Görüş Bildir
Haberler
Eurovision’un Efsane Sunucusu Bülent Özveren Hayatını Kaybetti

etiket Eurovision’un Efsane Sunucusu Bülent Özveren Hayatını Kaybetti

Televizyon sunucusu Bülent Özveren 79 yaşında hayatını kaybetti. Özveren uzun yıllar Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkçe sunuculuğunu yapmasıyla tanınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak yoğun bakıma alınan televizyon sunucusu Bülent Özveren 79 yaşında hayatını kaybetti.

Haberi eşi Sebla Özveren sosyal medya hesabından duyurdu. Özveren 'Çok üzgünüm. Bülent’i kaybettik. Başımız sağolsun' ifadelerini kullandı.

Bülent Özveren kimdir?

Bülent Özveren kimdir?

1943 İstanbul doğumlu olan Bülend Özveren 1975-2012 yılları arasında Eurovision Şarkı Yarışması'nı Türkçe olarak sundu.

Sultan Ahmet İlkokulundan mezun olduktan sonra, orta öğrenimini Saint-Benoit Fransız Erkek Lisesi'nde, liseyi parasız yatılı olarak Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden üçüncü sınıfta iken ayrılıp Ege Üniversitesi İktisat Fakültesine geçti. 1971 yılında buradan mezun oldu.

1964 yılında TRT'nin açtığı ilk 'prodüktörlük' sınavlarında başarılı oldu ve İstanbul Radyosu'ndaki kursu birincilikle tamamladı. 31 Temmuz 1965'te TRT'de çalışmaya başladı, uzun yıllar televizyon sunucusu olarak çalıştı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Sesiyle huzur veren ender insanlardan biriydi... .... Allah rahmet eylesin...

ittihatci

nurlar içinde uyusun, çocukluğumuza ait güzel anıların her zaman içinde olacak, 2003 yılında o gururu hep beraber yaşadık. ve o mutluluğu bize çok gören kötü... Devamını Gör

Orhan Kolcu

Türkçe nasıl konuşulur ondan öğrendik. Ne kadar zarif ve beyefendi bir insandı. Yattığı yer nur olsun. Yeni kuşaklar, işiniz zor.