Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan ve Putin Ağustos'ta Görüşecek

Erdoğan ve Putin Ağustos'ta Görüşecek

Onedio Medya
17.07.2016 - 14:05 Son Güncelleme: 17.07.2016 - 14:10

Rusya Devlet Başkanı Putin, darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Cumhurbaşkanlığı'na göre, iki lider Ağustos ayının ilk haftasında yüz yüze görüşecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Türkiye’de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını' belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ailesine ve Türk halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İki liderin görüşme sırasında, Ağustos ayının ilk haftasında yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kaldıkları öğrenildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri belirtildi.

Kremlin'in açıklamasında Putin'in, 'Anayasa'ya aykırı hiçbir davranış olmamalı' görüşünü dile getirdiği ifade edildi. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Erdoğan’ın mektubuyla ilk adım atıldı

Erdoğan’ın mektubuyla ilk adım atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım’dan bu yana gerilen ilişkilerin düzelmesi amacıyla Rusya Devlet Başkanı Putin'e bir mektup göndermişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta, 'Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum' ifadesine yer verildiği bilgisini aktarmıştı.

27 Haziran'daki bu açıklamanın ardından, aynı gün konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 'Sayın Putin'e gönderdiğim mektupla kendisine hem yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel işbirliği imkânlarını hatırlattım' demişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rus diplomatlara, Türkiye'nin 'özür dilediğini' söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu açıklamaları normalleşme adımları izlemiş, önce Erdoğan ve Putin telefonda görüşmüş ardından da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov, Soçi'de bir araya gelmişti.

Türkiye, 24 Kasım’da hava sahasını '5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen' ihlâl eden Rus savaş uçağını, Suriye sınırında düşürmüştü. 

Bu durum Ankara ve Moskova arasında krize neden olmuştu. Moskova yönetimi uçağın Suriye üzerinde düşürüldüğünü ve Türkiye’ye hiçbir tehdit teşkil etmediğini söylerken, ABD ve sivil gözlemciler Rus uçağının Türk hava sahasını ihlâl ettiğini doğrulamıştı.

Al Jazeera, Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
12
6
4
1
1
0