Görüş Bildir
Haberler
TÜBİTAK Uzmanının Evindeki Roket Denemesi Felakete Yol Açtı: 17 Yaşındaki Oğlu Ellerini ve Gözünü Kaybetti

etiket TÜBİTAK Uzmanının Evindeki Roket Denemesi Felakete Yol Açtı: 17 Yaşındaki Oğlu Ellerini ve Gözünü Kaybetti

Batuhan
25.07.2017 - 15:07 Son Güncelleme: 25.07.2017 - 15:17

Antalya TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinde (TUG) Başuzman olarak görevli Tuncay Özışık'ın evinde yaptığı bir proje denemesi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada Tuncay Özışık ve eşi Hatice Özışık hafif yaralanırken, oğlu 17 yaşındaki Altuğ Özışık ellerini ve sol gözünü kaybetti.  Emniyet yetkilileri, Özışık'ın oğluyla beraber Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için yakıtla havalanan bir roket yapmaya çalıştığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, TÜBİTAK için bir çalışma hazırlayan TUG'da Başuzman olarak görevli 52 yaşındaki Tuncay Özışık ile eşi Hatice Özışık ve çocukları Altuğ Özışık proje için evin balkonunu kullandı.

Patlamada 17 yaşındaki Altuğ Özışık'ın ağır yaralandığı belirlenirken baba Tuncay ve anne Hatice Özışık hafif şekilde yaralandı.

Patlamada 17 yaşındaki Altuğ Özışık'ın ağır yaralandığı belirlenirken baba Tuncay ve anne Hatice Özışık hafif şekilde yaralandı.

Patlama sesi üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kendi imkanlarıyla sokağa çıkmayı başaran Özışık ailesi, en yakın hastaneye gitti.

Görgü tanıkları: 'Çocuğun babası kanlar içindeydi'

Patlama nedeniyle evde olay yeri inceleme ekipleri inceleme başlattı.

Patlama nedeniyle evde olay yeri inceleme ekipleri inceleme başlattı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

17 yaşındaki Altuğ Özışık iki elini ve sol gözünü kaybetti...

17 yaşındaki Altuğ Özışık iki elini ve sol gözünü kaybetti...

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre17 yaşındaki Altuğ Özışık’ın ameliyatına giren Prof. Dr. Haluk Özcanlı, Özışık’ın iki elini bilek seviyesinden kaybettiğini açıkladı. 

Göz cerrahisinden alınan bilgiye göre Özışık’ın sağ gözünün tedavisi devam ediyor. Ancak sol gözü tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şenlik için roket yapıyorlarmış

Şenlik için roket yapıyorlarmış

Emniyet yetkilileri, Özışık ailesinin 27 Temmuz tarihinde Antalya Saklıkent'te düzenlenecek 20'nci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için yakıtla havalanan bir roket yapmaya çalıştığını açıkladı.

Baba Tuncay Özışık: 'Yüzlerce kez yaptık'

Baba Tuncay Özışık: 'Yüzlerce kez yaptık'
İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜBİTAK uzmanı baba Tuncay Özışık, Antalya’daki evlerinde meydana gelen kazayı Hürriyet’ten Zeynep Bilgehan'a anlattı. 

“Oğlum, amatör olarak Gözlem Şenliği’ni destekliyordu. Bu kapsamda iki yıldır gönüllü olarak roket çalışmaları yapıyordu. Patlama onun hazırlığı sırasında oldu.

Öğrenci çalışmasının tatsız sonucu oldu. Daha önce yüzlerce kez aynı deneyi yapmıştık. Roketin kalkışları bitmişti. Perşembe şenlik başlıyor. Şenlikte ters bir şey olmasın diye küçük bir fırlatma denemesi yapacaktık. Bizim orada bir dere yatağı var. Oraya gitmek üzere balkonda kartuşları hazırlarken patlama oldu. Roketlerin itici malzemeleri yasal olarak kimyasal ürün satan dükkânlarda bulunabilen şeyler. Farklı malzemeler, basınçlı sıcak altında...

Olay, bizim kontrolümüz dışında oldu. Bu bir öğrenci projesiydi. Benim uzmanlık alanım roketler değil. Ben astrofizikçiyim. Teleskoplarla astronomi çalışıyorum. Oğluma atölye kısmında yalnızca yardımcı oluyordum. Roket yapmak kendi ilgi alanıydı. Atölye çalışmaları da gönüllülük esasına dayanıyor.'

Hedeflere devam

Hedeflere devam

Özışık oğlunun sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: “Bende ufak birkaç dikişlik çizikler vardı. Altuğ’un ameliyatı bitti. Şu an yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok. Konuşuyor. Girdi, gördük. Şakalaştık. Ellerinde organ kayıpları var. Plastik cerrahiyle ilgili olması muhtemel kimi müdahalelerden sonra onun hastanede çıkması 15-20 günü bulacak. Ama bilinci yerinde. Vücudunda kırık çıkık yok.”

Özışık, oğlunun hedeflerini devam ettireceklerini söyledi: “Altuğ, seneye üniversite eğitimi için Bilkent Elektrik Elektronik Bölümü’nü hedefliyordu. Çok başarılı bir çocuk. Çok değişik projeleri vardı. Aklı yerinde, konuşuyor. Kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Hastahanede ilk soru: 'Ellerim iyileşecek mi?'

Hastahanede ilk soru: 'Ellerim iyileşecek mi?'

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevinde (TUG) Başuzman olarak çalışan babası Tuncay Özışık’la yaptığı deney nedeniyle meydana gelen patlamada 2 elini ve sol gözünü kaybeden 17 yaşındaki Altuğ Özışık’ın müzisyen olduğu ortaya çıktı.

Okul arkadaşları ile birlikte kurduğu amatör bir grupta gitar çalan ve çeşitli yardım konserleri veren Altuğ Özışık’ın, ameliyat sonra sargılı ellerini görüp “Ellerim iyileşecek mi” diye sorduğu vurgulandı. Antalya Muratpaşa Adem Tolunay Anadolu Lisesi’nde bu yıl 12’nci sınıfa geçen Altuğ Özışık’ın nasıl bir öğrenci olduğunu anlatan Müdür Yardımcısı Emine Genç de, “Kendisini ve ailesini bizzat tanırdım. Hayat dolu bir çocuktu. Müzik konusunda çok yetenekliydi. Bazen dışarıda bazen okul içinde konserler verirlerdi. Çok güzel müzik yapardı. Sabah ziyaretlerine de gittim. Ellerini kaybetmiş olması gerçekten çok acı. Hâlâ böyle bir şey olduğuna inanamıyorum” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cookielyon

her yere gereksiz yere kuran kursu ve cami açacağınıza uzmanlar için labarotuvar açın!

be happy

Çocuk müzisyenmis,gitar çalmayı çok seviyormuş ve ellerini kaybetmiş...çok üzücü çok..

Charles Geman

Tübitak Uzmanı daha deneyin nerde yapılacağını bilmiyor, bunun dışında çocuğunu da işine alet ediyor. Çocuğun o odada bile olmaması gerek. Tehlikeli bir proj... Devamını Gör

Charles Geman

Yoruma saldırmandan hangimizin daha cahil olduğu belli. Trollük yapma, git başkalarına sataş, benden beklediğin yanıtı alamazsın.