Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Merkez Bankası'ndaki Değişikliğe İlişkin Açıklama: 'Talimatlara Uymadı'

etiket Erdoğan'dan Merkez Bankası'ndaki Değişikliğe İlişkin Açıklama: 'Talimatlara Uymadı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'ndaki görev değişikliğine ilişkin 'Faiz' denilen, her türlü kötülüğün anası olan, hele hele para politikalarında bu konuyla ilgili verilen talimatlara uymayan bu arkadaşımızın bir değişikliğe tabi tutulmasının gerektiğine inandık. Şimdi kimler savunuyor bunu? Dikkat ediyorum hep faizciler savunuyor.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Şimdi kimler savunuyor bunu? Dikkat ediyorum hep faizciler savunuyor'

'Şimdi kimler savunuyor bunu? Dikkat ediyorum hep faizciler savunuyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş 14. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Murat Çetinkaya'nın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınmasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

''Faiz' denilen, her türlü kötülüğün anası olan, hele hele para politikalarında bu konuyla ilgili verilen talimatlara uymayan bu arkadaşımızın bir değişikliğe tabi tutulmasının gerektiğine inandık. Şimdi kimler savunuyor bunu? Dikkat ediyorum hep faizciler savunuyor.

Ekonomi politikalarında Merkez Bankası, kendisinden beklediğimiz rolü hakkıyla oynayabilse böyle bir değişikliğe zaten ihtiyaç olmazdı.

Bundan sonraki süreçte faiz politikamızın hangi türde şekillendiğini de en kısa zamanda göreceksiniz.

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en önemli yönetim reformunu baltalama peşinde olanlara aradıkları fırsatı vermeyeceğiz.'

'IMF diye bir şey yok'

'IMF diye bir şey yok'

Erdoğan, IMF konusunda ise 'Şimdi bize IMF'yi tavsiye edenler var. O kapı kapanmıştır. Bizim için IMF diye bir şey artık söz konusu değildir. Hem kendi içimizdeki yapısal reformları hızlandırarak hem de dış şoklara karşı daha güçlü hale gelerek bütün bu süreçleri geride bırakacağız. İşte o zaman borçlanma politikalarımızı daha adil ve sürdürülebilir zeminde yürütme imkanına kavuşacağız.' yorumunu yaptı.

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni daha ileriye nasıl taşırız, eksiklerini aksaklıklarını nasıl düzeltiriz, onun yollarını arıyoruz'

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni daha ileriye nasıl taşırız, eksiklerini aksaklıklarını nasıl düzeltiriz, onun yollarını arıyoruz'

Erdoğan, konuşmasında 'Bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın güçlü yönlerini destekleyecek, zafiyet ortaya çıkan yönlerini de süratle değiştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bu değerlendirmeyi başlattık.' diyerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni iyileştirme yolunda adımlar atılabileceğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
322
152
62
29
10
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZuLmeT

Damat beceremedi demiyor da, MB başkanı talimatlara uymadı diyor. Sıra elbet damada,sonrasında da herkesin aklından geçene gelecek!!!

Tuba Yıldırım

faiz lanet birseyse neden devlet en ufak alacağı icin cayır cayır faiz işletiyor.

Fatih Öztürk

talimat ne anasını satayım. merkez bankası bağımsız değil mi ?