Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Hakaret Davasında Beraat

Erdoğan'a Hakaret Davasında Beraat

Ulaş
12.02.2015 - 18:47
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde konuştuğu meydana bakan binaya asılan pankartta yazılanları savcı dava konusu yaptı. Mahkeme, dini bir düşünüre ait sözlerin Erdoğan'a yönelik olmadığına kanaat getirerek haklarında 2'şer yıl hapis istenen sanıkların beraatini kararlaştı.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Kartal Meydanı'nda yaptığı konuşma sırasında Halkın Kurtuluş Partisi(HKP) İlçe Teşkilatı'na asılan pankart ile Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 4 sanık beraat etti.

KARTAL MEYDANI'NDAKİ KONUŞMA SIRASINDA ASILDI

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Kartal Meydanı'nda yaptığı konuşma sırasında HKP İlçe Teşkilatı üyeleri 'İnsanların en alçağı din kisvesi altında dünya menfaati sağlayandır, Abdullah Bin Mübarek' yazılı bir pankart astı.

POLİS TUTANAK TUTTU, SAVCI DAVA AÇTI

Pankartı gören emniyet görevlileri asılan pankartı vinç yardımı ile bulunduğu yerden indirdi ve konuya ilişkin tutanak tuttu. Savcılık tarafından dava açıldı ve HKP yöneticileri hakkında 'Kamu görevlisi olan Başbakan'a alenen hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sadece sanık avukatları hazır bulundu. Sanık avukatları suçlamayı kabul etmediklerine dair önceki beyanlarını tekrar ederek beraatlarını talep etti.

'SUÇ SABİT DEĞİL'

Mahkeme, sanık avukatlarının açılan pankart içeriğinin dini bir düşünürün sözü olduğu ve müşteki Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir ibare ve yazı olmadığı yönünde savunma yaptıklarını, müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının iddiası dışında sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerine yönelik yeterli delil olmadığını belirtti. Suça konu afişteki cümlelerin müştekiye yönelik olmadığını belirten mahkeme, sanıkların üzerine atılı suçun sabit olmadığını kaydederek 4 sanığın beraatına karar verdi.

İDDİANAME : ERDOĞAN'A YÖNELİK AŞAĞILAMA KASTIYLA ALENİ HAKARET

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Kartal Meydanı'nda yaptığı konuşma sırasında, HKP İlçe Teşkilatı'nın meydana bakan tarafındaki camına parti yetkilileri tarafından pankart asıldığı belirtildi. Suça konu pankartta 'İnsanların en alçağı din kisvesi altında dünya menfaati sağlayandır, Abdullah Bin Mübarek' yazdığı belirtilen iddianamede, 'Şüphelilerin kamu görevi icra eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dinen kutsal sayılan değerlerden bahisle aşağılama kastı ile hareket edilerek aleni hakaret suçunu işledikleri kanısına varılmıştır' denildi. HKP'li 4 yönetici hakkında 'Kamu görevlisi olan Başbakana alenen hakaret' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

  • Cumhuriyet
Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0