Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Talimat Vermişti: Gıda Komitesi 'Fahiş Fiyatlar' İçin Toplandı

Erdoğan Talimat Vermişti: Gıda Komitesi 'Fahiş Fiyatlar' İçin Toplandı

'Gıda Komitesi' son dönemde artan gıda fiyatlarına çözüm bulmak amacıyla Maliye Bakanlığının ev sahipliğinde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat artışına çözüm bulunması için talimat verdiği kısa süre önce medyaya yansımıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz' diyerek ekonomi kurmaylarına talimat verdiği belirtiliyordu.

Bu doğrultuda Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Gıda Komitesi), Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde bu akşam saat 20.00'de toplandı.

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in katılacağı açıklanmıştı.

Komitenin, gıda fiyatlarında kalıcı düşüş sağlayacak ve tarım üretiminde maliyetleri düşürecek yapısal dönüşüm adımlarını görüşeceği belirtildi.

Bu kapsamda, 81 ilde planlama yapılarak arz açığı olan ürünlere öncelik verilerek, stok ve piyasa takibini etkinleştirecek düzenlemeler üstünde duruluyor.

Son dönemde basına yansıyan zam haberleri 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
23
9
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Laplace's Demon

yapisal problemlerden kaynaklanan sorunlar oyle tepeden inme padisah fermanlariyla cozulmez. zati sahaneleri dolar kuru faiz olaylarinda bunlari ogrenememis.

Uygar Aytun

Vergi yükü, enerji zamları (elektrik, su, doğalgaz, benzin mazot) geri çekilmeli. İlk adım enerji şirketleri yöneticilerinin göt gezdirme masrafını halka ki... Devamını Gör

Mr Logical

Şurda seçime kaldı 2 yıl (O da bir ihtimal). Bu dediklerinin seçime hiçbir faydası olmaz. Oluşturacakları finansal sorunlardan hiç bahsetmeyelim zaten. Sen b... Devamını Gör

imo teph

Şimdi ben elime balyoz alıp evi yıksam, altında ezilenler çok yaygara koparınca da yapısal reform yapayım desem olur mu? Ben kendi ellerimle 1 saatte yıktığı... Devamını Gör