Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Takım Otobüsüne Silahlı Saldırı!

Fenerbahçe Takım Otobüsüne Silahlı Saldırı!

Fatih
04.04.2015 - 22:36 Son Güncelleme: 05.04.2015 - 11:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe takım otobüsü Rize'den, Trabzon Havalimanı'na giderken saldırıya uğradı. Takım otobüsünün camları parçalandı, şoför hastaneye kaldırıldı.

Maç sonrası İstanbul'a dönmek için Rize'den Trabzon Havalimanı'na giden Fenerbahçe otobüsüne Trabzon'un Araklı ilçesi girişindeki viyadükte seyir halindeyken bir cisim isabet etti. Olayda araç sürücüsü yaralandı. Takım otobüsü teknik heyetin müdahalesiyle güçlükle durdurulabildi. Şoför Ufuk Kıran'ın hayati tehlikesi bulunmuyor. 

Fenerbahçe TV'den yapılan yayında ise otobüse pompalı tüfekle ateş edildiği ve yan camı delen saçmaların şoförü yaraladığı aktarıldı. Saldırı ile ilgili görüntülerde direksiyonda ve koltukta kan izleri olduğu görüldü. Otobüsün ön camında da büyük çatlaklar bulunuyor. 

Uslu: 'Hedef tüm takımı öldürmekti'

Olayla ilgili konuşan Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, 'Viyadükten geçiyoruz. Otobüse saldırıyorlar. Şoförü yaralıyorlar. Amaçları belli; otobüs devrilsin, futbolcular ölsün. Bu saldırı doğrudan şoförü öldürmeye yönelik. Hedef tüm takımı öldürmekti' dedi. 

Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da Başkan Aziz Yıldırım ile konuştuklarını, Yıldırım'ın geniş güvenlik önlemleri alınmadan yola çıkmamalarını söylediğini aktardı.  

Ekşioğlu: 'Bu bir vahşet'

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, futbol takımlarını taşıyan otobüse yapılan saldırıyla ilgili olarak 'Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Taşı falan geçtik, silah var' dedi.

FBTV'ye açıklamada bulunan Ekşioğlu, saldırı nedeniyle otobüs şoförünün yaralandığını belirterek, 'Öncelikle dualarımız şoför arkadaşlarımızla. İnşallah hafif atlatır, oradan gelecek haberi bekliyoruz ama Allah korudu hepimizi. Söyleyebilecek hiçbir şey yok. Bu bir vahşet. Bunu körükleyenler ve kaşıyanlar utansın. Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Otobüsü gördünüz. Silah vardı, silahtan bahsediyoruz. Taşı falan geçtik, silah var. Söylenebilecek hiçbir şey yok' değerlendirmesinde bulundu.

‘Trabzonlu böyle bir şey yapmaz’

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, 'Bu, birliği bozan bir saldırıdır. Bu olayın aydınlatılması için çalışılıyor, biz de faillerin ortaya çıkarılması için gayret edeceğiz. Bu olayın Trabzonspor ile bir ilişkisi yoktur. Çok vahim, çok tehlikeli bir olaydır, o otobüs yoldan çıksaydı, sakatlanma veya ölüm olsaydı bunu açıklayamazdık. Türkiye'yi aşan, dünya basınında yer alan bir eylem olurdu' ifadelerini kullandı.

Trabzon insanının böyle bir olayı asla tasvip etmeyeceğini söyleyen Aslan, 'Trabzonsporlu ve Trabzonlu böyle bir şey yapmaz. Maalesef hiç günahımız olmadığı halde bir yara aldık' dedi.

Aslan, futbol takımıyla birlikte Konya'da bulunan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yanındaki yöneticilerle toplanarak konuyu görüştüğünü belirtti.

Hastaneden açıklama: 'Genel durumu iyi'

Hastaneden açıklama: 'Genel durumu iyi'

Hastanedeki yetkililerin açıklaması şöyle:

'Kanaması durmuş durumda. Tansiyonu normal. Ameliyata gerek yok, sağlık durumu genel olarak iyi. Şoförün yüzünde sol tarafta bir kurşun giriş yeri var' ifadesini kullanıldı.

Şoförün sağlık durumu hakkındaki ilk açıklamada doktoru, 'Hastanın şakağında açık bir yara var. Çekilen tomografide yaranın altında metal bir cisim tespit edildi. Muhtemelen kurşun... Hastanın yüzünde ödemler oluşmuş. Ortopedi ile plasitk cerrahi ilgileniyor' ifadelerini kullanmıştı.

Trabzon Valisi önce "Belli değil", sonra "Silahlı saldırı gibi gözüküyor" dedi

Trabzon Valisi önce "Belli değil", sonra "Silahlı saldırı gibi gözüküyor" dedi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe kafilesine taşıyan otobüse yapılan saldırıya ilişkin olarak, 'Taş ve silah saldırısı iki konuda da rivayetler var. Karşıdan bir araçtan veya bir noktadan atıldığı yönünde. Ancak olay yeri inceleme son incelemeyi yaptıktan sonra inşallah en kısa sürede bunun neden kaynaklandığını ve sonrasında faillerini ortaya çıkarırız' dedi.

Ancak Vali Öz daha sonra bir açıklama daha yaparak 'Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net birşey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor' dedi.

'Alçakça'

'Alçakça'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, 'alçakça' olarak nitelediği saldırıyı, nefretle kınadığını belirtti.

Olayda yaralanan araç sürücüsüne acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, futbolcularına ve taraftarlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

'Birlik beraberlik içinde durmamız gerekiyor'

'Birlik beraberlik içinde durmamız gerekiyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın saldırıyla ilgili açıklaması şöyle:

'Başta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüm yönetici, futbolcu ve gönül verenlerine geçmiş olsun. Hiçbir şekilde sporla, insanlıkla ilgisi olmayan bir olay olduğunu hepimizin açık seçik olarak dile getirmesi gerekiyor. Valimiz açıklama yaptı. Maalesef şoförün yüzüne isabet edenin kurşun yarası olduğuna dair elimizde bilgi var. Ne olduğu, tam olarak yapılan incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Bu akşam yapılan alçakça saldırı, tamamen bir insanlık dışı davranıştır. Hiçbirimiz bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bunu yapanların da sporla, taraftarlıkla ilgisi yoktur. Tüm spor camiamızın, medyasından yöneticisinden futbolcusundan herkes bir olarak, beraber olarak karşısında en şiddetli ve birlik beraberlik içinde durmamız gerekiyor.'

Kaynak: Al Jazeera ve Ajanslar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0