Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Marmaris'te Kaldığı Otele Saldıran Darbecilerden 7'si Daha Yakalandı

Erdoğan'ın Marmaris'te Kaldığı Otele Saldıran Darbecilerden 7'si Daha Yakalandı

ATKN
25.07.2016 - 16:00 Son Güncelleme: 25.07.2016 - 16:01

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerleri yakalamak için başlatılan arama çalışmaları hava, deniz ve karadan sürdürülüyor. 

Saldırıyı düzenleyen özel timden bugün 7 asker daha yakalandı. Yakalananlar arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı 'Paşa' lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu da var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan özel karma timden 3 askerin yakalandığını duyurdu.

İşlemlerinin sürdüğü belirtilen askerlerin, yol kontrolü sırasında yakalandığı öğrenildi.

Bugün öğlen saatlerinde yakalanan 3 asker

İlk olarak yakalananların kimliği ise şöyle: Binbaşı Taner Berber, Astusay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Erdoğan'ın otelden ayrılmasının ardından saldırı düzenleyen darbeci askerlerin tamamını yakalamak için başlatılan arama çalışmaları hava, deniz ve karadan sürdürülüyor.

Menfezde saklanan 4 asker daha yakalandı

Menfezde saklanan 4 asker daha yakalandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saat 17.25 sularında art arda 4 askerin daha yakalandığı bilgisi geldi. 

Son yakalanan askerler bir menfeze saklanmış halde bulundu.

Askerlerin menfezden çıkarıldıkları o anlarda kameralar kayıttaydı

Yakalananlar arasında 'Paşa' lakaplı 'Çiğli İmamı' da var

Yakalananlar arasında 'Paşa' lakaplı 'Çiğli İmamı' da var

Menfezde yakalanan firari askerler arasında, İzmir Çiğli'deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve 'Çiğli İmamı' olarak aranan Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu öğrenildi. 

Zekeriya Kuzu'nun yanı sıra yakalananların Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi.

Ormana kaçanlardan 5'i daha önce yakalanmıştı

Otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana kaçan askerlerden ilk önce Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yakup Özcan ve Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli yakalanmıştı. 

Ardından da sivil kıyafetle otobüse binip İzmir'e gelen, MAK timinden hava astsubaylar Selman Çankaya ve Serkan Elçi yakalanarak gözaltına alındı. 

Bu 4 astsubayın ardından, sualtı taarruz (SAT) komandosu Deniz Üsteğmen Ali Sarıbey geçen 21 Temmuz'da sivil kıyafetle karayolunda otostop yaparken yakalanıp, gözaltına alındı.

SAT komandoları da destek veriyor

SAT komandoları da destek veriyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığından özel yetiştirilmiş, tamamı rütbelilerden oluşan askerler, ormanlık alanlarda, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı denizde ve koylarda, Marmaris Emniyet Müdürlüğü de şehir merkezinde aralıksız arama yapıyor.

Arama çalışmalarına SAT komandoları da destek veriyor.

Nasıl saldırdılar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran askerlerin saldırı anı, Al Jazeera Türk tarafından hazırlanan animasyonda görülüyor.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü tüm birimleri ile şehir giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arayarak, kimlik kontrolü yaparken, ara sokaklar, meydanlar ve sahillerde de arama ve bilgi alma faaliyetlerine devam ediyor.

Sokak ve meydanlardaki vatandaşlara, aranan kişilerin fotoğraflarını gösteren polisler, darbeci askerleri soruyor. Sahillerde güneşlenen vatandaşlara da aranan darbeci teröristlerin fotoğraflarını göstererek, bilgi almaya çalışan emniyet güçleri, şüpheli gördükleri kişilerin GBT sorgulamasını gerçekleştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırı anı kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı anı güvenlik kameralarına yansımıştı...

AA, DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda