Görüş Bildir
Haberler
Folio Ödülü, ABD'li Yazar Akhil Sharma'ya Verildi

Folio Ödülü, ABD'li Yazar Akhil Sharma'ya Verildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile Hayatı (Family Life) adlı yarı otobiyografik kitabın ABD'li yazarı, Hint asıllı Akhil Sharma (43), bu yıl ikinci kez verilen Folio Ödülü'nün sahibi oldu.

Aile Hayatı, Hint asıllı bir ailenin ABD’ye göç etmesiyle başlıyor; oğulları bir kaza sonrası beyin travması geçirince, gördükleri Amerikan rüyasından uyanan bu aileyi odağına alıyor.

Hindistan'da dünyaya gelen Akhil Sharma da küçük yaşlarda ailesiyle birlikte ABD'ye göç etmişti. Bir süre bankada çalışan Sharma, 30 yaşında yazar olmaya karar vermiş, ilk romanı An Obedient Father ile 2001'de Hemingway Foundation/ PEN Ödülü'nü almıştı. Granta’nın Genç Amerikan Yazarlar listesinde de gösterilen yazarın Aile Hayatı adlı bu ödüllü kitabı, nisan ayında April Yayıncılık tarafından Türkçe olarak yayınlanıyor.

Man Booker'a rakip

İngiltere menşeli, dünyaca ünlü yayın kuruluşu The Folio Society, bu ödülü Man Booker Ödülleri'nin eksikleri nedeniyle dağıtmaya başladıklarını açıklamıştı. İngiltere'de İngilizce olarak yayınlanmış kurmaca eserler arasından, yazarın hangi ülkenin vatandaşı olduğuna bakılmaksızın verilen Folio Ödülü, tüm dünyadan yazarlara açık ilk büyük ödül.

Kısa listede yer alan diğer yazarlar ise şunlardı: 10:04 (Ben Lerner), All My Puny Sorrows (Miriam Toews), Dept. of Speculation  (Jenny Offill), Dust (Yvonne Adhiambo Owuor), How to Be Both (Ali Smith), Nora Webster (Colm Tóibín), Outline (Rachel Cusk)

Bu ödüle layık görülen yazar, 40 bin sterlin alıyor. Ödülün geçen yılki sahibi Aralığın Onu adlı kitabın ABD'li yazarı George Saunders'tı.

Sabitfikir

Kaynak: http://www.sabitfikir.com/haber/folio...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0