Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Asgari Ücret Sorusuna AKP'li Bostancı'nın Yanıtı: 'Google'dan Bulduk'

etiket Erdoğan'ın Asgari Ücret Sorusuna AKP'li Bostancı'nın Yanıtı: 'Google'dan Bulduk'

Yeni askerlik sistemi ile ilgili soru işaretlerini giderebilmek amacıyla geçtiğimiz günlerde basına kapalı yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Grup Başkanı Naci Bostancı arasında ilginç bir diyalog yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre, Erdoğan askerlik kanun teklifinde yer alan dövizli askerlik miktarı olan 5 bin Euro’nun yüksek olduğu eleştirilerine 'Almanya’da asgari ücret 1.587 euro' cevabını verdi. Almanya'da asgari ücret olmadığı bilgisini alan Erdoğan, Bostancı’ya dönerek, “Naci hoca bu rakamı nereden buldunuz ?” deyince, Bostancı da “Google’dan bulduk” cevabını verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göreCumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni askerlik kanun teklifindeki tereddütleri gidermek için yaptığı toplantıda ilginç bir durum yaşandı. AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dövizli askerlik için belirlenen 5 bin Euro'nun azaltılmasını istedi ve “Bedeli yüksek bulan Türk vatandaşlığından çıkabilir” dedi.

'Bu rakamı nereden aldınız efendim, öyle bir miktar yok'

'Bu rakamı nereden aldınız efendim, öyle bir miktar yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Almanya'da asgari ücret 1.587 Euro… Dövizli askerlik bedeli yüksek değil” cevabını verdi. Yeneroğlu ise, Almanya'da asgari ücret uygulaması olmadığını belirterek, “Bu rakamı nereden aldınız efendim, öyle bir miktar yok” dedi.

'Bu rakamı nereden buldunuz?'

'Bu rakamı nereden buldunuz?'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan bunun üzerine Grup Başkanı Naci Bostancı'ya dönerek, “Naci hoca bu rakamı nereden buldunuz?” deyince, Bostancı da “Google'dan bulduk” cevabını verdi.

Almanya'da asgari ücret sistemi farklı

Almanya'da asgari ücret sistemi farklı

Almanya'da saatlik asgari ücret 9.19 euro. Bir asgari ücretli 1600 euro brüt ücret alıyor. Kişi evliyse ve çocukluysa asgari ücret net 1300 euro oluyor. Kişinin çocuğu yoksa ücret 1200 euroya kadar iniyor. Bir kişi haftada 50 saat ve ayda ortalama 200 saat çalışırsa brüt maaşı 1830 euro oluyor. Almanya'da asgari ücretli sayısı 1.1 milyon. Ortalama işçi saat ücreti 18 euro. Almanya'da toplam çalışan sayısı 45 milyon. 1 Ocak 2020'de saatlik asgari ücret 9.39 euro olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
510
65
48
8
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Asgari ücreti gogledan öğrenirler, darbeyi eniştelerinden öğrenirler... Kardeş, amca, dayı bacı, akraba, mahalle bakkalımızı lise arkadaşlarımı falan toplayı... Devamını Gör

Kzlt

O zaman Naci yerine Go.gle Asistan kullansın Naci'den daha faydalı olur

onr gly

A.q yakında youtube'ta nasıl ülke yönetilir işine girmenize ramak kalmış.