Görüş Bildir
Haberler
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına Katıldı

etiket Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına Katıldı

Abdullah Demir
24.03.2023 - 16:08 Son Güncelleme: 24.03.2023 - 17:18

Cumhur İttifakı Yeniden Refah Partisi'nin katılımı ile genişledi. Dört partinin genel başkan yardımcıları imzaladıları ortak protokolü Yüksek Seçm Kurulu'na verdi. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Reha Partisi Genel Başkan Yardımcıları YSK önünde basın açıklaması yaptı. HÜDA PAR'ın ise dışarıdan destek vereceği AK Parti'nin listelerinden seçime gireceği açıklandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız 'Milli bekayı esas alan ahlaki uzlaşma ile somutlaşmıştır' dedi. Uzlaşı sonrası, protokoldeki kadın hakları ve 6284 sayılı kanunla ilgili anlaşma merak edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhur İttifakı kurmayları YSK'ya giderek protokol üzerinde son şekillendirmeleri yapıyor. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı ile yaptıkları görüşmelerde uzlaşmaya vardı.

Cumhur İttifakı kurmayları YSK'ya giderek protokol üzerinde son şekillendirmeleri yapıyor. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı ile yaptıkları görüşmelerde uzlaşmaya vardı.

Yeniden Refah Partisi adına Fatih Erbakan 18:00'de ittifakla anlaşma konusunda basın açıklaması yapacak.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu "seçimlere AK Parti listelerinden gireceğiz" dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu "seçimlere AK Parti listelerinden gireceğiz" dedi.

Anlaşmanın ardından Cumhur İttifakı'nı temsil eden AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Reha Partisi Genel Başkan Yardımcıları Yüksek Seçim Kurulu'na ittifak protokolünü teslim etti.

"Milli bekayı esas alan ahlaki uzlaşma ile somutlaşmıştır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ittifak protokolü sonrası '15 Temmuz ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Milli bekayı esas alan ahlaki uzlaşma ile somutlaşmıştır. Seçimlere girerken öncelikle depremin yaralarını sarmak temel gayemizidr. İttifakımız Türk İslam aleminin güvencesidir. Gücünü ve kararlılığını aziz milletimizden almaktadır. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yurt dışında da 3 milyon 300 bin grubetçimiz oy kullanacaktır' dedi.

"Türk Milleti birinci turda sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar Cumhurbaşkanı olma görevini verecek"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis şunları söyledi:

'Cumhur İttifakımızın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İttifakımızın genişlemesi noktasında Yeniden Refah'la temaslarda bulunduk. İnşallah Cumhur İttifakımızın genişlemesi sandıkta daha geniş anlamda olacak. Türk Milleti birinci turda sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar Cumhurbaşkanı olma görevini verecek. Başta sayın Cumhurbaşkanının seçilmesi, BBP olarak TBMM'de en üst derecede seçilme noktasında gayretlerimiz olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu ittifak milli duruşun temsilidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK önünde şunları kaydetti:

'AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi bir araya gelmek suretiyle Cumhur İttifakı'nın yeni kurgusunu oluşturdular. Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi partiler özgün kimliklerini ve hükmi şahsiyetlerini temsil ederek ittifaka katılmaktadır. Ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir. Bu ittifak milli duruşun temsilidir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye'yi her açıdan lider ülke haline getirmek için azim ve gayretteyiz'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
139
84
39
26
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Psikopat Grafiker

Bunlar bu işi iyice oyuncağa çevirdiler. amk ne teklif ettiler de bu kadar cazip geldi acaba... mesele ülkeyi düşünmek değil ki pastadan pay almak.

Doruk Gulen

Erbakan 100.000 imzayı toplayamayacağını anlayınca uzlaşmacı taraf oldu

Bozkurt

54 bin imzada kalınca sıkıntı çıktı tabii. :)

Erol Kayar

Erbakan mezarda rövaşataya kalktı şu an