Görüş Bildir
Haberler
Faizsiz Evlilik Kredisi İçin Gözler Meclis'e Çevrildi! Evlilik Kredisi Kimlere Verilecek?

etiket Faizsiz Evlilik Kredisi İçin Gözler Meclis'e Çevrildi! Evlilik Kredisi Kimlere Verilecek?

Kasım ayının son yarısına girdiğimiz bugünlerde 2024 bütçe planlamalarının gündem olmasıyla birlikte evlilik kredisi de yeniden gündeme geldi. İki yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz evlilik kredisini fonlayacak 'Aile ve Gençlik Fonu' kurulması hakkında kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Konuya ilişkin açıklamalar arasında projenin yeni yıldan önce hayata geçirilmesi de vardı. Peki, evlilik kredisi projesine ilişkin son durum nedir? 

İşte, detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz "evlilik kredisi" Meclis'e geldi.

İki yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz "evlilik kredisi" Meclis'e geldi.

İki yıl geri ödemesiz 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi projesi Aile ve Gençlik Fonu tarafından fonlanacak. Bir süredir çalışmaları süren fon ile ilgili gelişmeler için gözler Meclis'e çevrildi. 

Geçtiğimiz haftalarda, 'Aile ve Gençlik Fonu' kurulmasını öngören kanun teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edildi. 

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Konuya ilişkin açıklama ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi.

Evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Yaptığı açıklamada 'Tüm çalışmalarımızı tamamladık' diyen Bakan Göktaş, Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı'na katılanların yararlanabileceği çalışmaya ilişkin son kararların alınması için Meclis'i işaret etti. 

Evlilik kredisi için kesin bir tarih vermeyen Bakan Göktaş, projenin yeni yıldan önce hayata geçirilmesini beklediklerini de ifade etti. İşte, Bakan Göktaş'ın açıklaması: 

Meclise gönderdik, top mecliste, biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz. Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi.

Evlilik kredisi projesi için pilot bölge belirlenmişti: Peki, evlilik kredisi kimlere verilecek?

Evlilik kredisi projesi için pilot bölge belirlenmişti: Peki, evlilik kredisi kimlere verilecek?

Evlilik kredisinin kimlere verileceğine ilişkin kesin bir başvuru metni henüz yayınlanmadı. Fakat bugüne kadar yapılan açıklamalar evlilik kredisinde gelir, yaş, sabıka gibi kriterlerin olacağına işaret ediyor. 18-27 yaş aralığındaki çiftlere yönelik çalışmada pilot bölge olarak deprem bölgesi seçildi. 

Bakan Göktaş da yaptığı açıklamada deprem bölgesinde başlatılacak projenin zamanla ülke genelinde genişleyeceğini ifade etti. Son kararın Meclis'ten çıkacağını da ifade etmeyi ihmal etmedi. İşte, Bakan Göktaş tarafından yapılan o açıklama: 

Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var, 18-27 yaş kriteri var. Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek. Tabii tüm bunlar Meclis'te görüşülecek.

Tüm bunların yanı sıra, deprem bölgesine özel olarak yaş sınırlaması olmayacak.

Deprem bölgesine özel yaş sınırı olmadığına ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan gelmişti.

Deprem bölgesine özel yaş sınırı olmadığına ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan gelmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta konuşmasında, deprem bölgesinde yer alan pilot illerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya olduğunu ifade etmişti.

Evlilik kredisine nasıl başvuru yapılacak?

Evlilik kredisine nasıl başvuru yapılacak?

Evlilik kredisi başvurularına ilişkin henüz resmi bir açıklama veya tarih bilgisi bulunmuyor. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, başvurulara ilişkin açıklamasında:

Dijital olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilan edecek. Gençlerin şartları da ilan edilecek. Şartları tutan gençlerimize 150 bin TL iki yıl ödemesiz, dört yıl ödeme şartıyla faizsiz kredi verilecek.

ifadelerine yer vermişti.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emel

Tam meslek edinme/üniversite okuma/yüksek lisans yapma yaşlarında gençleri evliliğe yönlendirmeye çalışmak anca sizden beklenirdi. Ülke adına üretime, çalışm... Devamını Gör

mamamia

Evliliği bile krediye bağlayıp bı lütuf gibi göstermek rezalet olan bı durumu daha da rezil duruma düşürmekten başka halta yaramıyor. Yaş aralığı da manidar.... Devamını Gör