Görüş Bildir
Haberler
Firefox'un Varsayılan Arama Motoru Yahoo Oluyor

Firefox'un Varsayılan Arama Motoru Yahoo Oluyor

Aytug Topcu
20.11.2014 - 10:12 Son Güncelleme: 20.11.2014 - 10:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun bir süredir varsayılan arama motoru olarak Google ile anlaşması olan ve Google’ı varsayılan arama motoru yapan Firefox, bu anlaşmanın sona ermesine yakın bir zaman kala, varsayılan arama motoru olarak Yahoo’yu seçti.

Google, Chrome browser’ı çıkardığında, Firefox ile arasını da yavaş yavaş soğutmaya başladı, çünkü bu hamlesiyle Firefox’un pazar payını ciddi şekilde elinden aldı. Bu durum sonrasında, Firefox, Google ile yaptığı ve 2014 Aralık ayında bitecek olan varsayılan arama motoru anlaşmasını yenilemeyecek.

Meyer liderliğinde ciddi adımlar atan Yahoo ise bu hamlesi ile her alanda ne kadar aktif olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Meyer yaptığı açıklamada; “Arama motoru bizim için büyüme, fırsat ve yatırım anlamına geliyor. Mozilla ile yaptığımız bu anlaşma bizim için iyi bir fırsat.” sözlerine yer verdi.

Şu an web ortamında yapılan aramaların %10’u Yahoo ile gerçekleştiriliyor.

Bu birliktelik ile birlikte, Firefox 2014 Aralık ayı itibarı ile varsayılan arama motorunu Yahoo olarak belirledi. Ancak Rusya’da Yandex ve Çin’de Baidu ile olan anlaşmaları devam edecek.

Kaynak: http://talender.com/firefox-varsayila...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0