Görüş Bildir
Haberler
Enerji Kaynağı Ginseng

Enerji Kaynağı Ginseng

Elif Altunten
24.03.2014 - 11:47 Son Güncelleme: 24.03.2014 - 12:00

Ginsengin hem zihinsel hem de fiziksel enerjiyi harekete geçirdiği genel olarak kabul görmüştür. Çinliler bunu beş bin yıldır kullanmaktadırlar ve halen bir koruyucu ve tedavi edici olarak görmektedirler. LDL (kötü) kolesterolün azaltılmasına, dolaşımı artırmaya, artış gösteren östrojen seviyeleri tarafından menopoz nede­niyle ortaya çıkan rahatsızlığı hafifletmede (zengin bir fito- östrojen kaynağıdır), kanserli tümörlerin büyümesini engel­lemede, tansiyonu normalleştirmede ve soğuk, algınlıkları­nın tedavisinde yardımcı olur.

Yüzyıllar boyunca bir afrodizyak olarak görülmüştür ve birçok kadın, ginsengin cinsel arzularını yükselttiğini söylemektedir. Uyarıcı etkisi nede­niyle erkekler de bunu, cinsel performansları için geliştirici bulabilirler. (Üroloji dergisinde yer alan bir çalışmaya göre, ereksiyon bozukluğu olan erkeklere, sekiz hafta boyunca günde üç kez 900 mg. şeklinde ve iki hafta aradan sonra se­kiz hafta daha yine aynı dozda kırmızı Kore ginsengi veril­diğinde Uluslararası Erektil Fonksiyon skorları, plasebo alan erkeklere oranla oldukça yüksek çıkmıştır.)

Ginseng için bir büyük besinsel artı da, endokrin bezini harekete geçirerek vitaminlerin ve minerallerin asimile edil­mesine yardımcı olmasıdır. Azami etkinlik için aç karına tercihen kahvaltı öncesi ya da yemek yemeden en az bir saat önce alınmalıdır. C vitamini ginsengin emilmesi ile çatışabi­lir. Eğer C vitamini desteği alıyorsanız ginsengi almadan ön­ce ya da sonra, iki saat bekleyiniz. (Zamanla salınan C vita­mini desteğinin karşı etki göstemnesi daha düşük olasılıktır.)

Başta gelen mevcut ginseng çeşitleri; Asya ginsengi (Panax ginseng), ayrıca doğuya özgü olarak da adlandırılır, Çin ya da Kore ginsengi, Amerikan ginsengi (Panax quin- cjuefolius) ve gerçek bir ginseng (Panax) olmayan fakat benzer faydaları yeteri derecede gösteren Sibirya ginsengi- dir-özellikle dayanma gücünü artırır ve kolesterol seviye­sinin düşürülmesine yardım eder.

haber kaynağı: 724saglik.org/vitaminler-mineraller

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın