Görüş Bildir
Haberler
Film ve Diziler Tarafından Ünlü Yapılan, Karakterlerle Bütünleşmiş İkonik İçecekler

Film ve Diziler Tarafından Ünlü Yapılan, Karakterlerle Bütünleşmiş İkonik İçecekler

İster bir bardak viski ile kalp kırıklığı yaşayan yorgun bir kahraman, ister bir şişe votka ile mezuniyetini kutlayan bir grup üniversiteli kız olsun, içeceklerin sahnenin havasını ifade etmedeki önemi yadsınamaz. Karakterin içmeyi seçtiği içki türü tüm sahnenin havasını değiştirebilir. Sizler için karakterle bütünleşmiş içeceklerin bir listesini yaptık. Buyurun...👇

Kaynak: https://collider.com/iconic-drinks-ma...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vodka Martini - James Bond

1. Vodka Martini - James Bond

James Bond sadece bir isim değil, aynı zamanda sinematik bir güç. Bir neslin hayranlıkla izlediği bu karakterin içtiği içki de tabii ki popüler oluyor. Samimi ve sofistike bir karakter olan Bond, çalkalanmış ama karıştırılmamış votka martini sever. James Bond, her şeyi istediği gibi yapmasaydı bu kadar güçlü bir figür olmazdı.

2. Old Fashioned - Mad Men

2. Old Fashioned - Mad Men

Mad Men film olmasa da inanılmaz bir popülerliğe sahi. Dizinin vurgulu karakterler ve güçlü bir olay örgüsüyle, Don Draper'ı ünlü yapan büyük bir başarı yakalaması kesindi. Draper'ın en sevdiği içecek olan Old Fashioned, hayatınızda en az bir kez denemeniz gereken, kaçırılmayacak bir karışım. Viski ile bir küp şeker ve bir narenciye dilimini (limon veya portakal) ekleyip içeciğinizin keyfini çıkarın.

3. Cosmopolitan - Sex and the City

3. Cosmopolitan - Sex and the City

Sex and the City sadece bir klasik değil, New York’ta  yaşayan dört kız arkadaşın hayatına odaklanan kült bir dizi. Benzersiz bir fenomen olan bu yapım, 90'lı yıllarda sinema dünyasında çeşitli konuların ve kadın merkezli kurguların kapılarını araladı. Dizideki karakterler, Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda’nın en sevdikleri içecek olan Cosmopolitan’ı izleyen herkes merak etmiştir. Cosmopolitan, tatlı ve narenciye alt tonlarını seven herkes için ideal bir içecek.

4. Mint Julep - The Great Gatsby

4. Mint Julep - The Great Gatsby

The Great Gatsby romanında ve filmlerinde Daisy Buchanan'ın elinde sık sık Mint Julep içkisini tuttuğunu biliyoruz. Baz Luhrmann'ın 2013 versiyonunda, Carey Mulligan, içeceğin çok daha görünür yapan coşkulu kadını canlandırıyor. Güneyden ilham alınarak yapılan Mint Julep, çoğunlukla burbondan yapılan serinletici, hoş bir içecek.

5. White Russian - The Big Lebowski

5. White Russian - The Big Lebowski

Coen Kardeşler tarafından yapılan The Big Lebowski, Amerikan sinemasının en iyi komedilerinden biri haline gelen dinamik bir başyapıt. Büyüleyici bir film müziği, harika sinematografisi ve güçlü performanslarıyla bu film, dev bir hayran kitlesi kazandı. The White Russian, The Dude tarafından icat edildiği gibi, yapması süper kolay bir içecek. Vodka Kahlua, taze krema ve anında keyif veren bir kahve alt tonunu birleştirerek yapılan ferah bir içecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Absinthe - Moulin Rouge

6. Absinthe - Moulin Rouge

Bu anason aromalı içkinin alkol yüzdesi %45  ile %74 arasında değişmekte. Yüksek alkol konsantrasyonu nedeniyle herkesin sevebileceği bir içecek değil. Absinthe'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 1900'lerin başlarından itibaren Avrupa'nın büyük bir bölümünde yasadışı olduğu göz önüne alındığında, içecek, gizem ve itaatsizlik havası yayıyor.

7. Butter Beer - Harry Potter

7. Butter Beer - Harry Potter

Büyücülük dünyasının keyfini tam anlamıyla çıkarmak için onlar gibi yiyip içmelisiniz. Bu birçok insan için 'butter beer' içmek anlamına geliyor. Harry, Ron, Hermione ve diğerleri tarafından romanlar ve filmler boyunca yudumlanan en bilinen içecek budur. Butter Beer'ın Universal tema parkları gibi yerlerde oldukça popüler olduğu görülüyor. Bu da ona gerçekten bayılan birçok insan olduğunu gösteriyor. Universal tema parklarındaki The Wizarding World of Harry Potter ve Harry Potter New York dahil, Butter Beer'ı bulabileceğiniz birkaç yer var.

8. French 75 - Casablanca

8. French 75 - Casablanca

Dünyada efsanevi romantik film, Casablanca'yı duymamış tek bir sinefil yoktur. Bir gece kulübü nedeniyle tekrar bir araya gelen ve bir kez daha birbirlerine çekim hisseden iki eski sevgili etrafında dönen sevimli bir aşk hikayesi. Alıntılanabilir diyaloglar, harika bir olay örgüsü ve oyuncu kadrosu ile bu film batı sineması tarihinde unutulmaz bir yere sahip oldu. Filmde, şarkıların yanı sıra, 'French 75' olarak bilinen harika bir içecek de vardı. French 75, konyak, şampanya, cin, şurup ve bir tutam limon kabuğu rendesi ile yapılan tatlı bir köpüklü kokteyl.

9. Zombıe - Breakfast and Tiffany’s

9. Zombıe - Breakfast and Tiffany’s

Bu ABD klasiğinde parti kızı Holly Golightly'yi Audrey Hepburn canlandırıyor. Çılgın New York partilerinde eksik olmaması gereken şey kesinlikle koktey. Zombie, farklı romlarla yapılır. Kayısı brendi, grenadine şurubu, portakal suyu, ananas suyu ve şeker şurubuna limon veya portakal dilimleri eklenir. Adını tüketicisi üzerindeki etkisinden alan bu içecek, halen kokteyl barlarının kült içkilerinden biri.

10. Olde English 800 - Boyz N The Hood

10. Olde English 800 - Boyz N The Hood

Bu özel malt likörü markası New York'ta yaygın olmasına rağmen, kültürel önemi büyük ölçüde tek bir adama yani Ice Cube'a bağlı. İçki doksanların rap kültürünün derinliklerine doğru indi. Kendisini sayısız mısrada buldu ve N.W.A albüm kapaklarında yer aldı. Müzik ve oyunculuk arasında geçiş yapacak kadar güçlü bir kişiliğe sahip olan Ice Cube'un Boyz N The Hood'da kırklı yaşları geride bırakan ilk ekran performansı, olağanüstü bir kariyerin yalnızca başlangıcıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sweet Vermouth On The Rocks With A Twist - Groundhog Day

11. Sweet Vermouth On The Rocks With A Twist - Groundhog Day

Bu içki siparişini doğru bir şekilde verebilmek için muhtemelen aynı günü 12.394 kez tekrarlamak gerekecekti. Groundhog Day'de Phil Connors'ın başına gelen de buydu. Herkesten ve her şeyden uzak kalmış bir TV hava durumu sunucusu, tuzağa düşürülmüş ve bir zaman döngüsü içinde. Ancak durum, yapımcısı Rita ile başlayan bir bağlantının yardımıyla düzeltilebilir gibi görünüyor. Phil, filme sevimsiz bir alaycı olarak başlar ve başlangıçta buzlu bir Jim Beam sipariş eder. Zamanda bükülme yaşadıktan sonra Sweet Vermouth en sevdiği içeceği olur. Bu onun yeni bakış açısının göstergesidir. Ona güneşin vurduğu Roma'yı düşündürür.

12. Screwdriver - Jackie Brown

12. Screwdriver - Jackie Brown

Jackie Brown 90'ların Los Angeles'ında yeraltı suçunun fantastik bir tasviri. Robert De Niro'nun canlandırdığı  Louis Gara, sörfçü kız arkadaşı ile sahil hayatı yaşıyor. Samuel L. Jackson'ın canlandırdığı Ordell Robbie karakteri ise bir silah kaçakçısı. Grup, votka ve portakal suyundan oluşan bir içecek olan ‘screwdriver’ yudumlayarak anlamsız sohbetler yapıyor.

13. Manhattan - Some Like It Hot

13. Manhattan - Some Like It Hot

Bu listedeki birçok içki barda servis edilirken 'Some Like It Hot' filminde Manhattan, bir tren vagonunda, ranzanın üzerindeki kağıt bardaklarda servis edilir. Bu klasik Billy Wilder filmi, kadın kılığına girmiş iki kaçak müzisyenin hikayesini anlatıyor. Ancak film çoğunlukla Marilyn Monroe’nun canlandırdığı Sugar karakteri ile hatırlanıyor. Monroe kaçak bir şişe burbon açar ve vermutu gördüğünde, bir Manhattan yapabileceklerini fark eder.

14. Pinot Noir - Sideways

14. Pinot Noir - Sideways

Muhtemelen filmin en ünlü repliği: 'Eğer biri merlot sipariş ederse, ben gidiyorum.” Alexander Payne'in bu filmi, şarap tadımı yapan ve yolculuğa çıkan iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Miles'ın en sevdiği şarap Pinot Noir hakkındaki monologu çok güçlü ve etkileyici. “Gerçekten zaman ayıran biri  Pinot'un potansiyelini tam anlamıyla ifade edebilir.”

15. Singapore Sling - Fear And Loathing In Las Vegas

15. Singapore Sling - Fear And Loathing In Las Vegas

Narkotik, alkol ve şiddet  içeren filmin boğuk havası ana karakterlerin içki tercihi Singapore Sling ile örtüşüyor. Renkli, meyveli bir karışıma, güçlü bir mezcal (Meksika’ya özgü alkollü içecek)  eşlik ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bloody Mary - Once Upon A Time... In Hollywood

16. Bloody Mary - Once Upon A Time... In Hollywood

Bloody Marry 60'lara özgü, votka, tabasco sosu ve domates suyundan oluşan bir kokteyl. Uzun bir kereviz sapıyla servis edilir. Brad Pitt'in karakteri Cliff Booth'un filmin ilk sahnelerden birinde içtiğini gördüğümüz içki. Bu filmde tüketilen çok çeşitli içeceklere rağmen, her zaman göze çarpan Bloody Mary'nin komik görüntüsü olacak.

17. Orange Whip - The Blues Brothers

17. Orange Whip - The Blues Brothers

Filmin ilk gösteriminin ardından, krema ve portakal suyuyla karıştırılmış rom ve votka kokteyli 'Orange Whip'in popülaritesinde büyük bir artış yaşadı. Eğer 'Blues Brothers' bu içkinin havalı olduğunu düşünüyorsa konu tartışmaya kapalı!

18. Sidecar - Bonfire of the Vanities

18. Sidecar - Bonfire of the Vanities

Klas bir film için klas bir içecek! Filmde içki içmemesi gereken bir karakter kendini Bruce Willis'in karakteri Peter Fallow ile bir toplantıda bulur. İçmesine asla izin vermeyen karısının yokluğunda adam bir Sidecar sipariş eder. Konyak, portakal likörü ve limon suyu içeren klasik kokteyl bugün hala çok popüler.

19. Chardonnay - Bridget Jones's Diary

19. Chardonnay - Bridget Jones's Diary

Kitap ve filmlerdeki sevimli ve savunmasız karakter Bridget Jones'un her zaman içkiye karşı bir tutkusu vardı. İlk filmin bir noktasında Jones, kırılmış kalbinin votka ile teselli bulacağına inanır. Jones'un sonraki tercihi ise bir leydi olduğunu kanıtlayan, beyaz şarap olan bir chardonnay!

20. Cocktail - The Red Eye

20. Cocktail - The Red Eye

80'lerde Tom Cruise'dan daha havalı bir şey yoktu değil mi? Genç Cruise, kadehleri ​​ve şişeleri ters çevirip havaya fırlatarak kadınları etkiliyordu. Bu içki ise gösterişli olmaktan ziyade faydalıydı. Akşamdan kalma tedavisi olduğu söylenen “The Red Eye”Lager, domates suyu ve yumurtanın bir karışımı. Muhtemelen çoğu kişi kahveyi tercih eder.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?