Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: Rusya'nın İddialarını Gülerek Karşılıyorum

Erdoğan: Rusya'nın İddialarını Gülerek Karşılıyorum

Deniz Gök
05.02.2016 - 18:38 Son Güncelleme: 05.02.2016 - 20:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın 'Türkiye Suriye'de askeri operasyonlara hazırlanıyor' iddiası için 'gülerek karşılıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moskova'yı Suriye'yi işgal etmekle suçlayan Erdoğan, 'Önce Rusya şu an Suriye sınırları içerisindeki öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım, rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı 400 bine ulaştı' dedi.

'Rusya, Esad için butik devlet kurmaya çalışıyor'

'Rusya, Esad için butik devlet kurmaya çalışıyor'

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Senegal ziyareti sırasında Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için bir 'butik devlet' kurmaya çalıştığını ifade etti.

'Çünkü Esed şu anda Suriye'de aslında bitmiştir' diyen Erdoğan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve diğer örgütlerin Suriye'yi paylaşmış durumda olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 'Türk ordusunun Suriye'de aktif faaliyetlerde bulunmak için gizli hazırlıklar içinde olduğuna dair giderek artan sayıda işaretler tespit etmiştir' demişti.

Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesapları üzerinden de Türkiye - Suriye sınırında çekilmiş uydu görüntüleri paylaşılmıştı.

Türkiye ise Rusya'yı Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarıyla Cenevre'de başlayan ancak askıya alınan Suriye barış görüşmelerini sekteye uğratmakla suçlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'nın Suriye'de IŞİD'i değil, muhalif grupları hedef aldığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise son bir hafta içerisinde Halep ve çevresinde yoğunlaşan Rus hava operasyonları ile Suriye ordusu harekatı nedeniyle 60 ila 70 bin kişinin Halep çevresindeki kamplardan kaçarak Türkiye sınırına yöneldiğini belirtmişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
36
15
9
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
volkan bey

rte: ahahahaaa xdxdxd zaaaa

itsasin

hırsızın itibarı akıllılar arasında bir bok kadar değildir.

Kürşat TÜRK

Ayıp gülmemek lazim. Hele hele gülerken parmağınla gösterirsen daha ayıp. Putin gayet ciddi. Bizim CB gülüyor. Allah memlekete sabir versin.