Görüş Bildir
Haberler
Fırtına Vadisi'ni 'Maden Arama' İhalesine Çıkardılar...

Fırtına Vadisi'ni 'Maden Arama' İhalesine Çıkardılar...

Onedio Medya
12.05.2016 - 10:10 Son Güncelleme: 12.05.2016 - 11:50

Fırtına Vadisi, yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki vadi, maden arama ihalesine çıkarıldı. Alan, Doğu Karadeniz’de sekiz ilin yaylalarını ‘turizmi geliştirme’gerekçesiyle birbirine bağlamayı amaçlayan Yeşil Yol güzergâhına da yakın bir mesafede yer alıyor. Yeşil Yol’a karşı çıkanlar projenin turizmi geliştirmekten ziyade, açılması planlanan maden sahalarına ulaşım sağlamayı amaçladığını savunuyorlardı. Maden araması için ihaleye çıkarılan bölgenin Yeşil Yol'a yakın olması da bu görüşü güçlendiriyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nce duyurulan 122’inci grup ihale dokümanları listesinde, ülke genelinde 606 bölgede maden arama ve işletme ihalesi duyurularına yer verildi.

Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korumaya alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilmişti

Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korumaya alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilmişti

DHA Riza muhabiri Muhammet Kaçar'ın haberine göre, Rize’de 3 ayrı sahada 4'üncü grup maden arama ihalesinin yapılacağı duyurulan alanlar arasında, Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki Fırtına Vadisi’de bulunuyor.

Yeşil Yol güzergâhına da yakın bir mesafede

Yeşil Yol güzergâhına da yakın bir mesafede

Görsel: Maden İşleri Genel Müdürlüğü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ardeşen ilçesi Aşağı Durak ve Hoşdere köyleri ile Çamlıhemşin İlçesi Dikkaya ve Topluca köyleri sırtlarında yer alan maden arama alanı, Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesi güzergahına da yakın bir mesafede yer alıyor.

Yeşil Yol’a karşı çıkanlar maden sahalarına ulaşım sağlamayı amaçladığını savunuyorlardı

Yeşil Yol’a karşı çıkanlar maden sahalarına ulaşım sağlamayı amaçladığını savunuyorlardı

Yeşil Yol’a karşı çıkan uzmanlar ve bölge halkı, projenin turizmi geliştirmekten ziyade, açılması planlanan maden sahalarına ulaşım sağlamayı amaçladığını savunuyorlardı. Yeşil Yol ile maden araması için ihaleye çıkarılan bölgelerin yakın olması da bu görüşü güçlendirdi.

Rabia Özcan, Yeşil Yol projesine karşı çıkanlardan biriydi ve bölge halkının sesini ülkeye duyurmuştu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yaz hız verilen Yeşil Yol projesinin bir ayağının geçtiği Fırtına Vadisi’nde bölge halkı eylemler düzenlemiş, Çamlıhemşin’e bağlı Samistal Yaylası’na getirilen iş makinesinin önüne geçen Rabia Özcan 'Devlet kimdir?  'Vali, Kaymakam Kimdir? Devlet bizim sayemizde devlettir. Halkım Ben Halk' sözleriyle kamuoyunun dikkatini projeye çekmişti. 

Kaynaklar: DHA ve Diken

Fotoğraflar: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
38
18
9
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali İhsan ÇAKIR

Kızgınlığım yere göğe sığmazken elimden hiçbir şey gelmemesi, göz göre göre buna tanık olmak acıların en büyüğü olsa gerek. Tek yapabildiğim dua etmek: Allah... Devamını Gör

carnation

Yakın ülkeyi 4 bir taraftan kurtulalım işkence çektirmeyin artık. Arkadaş hiç mi elle tutulur yanı olmaz bir ülkenin. İktidar hiçbir düşman ülkenin veremediğ... Devamını Gör

Ersel Ümit

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.