Görüş Bildir
Haberler
Fransa, Ankara'daki Koltuk Krizine 'Tuzak' Diyerek Türkiye'yi Suçladı

Fransa, Ankara'daki Koltuk Krizine 'Tuzak' Diyerek Türkiye'yi Suçladı

Ulaş
11.04.2021 - 22:10

Fransa'nın Avrupa Bakanı Clement Beaune, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Ankara ziyareti sırasında yan tarafta bir koltuğa oturtularak 'tuzak' kurulduğunu iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'te yer alan habere göre, RTL Televizyonuna konuşan Beaune, Türkiye Cumhurbaşkanlığının, oturma düzeninde von der Leyen'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile yan yana oturtmamasının 'Türkiye'nin hakareti' olduğunu savundu.

'Türkiye kötü davrandı.' ifadesini kullanan Fransız Bakan, suçun Avrupalılarda aranmaması gerektiğini belirterek, 'Bize karşı kasten yapılmış bir Türk sorunu. Avrupalılar arasında suçu körüklememeliyiz.' şeklinde konuştu.

Avrupa başkentleri, Ankara'daki ziyaret sırasında von der Leyen'in bir kenarda oturtulması nedeniyle sadece Türkiye'ye değil aynı zamanda Brüksel'e de suçlama yöneltmişlerdi.

Ankara, protokol krizinde dahli olmadığını belirterek meselenin Konsey ile Komisyon arasındaki girift (karmaşık) yapıdan kaynaklandığını dile getiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın