Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Bugün Ne Açıklayacak? ‘Herkesi Televizyon Başına Bekliyoruz’ Demişlerdi

Erdoğan Bugün Ne Açıklayacak? ‘Herkesi Televizyon Başına Bekliyoruz’ Demişlerdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çarşamba günü önemli bir açıklamada bulunacağını duyurmuş ve tüm vatandaşları televizyon ekranına davet etmişti. Peki, Erdoğan bugün yapılacak grup toplantısında ne açıklayacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Anayasal güvence olabilir’

‘Anayasal güvence olabilir’

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; Erdoğan bugün yapacağı açıklamada başörtüsünü anayasal güvenceye almak için çalışmalardan bahsedecek.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yeni anayasa çalışmalarından da bahsetmişti. Yeni anayasa için seçim sonrası işaret edilse de başörtü güvencesi anayasal hak olarak mevcut kanunlara eklenecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde başörtüsünü anayasal güvence altına almak için meclise kanun teklifi vereceklerini söylemişti.

‘Tarikat ve cemaatler için çalışma açıklayabilir’

‘Tarikat ve cemaatler için çalışma açıklayabilir’

Gazeteci İsmail Saymaz ise Halk TV’de yaptığı açıklamalarda Erdoğan’ın cemaat ve tarikatlar için açıklamada bulunabileceğini söyledi.

Bilgiyi henüz kesin olarak teyit edemediğini belirten Saymaz, 'Kesin teyit edemedim, tahminen söylüyorum. Tarikatların talebi var, tarikatlar ve cemaatleri yasal alana çekmek üzere. Alevilerin de ibadet yerlerine, cemevlerine, Alevilerin taleplerinden farklı şekilde, başka bir statü vermeyi teklif edebilirler. Bunu aslında tarikatları tatmin etme konusunda gündeme getirebilirler' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
65
4
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

- Türkiye'deki tarikatlar ve cemaatler. şu cümle bile mide bulandırıcı. Cehaletin ve biat etmenin sonuçlarını görüyoruz ne yazık ki. .

Caner Bey

İban atmasında.

Pickle Rick

Ben öğrendim: Bayburt'ta 98789546531 metreküp doğalgaz, elektrik, pırlanta, altın maltın her şey varmış.