Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Hakarete 7 Ayda 8 Tutuklama

Erdoğan'a Hakarete 7 Ayda 8 Tutuklama

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 aylık görev süresinde, Cumhurbaşkanı'na hakaretten 105 kovuşturma yapıldı, 8 kişi ise bu suçtan tutuklandı.

CHP'li Melda Onur'un bilgi edinme kapsamında Cumhurbaşkanı'na hakaret nedeniyle açılan soruşturmalar ve davalar hakkındaki sorularına cevap veren Adalet Bakanlığı'na bağlı Müsteşarlık Bilgi Edinme Bürosu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev yaptığı dönemde 1359 adet kovuşturma izni talebi geldiğini ve bu taleplerden 545 adedine kovuşturma izni verildiğini belirtti. Büro, cevabında “Gül döneminde tutuklama olmadı” dedi. 

Bakanlık, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev yaptığı 28 Ağustos 2014 - 28 Şubat 2015 tarihleri arasında toplam 236 adet kovuşturma izni talebi geldiğini, bu taleplerden 105 adedine kovuşturma izni verildiğini ve 8 kişinin Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandığını bildirdi.

Onur, bilgi edinme kapsamında şu soruları sormuştu:

- 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün görev yapmış olduğu 28 Ağustos 2007 – 28 Ağustos 2014 tarihleri arasında kaç kişi hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu kapsamında dava açılmıştır? Bunların yıllara göre dağılımı nasıldır? Bu kişilerden kaçı hakkında gözaltı ve tutuklama kararı çıkarılmıştır? Bakanlığınızca izin verilen kovuşturma sayısı kaçtır?

- 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlamış olduğu 28 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu kapsamında hakkında dava açılan kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerden kaçı hakkında tutuklama veya gözaltı kararı çıkarılmıştır? Bakanlığınızca verilen kovuşturma izni sayısı kaçtır?

- TCK'nın 299. maddesi kapsamında gözaltı ve tutuklama kararları nedeniyle hakkında bakanlığınıza ya da HSYK'ya şikayet edilen savcı ve veya hakim var mıdır? Sayısı kaçtır?

Adalet Bakanlığı'nın cevap metni

Adalet Bakanlığı'nın cevap metni

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müd.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0