Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da Fabrikaya Saldırı: 1 Ölü

Fransa'da Fabrikaya Saldırı: 1 Ölü

FreiGeist
26.06.2015 - 12:42 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 16:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa’nın Grenoble kentindeki bir fabrika, üzerinde Arapça yazılar yazan bayrak taşıyan bir kişinin hedefi oldu. Fabrika yakınlarında başı kesik bir ceset bulunurken, 2 kişinin hafif yaralandığı belirtildi. 

Endüstriyel gaz üreten Air Products de Saint-Quentin Fallavier adlı tesiste TSİ 10.50'de bir patlama yaşandığı ve yangın olduğu bilgileri geldi. 2 kişinin kamyoneti oksijen tanklarının üzerine sürdüğü iddia edildi. Patlamanın da patlayıcılar yüzünden değil, bu sebeple meydana geldiği bildirildi.

AFP'ye konuşan bir kaynak fabrikanın yakınlarında, yanına yine üzerinde Arapça yazılar yazan bir bayrak bırakılan ve kafası kesilmiş bir ceset bulunduğunu belirtti.

Fabrikanın giriş kapısına asılı halde bulunan kesik başın zanlının patronuna ait olduğu belirtiliyor. Başsız cesedin üzerinde Arapça yazılar olduğu, ayrıca olay yerinde radikal İslamcı bir örgütün bayrağının olduğu belirtiliyor.

Olayın ardından terör soruşturması başlatılılırken, arabasıyla Lyon yakınlarındaki fabrikaya dalan Yasin Sali adlı 35 yaşındaki zanlı gözaltına alındı. Zanlının karısının da evinde gözaltına alındığı bildiriliyor.

Sali'nin radikal İslamcı gruplarla bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Reuters

Zanlı sabıkalı çıktı

Zanlının sabıkalı ve İç İstihbarat Servisi'nin (DGSI) bildiği bir isim olduğu ifade edildi. Bu sebeple de soruşturmanın zanlının bir suç ortağı olup olmadığı yönüne kaydığı belirtiliyor. İstihbarat birimlerinin ise haftalardır bir saldırı gerçekleşeceğine dair işaretler aradığı ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız haber kanalı BFMTV saldırıyı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Hassas bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı

Başbakan Manuel Valls Güney Afrika Cumhuriyeti'nde olduğu için İçişleri Bakanı Bernard Cazaneuve'ün olay yerine gitmekle görevlendirdi. Valls saldırının ardından ülkedeki 'hassa bölgelerdeki' güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı da verdi.

'Bu bir terör saldırısıdır'

'Bu bir terör saldırısıdır'

Brüksel'deki AB toplantısına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande 'Bu bir terör saldırısıdır' dedi. Ziyareti yarıda kesip Fransa'ya dönme kararı alan Hollande, 'Kafası kesilen cesedin yanında bulunan yazılar bunun bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Şu ana kadar 1 kişi öldü iki kişi yaralandı' dedi. 

Savcılık ise olayın soruşturulması için terörle mücadele birimi SDAT'ın konuşlandırıldığını açıkladı.

Reuters'a konuşan bölge savcısı da saldırı bölgesine terörle mücadele ekiplerinin konuşlandırıldığını açıklarken, olayla ilgili 'terör' soruşturması başlatıldığını söyledi.

Sputnik News, BBC Türkçe, Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0