Görüş Bildir
Haberler
İzleyicilerin İkiye Bölündüğü Aşk Üçgenleriyle Ekranları Kasıp Kavuran Birbirinden Sürükleyici Diziler

İzleyicilerin İkiye Bölündüğü Aşk Üçgenleriyle Ekranları Kasıp Kavuran Birbirinden Sürükleyici Diziler

Kumsal
14.07.2023 - 20:17

Aşk üçgeni kavramı; film, TV ve edebiyatta sıkça kullanılan bir hikaye ögesidir. İzleyiciler, genellikle genç kadın veya erkek karakterlerin iki kişi arasında kalan ilişkilerini içeren bu durumları bazen heyecanla bazen gerginlikle izler. Bu duygusal çatışma, karakteri olduğu kadar izleyicileri de zorlar. TV dünyasının heyecan salgılayan aşk üçgenlerinden bazılarını sizler için listeledik👇

Kaynak: https://www.cbr.com/best-tv-show-love...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Office, Jim/Pam/Roy

1. The Office, Jim/Pam/Roy

Office'in ilk sezonlarında Pam, Roy ile ilişkisine rağmen Jim'e olan duygularını inkar etmekte zorlanır. Lise aşkı Roy'la olan ilişkisini sorgulaması ve Jim'le çıkmayı düşünmesi zaman alır. Bu süreçte karmaşık bir aşk üçgeni yaşarlar. Sonunda Pam ve Jim evlenir, kariyerlerini sürdürür ve iki çocukları olur.

2. The Crown, Diana/Charles/Camilla

2. The Crown, Diana/Charles/Camilla

Netflix dizisi The Crown; Prens Charles, Prenses Diana ve Camilla ParkerBowles arasındaki ikonik aşk üçgenini dördüncü ve beşinci sezonlarda ekranlara getirdi. Diana'nın evliliğinde verdiği mücadele, Charles'ın eşi ve metresi arasındaki ikileminin yansıtılışı; izleyicilerin beklentilerini karşıladı.

3. Friends, Ross/Rachel/Joey

3. Friends, Ross/Rachel/Joey

Friends dizisi, Rachel ve Ross'un inişli çıkışlı aşk hikayesine odaklanırken, sonradan Joey'i Rachel'ın ikinci aşk ilgisi olarak tanıttı. Bu, hayranları şaşırttı çünkü çoğu, Rachel ve Ross'un sonunda birlikte olacağını düşünüyordu. Dizinin sonunda ise Rachel, Ross ile barıştı.

4. Beverly Hills 90210, Brenda/Dylan/Kelly

4. Beverly Hills 90210, Brenda/Dylan/Kelly

1990'ların popüler gençlik dizisi Beverly Hills 90210, çeşitli konuları ele almasına rağmen genellikle gençlik ilişkilerine odaklanıyordu. Dizinin en önemli aşk üçgeni, Dylan, Kelly ve Brenda arasındaydı. Bu ilişki on sezon boyunca devam etti. Aldatma ve kavgalarla dolu hikayesi, izleyicileri hem eğlendirdi hem de sinirlendirdi.

5. Sex & The City, Aidan/Carrie/Mr. Big

5. Sex & The City, Aidan/Carrie/Mr. Big

Moda düşkünü yazar Carrie Bradshaw, romantik bir ruha sahiptir. Mr. Big, Carrie'nin kalbini kırmıştır. Carrie, alçakgönüllü ve gerçekçi Aidan'la tanıştığında ideal erkeği bulduğunu düşünür. Ancak Aidan'ın çekiciliğine rağmen Carrie sonunda Mr. Big'i seçer ve onunla evlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Vampire Diares, Stefan/Elena/Damon

6. The Vampire Diares, Stefan/Elena/Damon

Elena Gilbert, altı sezon boyunca The Vampire Diaries'in baş kahramanıydı. Hikayesi, vampir olan Salvatore kardeşlerle olan ilişkisi etrafında dönüyordu. İlk olarak Stefan Salvatore ile bir ilişkisi oldu; Stefan, Elena'yı seven, topluma uyum sağlamaya çalışan bir vampirdi. Ancak, Stefan'ın kötü çocuk imajındaki kardeşi Damon da Elena'nın ilgisini çekmeye başladı ve işler karmaşıklaştı.

7. Jane the Virgin, Rafael/Jane/Michael

7. Jane the Virgin, Rafael/Jane/Michael

Dizinin başında Jane, nişanlısı Michael ile mutlu bir ilişki içindedir. Ancak bilmediği bir adamın çocuğuna hamile kalınca işler kontrolden çıkar, duygular da... Çocuğun babası Rafael ve Jane arasında bir bağ oluşur. Bu durum; Jane, Michael ve Rafael arasında bir aşk üçgeni oluşturarak izleyicileri ikiye böler.

8. Gossip Girl, Nate/Serena/Dan

8. Gossip Girl, Nate/Serena/Dan

Gossip Girl, zengin genç karakterlerin aile ve romantik ilişkilerini anlatır. Ana karakter Serena van der Woodsen; Dan Humphrey ve Nate Archibald ile karmaşık ilişkiler yaşar. Dan, Serena'nın zor zamanlarında güvendiği biri olurken Nate de onu her zaman destekleyen bir dost olur. Serena ikisiyle de ilişkiler yaşasa da aşk üçgeninin kazananı Dan oldu.  Ancak seyircinin bir kısmı bu sona sevinirken diğer kısmı Nate ile Serena'nın her açıdan daha uyumlu olduğunu söyledi.

9. Gilmore Girls, Jess/Logan/Rory/Dean

9. Gilmore Girls, Jess/Logan/Rory/Dean

Rory Gilmore, Gilmore Girls'de tartışmalı bir karakterdi, özellikle romantik ilişkileri nedeniyle. Dean, Jess ve Logan ile yaşadığı ilişkiler ve iki aşk üçgeni, karakterin popülaritesini etkiledi. Bazıları, bu ilişkilerin Rory'nin karakterini bozduğunu düşünüyordu. Ayrıca, Dean'le evliyken onunla ilişkisini yeniden başlatması, izleyiciler arasında tartışmalara neden oldu.

10. Dawson's Creek, Dawson/Joey/Pacey

10. Dawson's Creek, Dawson/Joey/Pacey

Dawson, Joey ve Pacey, romantik ilişkileri dışında da iyi arkadaşlar ve karakterlerdi. Joey'nin potansiyel aşk ilgi alanları arasında bir aşk üçgeni olduğunda, izleyiciler Dawson ve Pacey'nin potansiyelini gördü. Dawson's Creek'in en iyi aşk üçgenlerinden birine sahip olduğunu düşünen birçok izleyici var. Ancak, Joey ve Pacey birlikteyken, birçok kişi Joey'nin doğru kararı verdiğini düşünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Buffy the Vampire Slayer, Angel/Buffy/Spike

11. Buffy the Vampire Slayer, Angel/Buffy/Spike

Buffy the Vampire Slayer dizisinin ana karakteri Buffy Summers, vampirler Angel ve Spike arasında karmaşık bir aşk üçgenine kapılır. Angel'a olan ilgisi devam ederken, tehditkar vampir Spike ile de ilişki yaşar. Spike başta kötü bir karakterken zamanla daha iyi biri olur. Her iki vampir de Buffy için güvenli bir seçim olmasa da, bu aşk üçgeni diziyi daha çekici hale getirdiği bir gerçek.

12. Glee, Rachel/Finn/Quinn

12. Glee, Rachel/Finn/Quinn

Glee'deki Rachel Berry ve Quinn Fabray, kişilikleri farklı olmasına rağmen hırslı ve rekabetçi yapılarıyla Finn Hudson'ın ilgisini çeker. Ancak bu durum, onları Finn'in tam ortasına oturduğu bir aşk üçgenine ve birbirlerinin düşmanlığını kazanmalarına sebep olur. Dizi boyunca bu rekabet devam etse de  sonunda üç karakter de olgunlaşıp  bu küçük rekabeti aştılar.

13. Grey's Anatomy, Addison/Derek/Meredith

13. Grey's Anatomy, Addison/Derek/Meredith

Grey's Anatomy'de Meredith Grey ve Derek Shepherd, birinci sezon itibariyle sevilen bir çift oldu. Ancak Derek'in eşi Addison'ın sezon sonunda ortaya çıkması hayranları dehşete düşürdü. Addison, Derek ile evli olmasına rağmen Meredith ve Derek'in ilişkisini tehdit etmedi. Meredith ile Derek'in birbirleri için yaratıldığı açıktı.

14. Stranger Things, Steve/Nancy/Jonathan

14. Stranger Things, Steve/Nancy/Jonathan

Netflix'in bilim kurgu dizisi Stranger Things'teki aşk üçgeni, Nancy Wheeler'ın eski sevgilisi Steve Harrington ve şimdiki erkek arkadaşı Jonathan Byers arasında yaşanıyor. 4. sezonda Jonathan'ın yokluğunda Steve ve Nancy'nin kimyası yeniden canlandı. Hayranlar, Nancy'nin kiminle olmasını istedikleri konusunda bölünmüş durumda ve bazıları Nancy'nin Robin Buckley ile daha iyi olacağını düşünüyor.

15. HIMYM, Barney/Robin/Ted

15. HIMYM, Barney/Robin/Ted

How I Met Your Mother'da Robin, Ted'in ilgisiyle arkadaş grubuna katılır fakat ilişkileri arkadaşlıkla sonlanır. Bu, Robin'in Ted'in arkadaşı Barney ile ilişki kurmasına yol açar. Barney ile Robin'in evliliği hayranları sevindirir. Ancak boşanmalarından, Ted'in Robin'e olan duygularını yeniden canlanmasından, nihayetinde finalde tekrar birleşen çiftten dolayı dizinin sonu birçok izleyici tarafından beğenilmedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın