Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: HDP Saldırısının Zanlısı Tespit Edildi

Erdoğan: HDP Saldırısının Zanlısı Tespit Edildi

FreiGeist
20.05.2015 - 16:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili bir zanlının tespit edildiğini açıkladı. HDP'nin eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, kendisinin ve hükümetin seçim sürecinin huzurlu geçmesi için uğraştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı konseyi üyeleri ile ortak basın açıklaması yaptı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, pazartesi günü HDP'nin Adana Seyhan ilçe teşkilatı ile Mersin’de il teşkilatına yönelik bombalı saldırıların sorumlularının yakalanıp yakalanmadığına dair soruya yanıt verdi. Erdoğan kendisine ve iktidar partisine yönelik HDP'den gelen eleştiri ve suçlamalara şu yanıtı verdi;

“Öncelikle söylemeliyim ki şu anda İçişleri Bakanlığımız bir kişiyi zanlı olarak tespit etmiş durumda. Bu sürecin başından itibaren sıkıntısı olmayan sükûnet içerisinde suhulet içerisinde bir seçim kampanyasının yürütülmesi çağrısını ben de hükümet de yaptı. Saldırıyla ilgili takibat devam ediyor. Ama ne ilginçtir ki Van'da bilboardlara musluklardan kan akan resimleri bu partinin belediyeleri astı. Geçen hafta Van'daydım. Musluktan kan akmaz. Ya çamurlu su akar ya su akar ya hiç akmaz.”

Erdoğan, Yeni Diyarbakırspor’un, 3. Lig play-off grubunda Denizli’ye elenmesinin ardından çıkan olayları ve Diyarbakırspor’un ligden çekilmesini de eleştirdi. “Ligden çekilelim. Yerel lig kuralım” ifadelerinin barışa uygun olmadığını da söyledi.

Mısır’ın takipçisiyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Mısır'da darbe rejiminin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi ve yüzlerce Mısırlı hakkında verdiği idam kararlarını uluslararası kamuoyuna taşıyacağını da söyledi;

“Mısır'da bu darbe girişimine başından beri karşı bir duruşumuz olmuştu. Zira demokrasiye inanmış bir ülke ve siyasetçi olarak böyle bir darbe girişimini tasvip etmemiz mümkün değildi. Şu anda yüzlerce, bini aşkın insanı idama mahkum ettiler. Son olarak da halkın yüzde 52 oyuyla iktidara gelen cumhurbaşkanı Mursi’yi idama mahkûm ettiler. Benim için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi değildir. Halen Mursi'dir. BM'de beni Sisi'yle aynı masaya oturtmak istediler. Oturmadım. Yarın olsa yine oturmam. Eğer oturursam kendimi inkâr ederim. Ortada bir fail var. Yüzde 52 oyla seçilmiş Mursi. Niye bu yönde açıklama yapmıyorsunuz. Avrupa Birliği'nde idam yasak. Avrupa Birliği'nde idam yasaksa ey Avrupa Birliği üyesi ülkeler, niçin sesinizi çıkartmıyorsunuz, niçin konuşmuyorsunuz? Öznesi olmayan açıklamalar yapılıyor, çok anlamlı. Şu anda Dışişleri Bakanlığımız bu adımları atmış bulunuyorlar, BM nezdinde de uluslararası platformlarda da bu işin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.”

Kaynak: Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0