Görüş Bildir
Haberler
Etkileyici Senaryoları ile Gönlünüzü Fethedecek Tüm Zamanların En İyi 35 Kore Filmi

Etkileyici Senaryoları ile Gönlünüzü Fethedecek Tüm Zamanların En İyi 35 Kore Filmi

Beyza
27.07.2023 - 20:23

Kore sinemasının muazzam gücünü ve çeşitliliğini gösteren, tüm zamanların en iyi 35 Kore filmi sizlerle! Bu filmler, sadece Kore'nin değil, dünya sinemasının da en parlak örneklerinden. Dramdan aksiyona, romantik komediden korkuya kadar geniş bir yelpazede seçilmiş bu eserler, her sinemaseverin mutlaka izlemesi gereken yapıtlar arasında. Hazırsanız hadi, listemize geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Hotel by the River (2018)

35. Hotel by the River (2018)

IMDb: 6,7

Özet: Gangbyeon hotel, bir şairin hikayesine odaklanıyor. Kışın bitişinde şair, oğullarını yeniden bir araya gelebilmek için bir otele çağırır. Otelde ayrıca arkadaşıyla birlikte odasını paylaşan yalnız bir kadın kalıyordur. Şair, güzel kadınlara karşı koyamaz ve peşlerinden gider. Film, modern yaşam metaforuna dönüşür.

Yönetmen: Hong Sang-Soo

Oyuncular: Ki Joo-bong, Kim Min-Hee, Song Seon-mi

34. On the Beach at Night Alone (2017)

34. On the Beach at Night Alone (2017)

IMDb: 6,8

Özet: Kore'de evli bir adamla ilişki yaşayan aktris Younghee, içinde bulunduğu durumdan dolayı oldukça streslidir. Günlerini mutsuz bir şekilde geçirmeye başlar ve bir süre sonra her şeyden vazgeçer. Sevdiği adam onun yanında olacağını söyler fakat Youghee ona güvenmez. Sürekli düşünmeye ve kendini sorgulamaya başlayan Younghe, sevginin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu anlamaya çalışır.  

Yönetmen: Hong Sang-Soo

Oyuncular: Kim Min-Hee, Young-hwa Seo, Hae-hyo Kwon

33. Moonlit Winter (2019)

33. Moonlit Winter (2019)

IMDb: 6,9

Özet: Mahrem bir mektubun gelmesi, genç bir kadının annesini özel birinin yaşadığı küçük bir Japon kasabasına tatile götürmesine neden olur.

Yönetmen: Lim Dae-hyung

Oyuncular: Kim Hee-ae, Yūko Nakamura, Kim So-hye

32. A Girl at My Door (2014)

32. A Girl at My Door (2014)

IMDb: 7

Özet: Do-Hee, 14 yaşında bir genç kızdır. Hayatı yaşıtlarnınkinden çok daha zordur. Aileiçi şiddete yoğun bir şekilde maruz kalmakta ve kendine bu yüzden bir kurtuluş aramaktadır.Polis karakolunun komiseri Young Nam ile iletişime geçer ve genç kadın onu korumak için kolları sıvar. Do-Hee'yi sürekli döven üvey babası Yong-Ha'dan kurtarmaya çalışmak ister. Ancak bu düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. Çünkü Do-Hee, her ne kadar dışarıdan masum ve savunmasız görünse de, ondan gizlediği bir sırrı vardır. Ve bu sır ikisinin de hayatını tehlikeye atacaktır.

Yönetmen: July Jung

Oyuncular: Doona Bae, Kim Sae-Ron, Song Sae-Byeok

31. Treeless Mountain (2008)

31. Treeless Mountain (2008)

IMDb: 7

Özet: Altı yaşında, cıvıl cıvıl bir çocuk olan Jin, annesi ve küçük tombul kız kardeşi Bin ile birlikte Seul’de küçücük bir dairede yaşamaktadır. Anneleri, evi terk eden babalarını bulmak için gitmeye karar verince, Jin ile Bin yazı, alkolik Büyük Teyze’nin kasabadaki evinde geçirmek zorunda kalır.

Yönetmen: Kim So-yong

Oyuncular: Hee Yeon Kim, Kim Mi Jung, Shin Hyun Je

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. I’m a Cyborg, But That’s OK (2006)

30. I’m a Cyborg, But That’s OK (2006)

IMDb: 7

Özet: Bir akıl hastanesinin her biri kendine has özellikteki onlarca hastası arasında, kendisini cyborg zanneden genç bir kızla insanların ruhunu çalabildiğini iddia eden bir erkek hasta bulunmaktadır. Hayatın bildik gerçekliğinden kopmuş bu iki insanın sıradışı yakınlaşmaları, tamamen başka bir gerçeklik üzerine kurulmuş hastane ortamı tarafından da desteklenir.

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Rain, Lee Young-mi, Byung-eun Park

29. Pieta (2012)

29. Pieta (2012)

IMDb: 7,1

Özet: Tefeciler için çalışan ve 'tahsilata giden her yol mubahtır' ilkesiyle davranan adına Gang Do'nun kaybedecek hiçbir şeyi yoktur; bu yüzden de zalimliğinin zirvesindedir. Fakat bir gün annesi olduğunu söyleyen bir kadın karşısına çıkacak ve yaşamını yeniden sorgulamasına neden olacaktır. Gang Do kadına başta inanmasa da, sonrasında sakladığı dehşet dolu sırları öğrenecektir...

Yönetmen: Kim Ki-duk

Oyuncular: Lee Jung-Jin, Min-soo Jo, Eun-jin Kang

28. Right Now, Wrong Then (2015)

28. Right Now, Wrong Then (2015)

IMDb: 7,1

Özet: Bir film yönetmenin şehirde tanıştığı bir ressam arkadaşı, yönetmenin yeni çekeceği filmi maddi destekler. Film, yönetmenin bu ressam genç kadın ile geçirdiği birkaç saati konu ediniyor. Komedi türündeki filmin yönetmen koltuğunda Hong Sang-Soo oturuyor ve yönetmen bizlere bu birkaç saati iki versiyon halinde sunuyor.

Yönetmen: Hong Sang-Soo

Oyuncular: Jae-yeong Jeong, Kim Min-Hee, Yuh-Jung Youn

27. Thirst (2009)

27. Thirst (2009)

IMDb: 7,1

Özet: Sang-Hyun hastanede gönüllü olarak çalışan katolik bir rahiptir. Ölümcül Emmanuel Virüsünün tedavisinin bulunması amacıyla yapılan deneylere gönüllü olarak katılmaya karar verir. Deney bir felakete dönüşerek başarısız olur ve deneye katılanlar arasında bir tek Sang-Hyun hayatta kalır. Ancak Sang-Hyun hayatta kalmasını sağlayan şey onu ölümcül bir vampire dönüştürmüştür. İnsanlara yardım etmek için gittiği labaratuvardan vampir olarak çıkan Sang-Hyun, acaba insanlara zarar vermeden hayatta kalmayı başarabilecek midir?

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Song Kang-Ho, Ok-Bin Kim, In-hwan Park

26. A Tale of Two Sisters (2003)

26. A Tale of Two Sisters (2003)

IMDb: 7,1

Özet: İki kız kardeşin anneleri tuhaf bir biçimde ölür ve bunu takiben de kardeşler hastalanırlar. İyileşene dek de hastanede kalırlar. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzlık yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de doğaüstü olayların meydana gelmesi, gerilimi arttıracaktır.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Kim Kap-soo, Moon Geun-Young, Im Soo-Jung

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Host (2006)

25. The Host (2006)

IMDb: 7,1

Özet: Film Han Nehri dolaylarında geçiyor. Bu muhteşem manzara aslında korkunç olaylara gebe ve bunu uzun bir süre kimse farkında olmadan yaşamış durumda. Seul’un iki yakasını bir araya getiren bu nehir, derinlerinde dehşet saçan bir yaratık saklıyor. Amerikan savaş gemileri bir zaman önce bu bölgeye ciddi miktarda kimyasal atık bıraktığı için zamanla bir yaratık peydahlanmış. Umulmadık bir anda kendini gösteren bu yaratık hükümetin müdahelesi ile yok edilmek istenince daha da dehşet dolu anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırmaktadır.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Hie-bong Byeon, Park Hae-il

24. Snowpiercer (2013)

24. Snowpiercer (2013)

IMDb: 7,1

Özet: Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır... 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton

23. The Good, The Bad, The Weird (2008)

23. The Good, The Bad, The Weird (2008)

IMDb: 7,2

Özet: 1930'larda Mançurya Çölü'nde geçen film, Koreli 3 haydutun hikayesini anlatıyor. Tesadüfen bir trende yolları kesişen insan avcısı Do-won, çete lideri Chang-yi ve tren soyguncusu Tae-goo, Tae-goo'nun trende bulduğu haritadaki yerin peşine düşerler.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Song Kang-Ho, Lee Byung-Hun, Woo-Sung Jung

22. The Housemaid (1960)

22. The Housemaid (1960)

IMDb: 7,3

Özet: Delişmen ve takıntılı bir hizmetçi evin reisine takıntılı ve tuhaf bir aşk beslemektedir. Bir kompozitör olan müzisyen baş kahraman başlangıçta büyük bir hata yaparak bu kadınla ahlak-dışı bir ilişkiye girer. Müzisyen, geçici bir tutku olabileceğini düşünmüştür belki ancak çocuklarını ve karısını delicesine kıskanan bu kadının onu aşka davet etmesi adeta bir ölüm yolculuğuna kesilen bilet etkisi yaratacaktır.

Yönetmen: Kim Ki-Young

Oyuncular: Eun-shim Lee, Jeung-nyeo Ju, Jin Kyu Kim

21. Okja (2017)

21. Okja (2017)

IMDb: 7,3

Özet: En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. A Dirty Carnival (2006)

20. A Dirty Carnival (2006)

IMDb: 7,3

Özet: Yerel üçlü için borç toplayan küçük çaplı bir haydut, suç emelleri ile ailesine olan bağlılığı arasında kalır.

Yönetmen: Yoo Ha

Oyuncular: Zo In-sung, Ho-jin Chun, Min Namkoong

19. House of Hummingbird (2018)

19. House of Hummingbird (2018)

IMDb: 7,4

Özet: 14 yaşında olan Eunhee, sevgi peşinde koşan bir kızdır. Küçük bir dükkan işleten Eunhee’nin ailesi, çocukları ile yeterince ilgilenememekte, sürekli onların önünde kavga etmektedir. Ailesinden beklediği ilgiyi göremeyen Eunhee, sokaklarda turlayıp kalbini teslim edecek birini arar. Dünya kupası, Kuzey Kore liderinin ölümü, Seul Köprüsü’nün çökmesi gibi pek çok önemli olayın yaşandığı dönemde Eunhee, hiçbir şeyin farkında değildir. 

Yönetmen: Bora Kim

Oyuncular: Ji-hu Park, In-gi Jeong, Saebyuk Kim

18. The Wailing (2016)

18. The Wailing (2016)

IMDb: 7,4

Özet: Kasabaya gelen yabancıyla birlikte gizemli bir hastalık hızla yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri olayın içine sürüklenir ve kızını kurtarmak için bu gizemli olayı çözmek zorundadır.

Yönetmen: Na Hong-jin

Oyuncular: Do-Won Kwak, Hwang Jeong-min, Jun Kunimura

17. Şüphe (2018)

17. Şüphe (2018)

IMDb: 7,5

Özet: Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

Yönetmen: Lee Chang-Dong

Oyuncular: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jeon Jong-seo

16. A Bittersweet Life (2005)

16. A Bittersweet Life (2005)

IMDb: 7,5

Özet: Bay Kang, bir mafya adamı olup, son derece lüks bir otelin sahibidir. Bu otelde müdür pozisyonunda çalışan Sunwoo ise onun has adamıdır. Son derece başarılı bir çalışan olduğu için her zaman göz bebeği olmuştur Bay Kang’ın. Öte yandan Bay Kang, genç ve hoş bir kadın olan sevgilisine karşı ciddi bir zaaf sahibidir. Bir gün o kadının ihanetinden şüphelenerek takip edilmesi için Sunwoo’dan destek ister ve onu görevlendirir.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Jung-Min Hwang, Yu-mi Jeon

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Lady Vengeance (2005)

15. Lady Vengeance (2005)

IMDb: 7,5

Özet: Hayatta en kötüsü insanın yapmadığı herhangi bir yanlışın acımasız ve ağır bir bedeline mahkum olmaktır. Lee Geum-ja işlemediği bir suçtan ötürü hüküm giymiş ve bu sebeple de 13,5 yıl süre ile hapis yatmıştır. Burası bir Kadın Hapishanesidir. Buradan içeri adımını attığı gün intikam alma sürecini başlatan ve bu amaçla ileride özel bir hizmet talep edeceği mahkum arkadaşlarına akla hayale gelmedik güzellikler yapan Lee Geum-ja; kendisini bu duruma sokan kişiyi bizzat kuracağı mahkemede yargılayacağı günün hayaliyle yaşamaktadır.

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Yeong-ae Lee, Min-sik Choi, Shi-hoo Kim

14. Train to Busan (2016)

14. Train to Busan (2016)

IMDb: 7,6

Özet: Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

Yönetmen: Sang-Ho Yeon

Oyuncular: Gong Yoo, Yu-mi Jung, Ma Dong-seok

13. Chunhyang (2000)

13. Chunhyang (2000)

IMDb: 7,7

Özet: Bir fahişenin kızının valinin oğlu olan kocasına olan sadakati, o ve ailesi Seul'e gittiğinde ve yeni vali kızı ele geçirmeye çalıştığında sınanır.

Yönetmen: Im Kwon-taek

Oyuncular: Lee Hyo-jeong, Cho Seung-woo

12. Joint Security Area (2000)

12. Joint Security Area (2000)

IMDb: 7,7

Özet: Kuzey ve Güney Kore'yi ayıran sınırda bir Güney Koreli askerin iki Kuzey Koreli askeri öldürdüğü iddia edilir. Ancak askerlerin cesetleri incelediğinde 11 mermi bulunur. Askeri öldüren suikastçının silahında 5 mermi vardır ve bu durum normalde 15 olması gereken silah için 16 mermi anlamına gelir. Sınır bölgesini denetleyen ekip, çok geçmeden gerçeklerin bambaşka olduğunu fark eder.

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Song Kang-Ho, Lee Byung-Hun, Yeong-ae Lee

11. I Saw the Devil (2010)

11. I Saw the Devil (2010)

IMdb: 7,8

Özet: Kyung-chul sırf kişisel tatmin için insanların canını kıymaktan çekinmeyen psikopat bir seri-katildir. O kadar vahşi ve acımasızdır kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden herkesi öldürebilir ve bu haliyle polis için daha da zor, bir sonraki adımı tahmin edilemez bir hedef haline gelmiştir. Fakat emekli bir komiserin kızı olan Joo-yeon’u kaçırınca Kyung-chul bütün hıncı da kendisine çekecektir.

Yönetmen: Kim Jee-Woon

Oyuncular: Lee Byung-Hun, Min-sik Choi, Oh San-ha

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Oasis (2002)

10. Oasis (2002)

IMDb: 7,8

Özet: Oasis, aileler tarafından terk edilmiş iki gencin aşk hikayesidir. Cezaevinden salıverilen bir genç, alkollü araç kullanırken öldürdüğü adamın dul eşini ziyaret eder. Orada serebral palsili tekerlekli sandalyeye bağlı kızıyla tanışır. Bu iki kayıp insan ilişkilerini yürütmenin bir yolunu bulabilecek mi?

Yönetmen: Lee Chang-dong

Oyuncular: Sol Kyung-gu, Moon So-ri, Ahn Nae-sang

9. A Taxi Driver (2017)

9. A Taxi Driver (2017)

IMDb: 7,9

Özet: Mayıs 1980. Man-seob, Seul'de kıt kanaat geçinen ve küçük kızını tek başına büyüten bir taksi şoförüdür. Bir gün, Gwangju şehrine arabayla inmek için büyük para ödeyecek bir yabancı olduğunu duyar. Gizli ajandası olan bir Alman gazeteci olduğunu bilmeyen Man-seob işi alır.

Oyuncular: Song Kang-Ho, Thomas Kretschmann, Hae-Jin Yoo

8. Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (2003)

8. Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (2003)

IMDb: 8

Özet: Mevsimler ve doğanın o kusursuz çağrısı, yarattığı teslimiyet arzusu belki de başka hiçbir şeyde benzeri olmayan…Yüzen bir ev ki doğaya dair ne varsa muhteşem olan onu çevrelerken o göl ortasında yüzmekte. Yaşlıca bir rahip ve kendisine refakat eden diğer genç-çocuk rahip adayı.Yaşlı rahip, ona her şeyi bilgelikle ama bir o kadar da doğal bir akış içinde öğretir. Bu şekilde geçip giden mevsimler ile büyüyen çocuğun geçirdiği evrim, son derece doğal bir ahenk içinde ilerlerken sıra artık büyümüş olan çocuğun öğrendiklerini gerçek hayata nasıl yansıtacağını görmeye gelir. Ufak yaştan beri öğretilen erdemlere rağmen asıl öğretimin hayatın kendisi tarafından yapıldığının farkında olan bilge rahip için ise bekleme ve görme zamanıdır. 

Yönetmen: Kim Ki-duk

Oyuncular: Kim Ki-duk, Young-Min Kim, Jae-kyeong Seo

7. Castaway on the Moon (2009)

7. Castaway on the Moon (2009)

IMDb: 8

Özet: Kendini Han Nehri’nin karanlık sularına atan Kim, uyandığı zaman üstü başı kumla kaplanmış bir şekilde yerde yattığını fark eder. Kendini öldürmeyi başaramadığını anlayan Kim, nerede olduğunu anlamaya çalışır. Bilinmeyen bir adaya sürüklendiğini fark eder. Nehir kenarındaki binalarda yaşayan ve yıllarca dışarıya çıkmayan genç bir kız, adam üzerinde tek başına yaşayan Kim’i fark eder. Gittikçe adamın yaşantısını merak eden genç kadın cesaretini toplayarak evinden dışarı adımını atar ve Kim’in yanına gider.

Yönetmen: Lee Hey-jun

Oyuncular: Jae-yeong Jeong, Ryeo won Jung, Yeong-seo Park

6. My Sassy Girl (2001)

6. My Sassy Girl (2001)

IMDb: 8

Özet: Kyun-woo sıradan bir akşam üstü evine dönmektedir Metroda güzeller güzeli bir kızla karşı karşıya gelir. Ancak kız çok sarhoştur ve kendi dengesini dahi sağlayamamaktadır. Kyun-woo kızı tren raylarına düşmekten kurtarır ve kızın trene binmesine yardım eder. Trenin diğer sakinleri ikilinin samimi pozları nedeniyle ikiliyi sevgili zannederler. Bu yanlış anlaşılma, ikilinin hayatındaki birçok şeyi değiştirecektir.

Yönetmen: Jae-young Kwak

Oyuncular: Gianna Jun, Cha Tae-hyun, Mu-yeong Lee

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. A Moment to Remember (2004)

5. A Moment to Remember (2004)

IMDb: 8,1

Özet: Birbirlerine aşık bir çiftin aşkının anlatıldığı film, genç kızın Alzheimer hastalığına yakalanıp anılarını yavaş yavaş unutmasıyla trajik bir boyuta taşınacaktır...

Yönetmen: John H. Lee

Oyuncular: Woo-Sung Jung, Ye-jin Son, Jong-hak Baek

4. Memories of Murder (2003)

4. Memories of Murder (2003)

IMDb: 8,1

Özet: Cinayet Günlüğü'nde Güney Kore 90'lı yılların sonlarında askeri bir yönetimin baskıcı tavrının altındadır. Ülkede sansürler ve baskı her gün ağırlaşarak devam etmektedir. Bir gün bir tecavüze uğramış olan bir kadın vahşice bir cinayete kuran gider. Olayı çözmek için işin başına lokal bir polis dedektifi olan Park Doo-Man getirilir. Ancak uyguladığı tüm yöntemler onu cinayetten uzaklaştırır. Bunun üzerine görevin başına getirilen Seo, önceki dedektiften daha başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Kim Sang-kyung, Hie-bong Byeon

3. The Handmaiden (2016)

3. The Handmaiden (2016)

IMDb: 8,1

Özet: 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... 

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Kim Min-Hee, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha

2. Oldboy (2003)

2. Oldboy (2003)

IMDb: 8,4

Özet: h Dae-Soo adında bir adam, bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede tutuklu kalır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sonra bir gün serbest bırakılır. Eline, para, cep telefonu ve pahalı kıyafetler verilir. Bu adam başına gelen bu durumun nasıl ve neden olduğunu anlamak ve gereken intikamı almak konusunda kararlıdır. Bu sırada Oh Dear-Soo aslında kendisini kaçıranların daha da büyük bir planının olduğunu keşfeder. Ancak bu planın özü acı dolu bir yoldan geçmektedir. Gerçeği bulmak ise bu yolun ta kendisidir.

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Min-sik Choi, Yoo Ji-tae, Kang Hye-Jeon

1. Parasite (2019)

1. Parasite (2019)

IMDb: 8,5

Özet: Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
berr_qq

Bu listede olmasa da popüler olan birkaç dizi de ben önereyim. The Witch(ilki güzeldi lâkin ikinci filmi ilke göre daha olaysız ve yetersiz), Forgotten, The ... Devamını Gör

Elif Kahyaoglu

Oldboi (orijinal ismi) sarsıcı finaliyle beni en çok etkileyen filmlerden biriydi. Şiddetle tavsiye ederim. Detaylara dikkat ederek seyredin ama.