Görüş Bildir
Haberler
Fatih Erbakan, AK Parti ile Neden Anlaşamadıklarını Anlattı

Fatih Erbakan, AK Parti ile Neden Anlaşamadıklarını Anlattı

Emre Ordu
22.03.2023 - 23:18 Son Güncelleme: 24.03.2023 - 21:04

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti ile yürütülen ve anlaşmazlıkla sonuçlanan ittifak müzakereleri hakkında açıklama yaptı. Erbakan, bir ittifak protokolü yapmak istediklerini ancak AK Parti'nin bir metnin altına imza atmayı kabul etmediğini söyledi. Erbakan ayrıca değiştirilmesini talep ettikleri 6284 sayılı kadına yönelik şiddetle mücadele yasasının müzakere sürecinde 'sorun olmadığını' aktardı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılım için AK Parti ile yürüttükleri ve anlaşmazlıkla sonuçlanan ittifak müzakereleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Erbakan, Habertürk'te Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

"Böyle bir protokolün olması uygun değil dendi"

"Böyle bir protokolün olması uygun değil dendi"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Cumhur İttifakı'na katılım için yaptığı ziyaretten önce müzakere heyetlerinin görüşmeler yaptığını aktaran Erbakan, 'Biz kendi amblemimizle ittifak içinde yer almamış, bu maddeler de ittifak protokolü olarak bunlara MHP'nin, AK Parti'nin müdahale edecekleri olabilir dedik kendilerine. 1 ay müzakereleri sürdürdük. İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Pazartesi en son yapılan telefon görüşmesinde bunların imzalamanın uygun olmayacağı belirtildi. Prensiplerde uzlaşma, mutabakat var diyebilecektik. Bunların imzalanması uygun değil dendi' diye konuştu. 

Temel anlaşmazlık noktasının maddelerle ilgili olmadığını kaydeden Erbakan, 'Biz MHP ve BBP ile beraberiz onlarla imzalamadık, dolayısıyla sizinle imzalamanız bizim açımızdan uygun olmaz' dendi. Bizim bu maddelerimiz bir miktar kırpıldı, bazı cümleler yuvarlatıldı, bazı kelimeler çıkartıldı, bir metin haline getirildi. Biz ona da 'tamam' dedik. Bizim maksadımız 30'un 30'u olmaz da 20'si yapılır, o da bir fayda. Fakat dediğim gibi 3 madde de olsa 'böyle bir protokolün olması uygun değil' dendi. Telefonla Binali Bey'le görüştük tekrar. Bu imzalansa da hukuki bir karşılığı yoktu. Ancak teşkilatlarımızın ve kamuoyumuza deklare etmemiz, elimizde gerekçe ve belge olması gerekir diye bunu istedik' ifadelerini kullandı.

"6284 sorun olmadı"

"6284 sorun olmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık gibi bir taleplerinin olmadığını kaydeden Erbakan, 'Prensiplerimiz olmadan bize 100 milletvekili de verseler orada olmayacağımızı ifade ettik' dedi. 

Erbakan, müzakere sürecinde 6284 sayılı kadına yönelik şiddetle mücadele yasasının müzakere sürecinde 'sorun olmadığını' aktardı. Ancak AK Parti cephesinin 'Biz böyle mutabakata imza atmayı doğru bulmuyoruz' dediğini belirten Erbakan, 'Bu bir koalisyon protokolü değil, hükümet kurmuyoruz. Şimdiden niye böyle bir şeyi imzalayalım diye. Bunun örneği var, Millet İttifakı, mutabakat yayınlamış. Bir de koalisyonlar seçimin başında yapılıyor artık. Biz desteğimizle sayın Cumhurbaşkanını yeniden seçilmesine vesile olacaksak, bizim prensiplerimize, parti programımıza uygunluğu önemli. Esnettik ve hatta bunu diplomatik dile çevirdiler, hayati kritik kısımları çıkarttık. Buna rağmen imzalamayı prensip olarak uygun görmüyoruz dediler' şeklinde konuştu.

"MKYK üyelerinin yüzde 60'ı istemedi"

"MKYK üyelerinin yüzde 60'ı istemedi"

Binali Yıldırım'ın ziyaretinin ardından partisinin il başkanları ve MKYK üyeleriyle  geniş kapsamlı istişare yapıldığını açıklayan Erbakan, 'Yüzde 60 oranında istenmedi. Yüzde 40 olabilir dendi. İl başkanlarında 50'ye 50. MKYK'da 60'a 40 oranındaydı' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
24
7
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mert ali

refah gelecek yüzler gülecek..

Necati Yalçın

Inşallah kardeşim benim inşallah 🤲 🤲 🤲

mertens

Haydiyin AKP'liler tüm oylar REFAHA

nzylmz

Utanmadan yüzleri kızarmadan sorun olmadı diyorlar yani bu yasa sizi nasıl rahatsız edebiliyor ben anlamıyorum