Görüş Bildir
Haberler
Facebook Video İstatistikleri Açıklandı

Facebook Video İstatistikleri Açıklandı

ATKN
08.01.2015 - 11:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, video ve fotoğraflarla ilgili istatistiklerini açıkladı. Açıkça görülüyor ki kullanıcılar, her geçen gün daha çok videoyu alışkanlık ediniyor.

Son yıllarda özellikle dokunmatik ekranlı akıllı cihazların yayılmasıyla beraber kullanıcılar metinlerden çok, görsel içeriklere odaklanmış durumdalar.

Fotoğraflar, emojiler, stickerlar, videolar derken bir de bunlar üzerinde oynama yapabilen uygulamaların da yaygınlaşmasıyla beraber özellikle fotoğraf ve video, dünyanın en ilgi çeken objeleri olmuş durumda.

Tabi firmalar da bunun farkında. Google, YouTube ile video sektörünün lideriyken, internetin bir diğer devi Facebook'ta son yıllarda video tarafında kendini geliştirdi.

Peki Facebook'taki video istatistikleri ne alemde?

Facebook üzerinde yalnızca iki yıl içinde mobil cihazlarda video izlenme oranı, eMarketer verilerine göre yüzde 532 artarken, tüm mobil videolarda bu oranın 2013 ile 2018 yılları arasında 14 kat artması bekleniyor

Dünya ortalamasına baktığımızda kişi başına yapılan video paylaşımları dünya genelinde yüzde 75 artmış durumda.

Facebook kullananların haber kaynaklarında, firmaların ve kişilerin Facebook hesaplarında paylaşılan video sayısında yıllık 3.6 kat artış bulunuyor.

Ayrıca mobilin de gittikçe oranları ezici bir çoğunluğa doğru yol alıyor. Tüm dünyada Facebook video izlemelerinin yüzde 65'i mobil cihazlarda gerçekleştiriliyor.

Instagram'dan daha çok fotoğraf!

Günümüzde Facebook'a günde 350 milyon adet fotoğraf yükleniyor. 300 milyondan fazla kullanıcı, Facebook'un diğer bir sosyal mecrası Instagram'a ise günde 70 milyon fotoğraf ve video yüklüyor.

Günlük yükleme rakamlarında Facebook, 2013'ten 2014'ün ikinci yarısına kadar yükleme rakamlarını yüzde 75 daha artırmış durumda. Tabi kurumsal hesapların oldukça artması ve bunların her gün fotoğraflı paylaşımlar yapmalarının etkisi de azımsanacak seviyede değildir.

Bu da arayüzde yapılan değişiklikler, kullanıcıların alışkanlıklarının artması, artan internet kalitesi ve dünyada oluşan diğer trendlerin desteklemesinden etkilenmiş olabilir.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/facebook-video...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0