oynadı. 5 yediği de oldu, farktan kurtulduğuna sevindiği de. Ama hiçbirinde dünkü kadar defansif, hücumu hiç düşünmeyen bir pozisyonlama ile sahaya çıkmamıştı. F.Bahçe ilk yarı kaleye şut atamadı, zaten ilk isabetli şutunu 86’da zayıf bir vuruş ile yapabildi. Hiç korner atmadı, sadece 1 frikik kullanabildi. Tarihin en zayıf G.Saray’larından birine karşı bu sene hemen herkesin pozisyona girdiği TT Arena’da F.Bahçe tek bir organize akın yapamadı. Sanki “Aman biz bugün yenmeyelim de Dursun Özbek yönetimi istifa etmesin” diye oynadılar.

Devamı...

Başınıza taç yapın - Levent Tüzemen

Galatasaray 'Kuş taşa çarptı' örneğini bir kez daha yaşadı ve 90 dakika tek kale oynadığı Fenerbahçe'ye pozisyon bile vermediği derbiyi kaybetti. Galatasaraylı oyuncuların kazanma istekleri, coşkuları ve mücadele güçleri tribünlerden bile alkış aldı...

Fenerbahçe derbiyi Avrupa maçlarındaki gibi geriye yaslanarak ve topu Galatasaray'a bırakarak oynadı. Lens'in bile sağ bek pozisyonuna yardıma sık geldiğini söylersek Advocaat'ın planı, 'Önce gol yemeyelim. Sonra çabuk çıkma imkanı bulursak golü atalım' düşüncesindeydi.

G.Saray ilk yarıda önce Yasin ardından da Sneijder ile net iki golü harcadı. Yasin'in pozisyonu belki gol vuruşu için çok net değildi ama Volkan'ın çeldiği topu Sneijder'in atamaması kalitesine yakışmadı.

Fenerbahçe ikinci yarı tamamen kalesine kapanıp hep hızlı hücum etme planını düşündü. Derbide hoca farkı ortaya net çıktı. Nasıl mı?

Devamı...

Tudor’un büyük hatası - Erman Özgür

Futbol kalitesi adına, hayal kırıklığında zirve yapılan bir derbi izledik. İşin savunma kısmını abartan Fenerbahçe, ligin en az orta yaptığı ve şut attığı maçını oynadı. Skrtel ve Kjaer, Mehmet Topal ve De Souza’nın oluşturduğu ikililer maç boyunca Galatasaray’a direnmelerini sağladı. Sarı-Kırmızılı tarafta ise Bruma, Sneijder ve Podolski’nin sahne almasını maç boyunca boşuna bekledik. Maç öncesinde santrfor tercihi konusunda Podolski ne kadar doğru bir tercih gibi gözükse de maçın gidişatında Galatasaray’ın kenardan yaptığı ortalar düşünülünce Eren Derdiyok’un sahada olması gerekirdi.

Eren olmalıydı

Yani Galatasaray’ın oynadığı oyunun santrforu Eren iken sahada Podolski vardı. Bunun yanında Fenerbahçe’ye baskı yapılan anlarda Bruma’yı oyundan çıkaran, daha sonra Eren’le çift santrfora dönen Tudor, Şener’in önüne Sneijder’i alarak maçın hatasını yaptı. 90 dakika boyunca hücuma çıkmakta zorlanan Bruma’yla boğuşmak zorunda kalan Şener, son dakikada kendisini kovalayan kimse olmayınca istediği fırsatı yakalamış oldu.

Devamı...

Çakma Conte - Bahri Havadır

Meslek yaşamımda bunun gibi çok maç izledim. F.Bahçe’nin sıfıra yakın top oynadığı ama 90 dakika sonrasında gülen taraf olarak stadı terk ettiği nice karşılaşmalara şahit oldum. Düşünün ilk şutunu 86. dakikada atan F.Bahçe maçı uzatmalarda kazandı. 

Tudor gibi yetersiz bir teknik direktör, rakibini analiz edememiş bir teknik direktör bu kaybın tartışmasız baş sorumlusudur. Sahasından çıkamayan rakibin karşısında Bruma gibi en etkili oyuncunu çıkarırken neyi düşündün acaba? Eren’i daha önce alabilirdin. Bunun gibi bir çok eksikleri sayabiliriz. Ama özünde G.Saray’da sahanın en iyi adamı Sabri ise gerisini siz düşünün.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe tuzağa düşürdü - Zeki Uzundurukan

Şenol Güneş Spor kompleksi'nde oynanan Trabzonspor - Beşiktaş derbisinden sonra dünkü 'Dünya Derbimiz' tıngır mıngır bir maç olmaktan öteye gitmedi.

İki derbi arasında dünyalar kadar fark vardı. Beşiktaş da Trabzonspor da kalite olarak Fenerbahçe'nin de Galatasaray'ın da çok üzerinde bir futbol ortaya koyuyorlar çünkü...

F.Bahçe de G.Saray da aslında ikincilik hedefini kovalıyor gibi gözükse de yalancı bahar gibiydiler sahada.

İki takımın da ilkokul çocuklarının karne tatilini beklemesi gibi sezon sonunu iple çeker bir görüntüleri vardı.

Dün akşam, topla çok oynayan, istatistik üreten takım değil, akıllı oynayan takım kazandı.

G.Saray bol bol istatistik üretti ama kazanan F.Bahçe oldu..

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
8
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gladiator 07

28 yıllık hayatımda Galatasarayı acısıyla tatlısıyla hep Fatih Hoca varken izlemekten keyif aldım. Takım ruhunu sonuna kadar hissettim. Bu yaşıma kadar tuttu... Devamını Gör

akay

fener oynamadı ve oynatmadıda. gsnin toplasan 2 pozisyonu var abartılacak bir oyun oynamadı. fener yatarak istediğini aldı

Toreador

ben boyle takimin ulan iki zevkli mac izleyemedik uc yildir ya