Görüş Bildir
Haberler
Rusya Yanlısı Milisler Esir Ukraynalı Askerleri Donetsk Caddelerinde Yürüttü

Rusya Yanlısı Milisler Esir Ukraynalı Askerleri Donetsk Caddelerinde Yürüttü

Fatih UZUN
24.08.2014 - 18:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya yanlısı milisler esir Ukraynalı askerleri Donetsk caddelerinde yürüterek teşhir etti. Ukrayna ordusunun kayıpları 11 Ağustos’tan bu yana büyük artış gösterdi.

Ukrayna’nın Sovyetler Birliği’nden 1991’de ayrılışının kutlandığı 24 Ağustos bağımsızlık gününde, Rusya yanlısı ayrılıkçı milisler esir aldıkları Ukrayna askerlerini Donetsk kentinin ana caddesinde yürüttü.

Esirlerin yürüyüşü tıpkı İkinci Dünya Savaşı’nda Moskova’da, Kızıl Meydan’da esir Nazi askerlerinin yürümesine benzedi.

Silahlı milislerin eşliğinde yürüyen esirlere cadde kenarındaki bazı Donetskliler, “Naziler”, ve “Alçaklar” diyerek bağırdı.

Esirlerin arkasından kamyonun caddeyi suyla yıkaması da 1944 yılında da Kızıl Meydan’da Nazi esirlerinin yürümesinin arkasından yapılan işlemin aynısıydı.

Bölgeden canlı yayın yapan LifeNews muhabiri, caddenin yıkanmasının düşman askerlerinin caddeleri kirletmesini sembolize ettiğini söyledi.

Ukrayna ordusundan ele geçirilen askeri mühimmat da bu gösteride sergilendi. Bölge halkı tank ve ağır silahlar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazıları da Ukrayna bayraklarını ayakları altına alarak ezdi.

Nazi kurbanları hatırasına dikilen anıtın yakınında gerçekleşen etkinlikte ise gökyüzüne siyah balonlar bırakıldı. Ayrılıkçı kent yönetimi Kiev yönetiminin bağımsızlık günü kutlaması kapsamındaki tüm etkinlikleri de iptal etti.

Ukrayna’nın kayıpları artıyor

Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi, Pazar günü yaptığı açıklamada ayrılıkçılarla gerçekleşen çatışmalarda şimdiye kadar 722 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü duyurdu.

Konseyin kayıplara dair en son açıklaması 11 Ağustos’ta olmuş ve ölen asker sayısı 568 iç kuvvetler mensubu ve sınır güvenlik mensubu olarak duyurulmuştu. Verilen sayılara göre Ukrayna bu tarihten beri 154 güvenlik görevlisini kaybetmiş durumda.

Ülkenin doğu bölgesinde 4 aydır devam eden iç savaşta Birleşmiş Milletler verilerine göre en az 2000 kişi hayatını kaybetti ve 5 binden fazla kişi yaralandı.

Kaynak: Reuters, CHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/esi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0