Görüş Bildir
Haberler
Erdal Eren'in Annesi Toprağa Verildi

Erdal Eren'in Annesi Toprağa Verildi

Onedio Medya
04.03.2015 - 15:16 Son Güncelleme: 04.03.2015 - 17:55

12 Eylül askeri darbesi sonrasında yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in annesi Şadan Eren, bugün Ankara’da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Ankara’daki evinde 28 Kasım’da rahatsızlanarak bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılan Şadan Eren, aylardır gördüğü tedaviye rağmen geçtiğimiz Pazartesi günü hayata gözlerini yummuştu.

Şadan Anne, yaşı tutmasa da idam edilerek cuntacıların “asmayalım da besleyelim” düsturunun sembolü haline gelen oğlunun yıllarca yasını tutmuştu. Sessizliğine “Aileler 12 Eylül’ü sorguluyor” belgeseliyle bozan Şadan Eren, acısını “Önceleri, onlar da benim çektiklerimi çeksin, aynısını yaşasın diye düşünüyor, beddualar ediyordum. Yıllarca bu duyguları taşıdım, yüreğimi yaktılar...Sonradan vazgeçtim bu düşünceden. Onlar yargılanıp cezalandırılsınlar ama kimsenin, onların bile evlat acısı çekmesini istemem, bu çok acı. Çok acı...” diye dile getirmişti.

Şadan Eren, vasiyeti doğrultusunda Ankara Karşıyaka mezarlığında eşi Ahmet Eren’in yanına defnedildi.

BEŞİR ATALAY 'YANLIŞLIKLA' CENAZEYE KATILDI

Öte yandan, cenazede ilginç bir olay da yaşandı. Başbakan Yardımcısı ve AKP Sözcüsü Beşir Atalay 'yanlışlıkla' Şadan Eren'in cenazesine katıldı!

Prof. Dr. Berati Hasanreisoğlu'nun annesinin cenazesi için Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde bulunan Atalay tabutları karıştırınca yanlışlıkla Eren'in tabutunun arkasında yürüdü. Eren'in yakınlarına başsağlığı dileyen Atalay, daha sonra camiden ayrıldı.

  • BirGün
Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/erdal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0