Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'Dipsiz Göl' Tepkisi: 'Nasıl Bu İzinler Veriliyor?'

etiket Erdoğan'dan 'Dipsiz Göl' Tepkisi: 'Nasıl Bu İzinler Veriliyor?'

Define aramak için yasal izinle yapılan kazı sonrası yok olan 12 bin yıllık 'Dipsiz Göl' gündemdeki yerini koruyor. Skandal ile ilgili son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a 'Bir daha kimseye böyle bir yetki, böyle bir kazı izni verilmesin” talimatı verdiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yasal izinli kazıyla yok edilen 'Dipsiz Göl'ün son durumu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sordu. 

Bu konuda kazıya izin verme yetkisinin valilikte olduğunu belirten Bakan Kurum, bölgenin doğal SİT alanı kapsamına alındığını ve eski haline getirmek için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Erdoğan'dan 'Bir daha olmasın' talimatı

Erdoğan'dan 'Bir daha olmasın' talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kazılar nasıl yapılıyor, nasıl bu izinler veriliyor? Böyle bir define kazısı izni nasıl verilir? Yetkili valilik bu konuda hassas olmalı. Bir daha da kimseye böyle bir yetki, böyle bir kazı izni verilmesin” talimatını verdi.

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'ndaki 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de, Roma İmparatorluğu'na ait bir hazinenin aranması için yasal izinle 5 gün süren bir kazı yapılmıştı.

Kazı sonrası hazineye dair herhangi bir bulguya da rastlanmamıştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Dipsiz Göl'ün üzeri toprakla kapatılmıştı

'Dipsiz Göl'ün üzeri toprakla kapatılmıştı

Bölgenin 'SİT Alanı' ilan edileceği duyurulmuştu 👇

Son olarak da 20 Kasım'da kazı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alınmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
112
52
29
10
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ebruu

-Durdur arabayı +Sen sürüyorsun lan!

Sosyal denek

termik santrallere filtre takılmasın diye kanun çıkaran ve oy veren kimse aynı güruh reis.

dogipie

*birbirlerini işaret eden spiderman resmi*