Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Uçağından Sürpriz Houston Molası

Erdoğan'ın Uçağından Sürpriz Houston Molası

Onedio Medya
13.02.2015 - 18:23

Fotoğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Latin Amerika gezisini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağının plansız biçimde ABD’nin Houston şehrine indiği, yaklaşık üç saatin ardından yeniden havalandığı belirtildi.

Ancak cumhurbaşkanlığı kaynakları uçuş planında Houston durağının yer almadığını açıkladı.

Bloomberg’in haberine göre Meksika gezisinin ardından Türkiye’ye dönüş yoluna koyulan Erdoğan’ın uçağı, uçuş kayıtlarına göre Houston’daki George Bush Havalimanı’na doğru inişe geçti.

YAKIT İKMALİ İÇİN İNMİŞ

YAKIT İKMALİ İÇİN İNMİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının Houston'a yakıt ikmali için indiği bildirildi.

BÜYÜKELÇİ KILIÇ’LA ÜÇ SAAT GÖRÜŞTÜ

Hürriyet’ten Tolga Tanış’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Houston'da, perşembe akşamı apar topar Washington’dan ayrılıp Houston’a geçen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya geldi.

SON ANDA FİKİR DEĞİŞTİRMİŞ OLABİLİR

Diplomatik kaynaklar, yaşanan program değişikliğinin Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde de sık sık rastlanan türden bir değişiklik olduğunu belirttiler. Bir kaynak, Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde de son anda fikir değiştirebildiğini ve “Hadi gidiyoruz” diyerek Türkiye’ye erken dönüş yaptığını aktardılar.

TEKNİK SEBEPLE DEDİLER AMA

Üst düzey bir Türk yetkili ise Erdoğan’ın neden Mexico City’den direkt Ankara’ya dönmeyip önce Houston’a uğradığı sorusuna ise “Teknik sebeplerden yakıt ikmali nedeniyle önce Houston’a geçtiği” şeklinde yanıtını verdi.

MENZİLİ YETİYOR

Ancak Cumhurbaşkanlığı için geçen sene satın alınan Airbus 330-200 tipi TC-TUR uçağının, ekstra yakıt tanklarıyla 15 bin 400 kilometre uçabildiği açıklanmıştı. Bu durumda Erdoğan’ın 11 bin 860 km olan Mexico City-Ankara uçuşunu gerçekleştirmek için aslında teknik açıdan Houston’a geçmesi gerekmiyordu. Zira Houston’dan Ankara’ya olan mesafe de 10 bin 744 km’ydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0