Görüş Bildir
Haberler
Erbakan "Erdoğan'ın Yeniden Aday Olması Yasal Değil" Demişti

Erbakan "Erdoğan'ın Yeniden Aday Olması Yasal Değil" Demişti

Yeniden Refah Partisi sürpriz bir kararla Cumhur İttifakı'na katıldığını ilan etti. Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı parti seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek. Ancak Erbakan geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olmasının yasal olmadığını savunmuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp prensipler konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıkladı. Erbakan, YSK'da devam eden cumhurbaşkanı adaylığı sürecini de sonlandırdıklarını bildirdi.

"Bir daha aday olması hukuken uygun değil"

"Bir daha aday olması hukuken uygun değil"

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını desekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda Erdoğan'ın yeniden aday olmasının yasal olmadığının savunmuştu. 

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Erbakan, 2017 yılında sistemin değiştiğini ancak “Bir kişi en fazla iki dönem cumhurbaşkanı seçilebilir” maddesinin aynı kaldığını vurgulayarak şunları söylemişti:

'2017’de sistem değişti ama o maddede değişiklik olmadı. Dolayısıyla 2 kez seçildi. Bir daha aday olması çok da hukuken uygun değil. YSK’nın İstanbul seçimlerinde aldığı kararı biliyorsunuz. İktidar ortağı MHP 'AYM kapatılsın', Sayın Cumhurbaşkanı 'AİHM kim oluyor, tanımayız' diyor. Dolayısıyla bu şartlarda YSK Tayyip Bey’in adaylığını onaylayabilir. Ama hukuken dediğiniz gibi mümkün değil.'

Ne olmuştu?

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, 10 Mart'ta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek Cumhur İttifakı'na davet etmişti. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından konuyu parti içinde değerlendireceklerini bildirmişti. Erbakan hafta başında yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı'na katılmama kararı aldıklarını duyurmuştu. Erbakan daha sonra cumhurbaşkanı adaylığı için de YSK'ya başvurmuştu. 

Erbakan geçtiğimiz gün katıldığı Habertürk yayınında AK Parti ile neden anlaşamadıklarını anlatmıştı. Erbakan AK Parti ile taleplerini içeren yazılı bir protokol yapmak istediklerini ancak bu isteklerinin kabul edilmediğini aktarmıştı. Erbakan 'Biz MHP ve BBP ile beraberiz onlarla imzalamadık, dolayısıyla sizinle imzalamanız bizim açımızdan uygun olmaz' dendi. Bizim bu maddelerimiz bir miktar kırpıldı, bazı cümleler yuvarlatıldı, bazı kelimeler çıkartıldı, bir metin haline getirildi. Biz ona da 'tamam' dedik. Bizim maksadımız 30'un 30'u olmaz da 20'si yapılır, o da bir fayda. Fakat dediğim gibi 3 madde de olsa 'böyle bir protokolün olması uygun değil' dendi' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
42
12
7
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Siyasal islamcıların şerefsiz olması ruhlarına işlenmiş bir olgu... .... 😡😡😡

Holidays28

Paraya satti ogul mirasi YRP simdi oldu YRK Tiyatro tiyatro

Zevahir

Birkaç gün içinde ne değişti acaba? Hımm. Vay be. 🤔