Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Böhmermann'a Açtığı Davayı Geri Çekmedi

Erdoğan, Böhmermann'a Açtığı Davayı Geri Çekmedi

Ulaş
30.07.2016 - 18:05

Kendisine yönelik söylemler nedeniyle açılan hakaret davalarını bir defaya mahsus olarak geri çektiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman mizahçı Jan Böhmermann'a açtığı hakaret davasından vazgeçmediği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimi gün yaptığı açıklamada 'bir kereye mahsus olarak ben davalarımı geri çekiyorum ve affediyorum' demişti.

Doğan Haber Ajansı'nın Zeit Online'a dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Böhmermann'a açtığı davayı geri çekmedi.

Almanya'daki medya avukatı Ralf Höcker, davaların geri çekilmesinin Almanya için geçerli olmadığını söyledi. Almanya'da açılan hakaret davasının devam ettiğini kaydeden Höcker, Açıklama Türkiye için geçerli. Almanya açısından şimdilik bir değişiklik yok dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayı içerisinde kamu kanalı ZDFde yayınlanan Neo Magazin Royal adlı programda okuduğu şiirle kendisine yönelik bel altı ifadeler kullanan Jan Böhmermann hakkında hakaret davası açmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alman ceza kanununun yabancı devlet adamlarına yönelik hakareti düzenleyen 103.maddesi kapsamında Mainz Savcılığı tarafından Böhmermann hakkında soruşturma yürütülüyor. Böhmermann hakkında ayrıca Cumhurbaşkanı'nın açtığı bireysel suç davası da sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
37
26
19
10
7
7