Görüş Bildir
Haberler
G7 Liderler Zirvesi Protesto Edildi

G7 Liderler Zirvesi Protesto Edildi

ATKN
06.06.2015 - 23:06 Son Güncelleme: 07.06.2015 - 08:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'nın Krün şehrinde, 'G7'yi durdurun grubu'nun öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe polis cop ve biber gazıyla müdahale etti.

'G7'yi durdurun grubu'nun öncülüğünde toplanan yaklaşık 7 bin kişi, Almanya'nın ev sahipliğinde Krün şehrindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'ni protesto etti. 

Şehrin ana tren istasyonu önünde başlayan yürüyüş esnasında göstericiler, 'G7'yi durdurun', 'TTIP'yi durdurun, çevreyi koruyun, fakirlikle mücadele edin', 'Dünyanın size değil korunmaya ihtiyacı var' yazılı dövizler taşıyarak, 'Çözüm için devrim', 'Irkçılığa hayır, faşizme hayır' ve 'Çok yaşa uluslararası dayanışma' şeklinde slogan attı.

Arbede yaşanan yürüyüş esnasında polisin cop ve biber gazıyla müdahalesi sonucu bazı göstericiler yaralandı. 

Garmisch polisi arbedede bir polis memurunun da yaralandığını bildirdi.

25 bin polis görev yapacak

G7 Liderler Zirvesi, 7-8 Haziran'da Almanya'nın ev sahipliğinde Krün şehrindeki Elmau Sarayı'nda yapılacak.

Zirvede liderleri korumak amacıyla yoğunluk güvenlik önlemleri alındığı ve bu çerçevede 25 bin polisin görev yapacağı belirtildi.

Sanayileşmiş 7 ülke İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri liderlerinin bir araya geleceği zirve için Elmau Sarayı'nın çevresine 16 kilometre uzunluğunda güvenlik şeridi çekildi.

Toplantıya G7'ye üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da katılacak.

Zirvede görüşülecek konulardan dolayı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Tunus Cumhurbaşkanı Beji Caid Essebsi, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim de davet edildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0