Görüş Bildir
Haberler
Halep'ten Kaçan Binlerce Kişi Türkiye Sınırına Yığıldı

etiket Halep'ten Kaçan Binlerce Kişi Türkiye Sınırına Yığıldı

Ulaş
05.02.2016 - 01:11 Son Güncelleme: 05.02.2016 - 11:09

Suriye ordusunun Azez'e doğru başlattığı saldırının ardından aralarında Türkmenlerin de bulunduğu binlerce Suriyeli, Türkiye sınırına akın etmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son günlerde Esad rejiminin Halep kırsalında başlattığı operasyonun ardından aralarında Türkmenlerin de bulunduğu binlerce kişi evlerini terk etti. 

Türkiye'ye gelmek üzere yola çıkan Suriyelilerin bir kısmı bugün sınıra ulaştı. Azez'in çevresindeki köylerdeki evlerini terk eden Suriyeliler, Türkiye sınırındaki Suriye'nin Sucu Köyü yakınlarında kurulan ve her türlü ihtiyacı Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanan çadırlara yerleştirildi.

Birkaç gün içerisinde binlerce kişi gelebilir

Birkaç gün içerisinde binlerce kişi gelebilir

Öte yandan rejim güçlerinin başlattığı operasyondan kaçmaya çalışan binlerce Suriyelinin kafileler halinde birkaç gün içinde Türkiye sınırına ulaşması bekleniyor. 

Sınır hattında güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı Türkiye tarafında ise göçe yönelik hazırlık başlatıldı. Bu kapsamda AFAD tarafından Öncüpınar Sınır Kapısı'nın gümrük sahası yakınında çadır kurulduğu ve sığınmacıların burada kayıt altına alınacağı bildirildi.

Halen yakın noktalardan yola çıkan Suriyelilerin ise yanlarında birkaç parça eşya olduğu ve ağaçlık bölgelerden yürüyerek sınır hattına doğru geldiği gözlendi.

Sınır tellerine dayandılar

Sınır tellerine dayandılar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halep ve köylerindeki evlerini terk ederek Türkiye'ye gelmeye başlayan Suriyelilerden bazıları sınıra dayandı. Azez'e yakın köylerden yola çıkan ve sayıları bini bulan kalabalık, Kilis'in Arpakesmez Köyü'nün bulunduğu bölgede tel örgülere ulaştı. Türkiye'ye geçişlerine izin verilmeyen kalabalığın bekleyişinin devam ettiği sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. 

Kilis'te sınırdaki hareketlilik nedeniyle görevli asker ve polislerin izinleri ikinci bir karara kadar kaldırıldı.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
68
51
12
7
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aleyn

Empati kurmaya çalışıyorum ve onlar için üzülüyorum. Sonra ülkemizin bunu kaldıramayacağını ve Suriyeliler tarafından taciz edilmeden yürüyemediğimi hatırlıy... Devamını Gör

Burak Akın

O sizi taciz edenlerin suyu epey ısındı, biraz daha sabır. O arap bebelerini kolunu bacağını kırıp kırıp atası geliyor insanın. Şerrreffsizler

AllİzzWell

Fotograflara bakiyorum onlarca yuzlerce bebek veya cocuk.. E kardesim senin ülkende kac yildir savas var niye cocuk yapiyorsun demezler mi adama? Ama olsun a... Devamını Gör

Burak Can

Gelenlerin her biri gelecekteki akp seçmeni. Biz almayalım da kimler alsın.