Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan’a Hakaret İçeren Paylaşımın Paylaşımına 1 Yıl 11 Ay Hapis Cezası

Erdoğan’a Hakaret İçeren Paylaşımın Paylaşımına 1 Yıl 11 Ay Hapis Cezası

Onedio Medya
04.04.2015 - 14:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep’te yerel gazeteci Yaşar Elma, sosyal medya hesabından bir başkasının yaptığı ve o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımı beğenerek paylaştığı gerekçesiyle ’kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ davasında 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mesaj, Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen diploma ile altındaki metni içeriyordu.

ERDOĞAN MÜDAHİL 

Davanın 2’nci duruşmasına Erdoğan’ın avukatı da müdahil olarak katıldı. Avukat, siyasetçilerin ağır hakaretlere katlanma hükümlülüğü bulunduğunu ve eleştirilerin düşünce hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek beraat talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti Elma’yı hakaret suçunu işlediğine kanaat getirdi.

Elma, paylaşımın paylaşımını yaptığı için ceza aldığını belirterek, “Yaklaşık yarım saat sonra paylaşımı sildim. Bir süre sonra polisler beni ifadeye çağırdı ve ardından hakkımda dava açıldı. 2’nci duruşmada cezaya çarptırıldım. Paylaşımın paylaşımının suç olduğunu bilmiyordum. Suç unsuru oluşturduğunu bilmediğim için de böyle bir hata yaptım” dedi.

‘TÜM VATANDAŞLARA DERS’

Elma’nın avukatı karara itiraz edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Karar kanuna aykırıdır. Çünkü siyasi kişiliğe sahip insanların bu tür ağır eleştirilere katlanması gerektiği birçok kararda vurgulanmıştır.”

Avukat, cezanın tüm vatandaşlara bir ders olması gerektiğini de dile getirdi: “Çünkü paylaşımın paylaşımı da bu kararla beraber suç oldu artık. Yani siz başkasının düşüncelerini paylaştığınız zaman artık siz de onun gibi suç işlemiş gibi yargılanacak ve ceza yiyeceksiniz.”

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0