Görüş Bildir
Haberler
Esad'dan Türkiye'ye Harekât Resti: 'Karşılık Vereceğiz'

Esad'dan Türkiye'ye Harekât Resti: 'Karşılık Vereceğiz'

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyine yönelik geniş kapsamlı bir harekâta hazırlanıyor. Her an başlayabileceği belirtilen harekâta ilişkin konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, harekâta imkanlar dahilinde askeri yanıt vermekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Esad, harekâtın halk nezdinde direnişle karşılaşacağını da söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşar Esad, Russia Today Arapça Servisi'ne verdiği röportajda röportajda bölgedeki son gelişmeler ve Türkiye'nin olası harekâtına ilişkin soruları da yanıtladı.

Beşar Esad, Russia Today Arapça Servisi'ne verdiği röportajda röportajda bölgedeki son gelişmeler ve Türkiye'nin olası harekâtına ilişkin soruları da yanıtladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre Esad, 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma planlarıyla ilgili ne yapmayı düşündüğü' sorusunu, 'İşgal varsa ilk etapta halk direnişiyle karşılaşır. Tabii ki Suriye ordusu ülkenin her bölgesinde konuşlu değil. Ama konuşlu olduğu bölgelerde ve koşulların doğrudan askeri karşılaşmaya izin verdiği durumlarda çekinmeyiz. 2,5 yıl önce Suriye ve Türk orduları karşı karşıya gelmiş ve Suriye ordusu bazı Türk hedeflerini tahrip etmişti. Askeri kapasite elverdiği sürece bu yeniden gerçekleşecektir' diye yanıtladı.

İdlib konusunda da, 'İşgal altındaki her bölge gibi İdlib'in kurtarılmasının da askeri ve siyasi planlar dahilinde olduğunu' belirten Beşar Esad, 'Kuşkusuz Türkler ya da teröristler tarafından işgal edilmiş her toprak zamanı gelince kurtarılacak' ifadesini kullandı.

Erdoğan operasyon sinyali vermişti

Erdoğan operasyon sinyali vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Mayıs'taki kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 30 kilometre derinliğinde 'güvenli bölge' oluşturmayı hedeflediğini söylemiş ve operasyon için hazırlıklarını sürdürdüğünü duyurmuştu. 

Operasyonun Tel Rıfat ve Münbiç'e yönelik olması bekleniyor.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 7 Haziran'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ülkenin kuzeyinde askeri harekâta başlaması halinde, Suriye ordusuyla işbirliği yapacağını ve 'Türkiye'ye yanıt vereceğini' duyurmuştu.

Türkiye, SDG'nin omurgasını oluşturan Halk Savunma Birlikleri'ni (YPG) ve bağlı olduğu, Suriye'nin kuzeyinde geniş bir alanı yöneten Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD), 'PKK'nın uzantısı' olarak görüyor ve 'terör örgütü' olarak nitelendiriyor.

Bakan Akar: "Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılacak"

Bakan Akar: "Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılacak"

7 Haziran'daki Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekâta ilişkin, 'Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır.' ifadelerini kullanmıştı.

Akar şunları söylemişti:

'Biz, ilkeli davranıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde olabildiğince ilkeli, açık, şeffaf ve uluslararası hukuka uygun davranıyoruz. Diyoruz ki 'biz hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacağız'. Bizim derdimiz bu. Hudutlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden, sınırlarımızda herhangi bir şekilde bir oluşumu istemiyoruz. Buna 'terör koridoru', 'terör oluşumu' ne denirse denilsin. Nitekim, 2016'dan itibaren başlandı ve terör koridorlarını parçaladık. Bundan sonra da orada herhangi bir oluşuma müsaade etmeyeceğimizi ifade ettik.'

AA, BBC Türkçe ve DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
24
11
8
7
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Yunanistan olmadı Suriye seçimden önce savaş çıksın da nereden çıkarsa çıksın kafasıyla yapılmış hamlelere benziyor.

Muhammed Göktaş

Hah şimdi *rap pisliklerinin savaşı kalmıştı. O da oldu

Last_Kingdom

Yine birşeyler planlıyorlar bi gidip yunan a sataşıyor bi gidip suriye ye karışıyor. Yeni senaryolar göreceğiz sonumuz hayrolsun