Görüş Bildir
Haberler
En Ucuz ve En Güzel 7 Tren Rotası

En Ucuz ve En Güzel 7 Tren Rotası

iki seyyah
28.10.2015 - 10:40

Gezginin amacı bir yerden bir yere varmak değildir.Gezgin için bir yerden başka bir yere seyahat ederken yolda gördükleri yaşadıkları da en az gidilen yer kadar önemli ve değerlidir.Tren yolculuğunun yeri özellikle gezginler tarafından iyi bilinir.Gezginler tarafından el üstünde tutulan İnterrail,Trans Sibirya veya ülkemizdeki Doğu Ekspresi ilk akla gelen örnekler olabilir.Bu yazımızda bizim gibi tren yolculuklarını sevenler için ucuz ve en iyi tren yolculuklarını derlemeye çalıştık.

Kaynak: http://www.ikiseyyah.com/en-ucuz-ve-e...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bernina Ekspres

Bernina Ekspres

İsviçre'nin Chur veya Davos kentinden kalkan trenin son durağı İtalya'nın Tirano kenti.Trenin yolculuk süresi 4-5 saat arası değişiyor ve Alplerin en güzel manzaralarını görebilmeniz için trenin üstü cam kaplı.Yol üzerinde 196 köprü ve 55 tünelden geçerken sizde cam kenarında manzaradan büyülenmekle meşgul oluyorsunuz :) Trenin fiyatı :56 İsviçre Frangı

Bergen Line

Bergen Line

Norveç'in iç hat treni olarak hizmet veren tren Oslo'dan,Bergen'e gidiyor.Kuzeyin bütün güzelliklerini görme imkanı sunan hatta yemyeşil ormanları,fiyortları görme şansına sahipsiniz.Kış döneminde,kar fırtınaları yolculuğu biraz sıkıntılı hale getirsede onunda tadı ayrı olabilir :) Yolculuk süresi:6-7 saat. Fiyat: 40 Euro

T27-Pekin/Lhasa

T27-Pekin/Lhasa

Çin'in Pekin şehrinden kalkan tren sırasıyla Lanzhou, Xining, Golmund uğrayarak  Tibet'in başkenti Lhasa'da son durağına varıyor.Bu demir yolu hattının geçtiği Tanggula geçidi 5bin 72metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek demir yolu geçidiymiş.Trenin güzergahının yüksekliğinden dolayı sıkıntı yaşayabilecekler için trende oksijen maskeleri bile var.Yolculuk süresi: 2 gün. Fiyat: Kapıların olmadığı yataklı vagon:102 dolar,4 yataklı kompartıman: 158 dolar.

Reunification Ekspres

Reunification Ekspres

Vietnam'ın Hanoi şehrinden kalkan tren Saygon kentinde son buluyor.Güney Çin Denizi boyunca yağmur ormanları arasında giden trende seyahat ederken yeşilin birçok tonunu görmek mümkün.Yolculuk süresi : 2 gece. Fiyat: Dört kuşetli vagonda bir kişi 7 euro.

Oncf-Tanca-Marakeş Treni

Oncf-Tanca-Marakeş Treni

Yukarıda bahsedilen tren rotalarının aksine yeşil yerine Afrika topraklarında yolculuk vakti. Fas'ın Tanca kentinden yola çıkan tren sırasıyla Meknes, Fez, Rabat ve Casablanca'ya uğrayarak son durak Marakeş'e ulaşıyor.Trende birinci sınıf koltuklar biletli ikinci sınıflar biletsiz olduğu için bulduğunuz yere oturabilirsiniz.Trende kuşetli vagon seçeneği de mevcut.Yolculuk süresi:24 saat. Fiyat: İkinci sınıf 25 dolar,Birinci sınıf 39 dolar, Kuşetli 47 dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amtrak Coast Starlight

Amtrak Coast Starlight

Üzüm yetiştirilen vadilerden ve Pasifik Okyanusu'nun kıyısında en güzel manzaralardan giden tren Amerika'nın Seattle kentinden yola çıkıyor.Sırasıyla Oregon, Salem, Springfield, Sacramento,San Francisco ve Santa Barbara'dan geçip son durağı Los Angeles'a ulaşıyor.Trende koltuk veya kompartımanda yolculuk seçenekleri mevcut.Yolculuk süresi:36 saat.Fiyat: Koltuk;166 Kompartıman:  620 dolar.

Empire Builder

Empire Builder

Pazar günleri TRT'de yayınlanan kovboy filmlerini kaçırmayanlar için efsane denebilecek bir tren rotası.Eski Kızılderili topraklarından geçen tren Chicago'dan yola çıkıyor.Sırasıyla Minneapolis, Montana'dan geçip Seattle'a ulaşıyor.Bahar ve yaz aylarında yapılan seferlerde trene Milli Park korucuları binerek geçilen bölgeler hakkında yolcuları bilgilendiriyor.Yolculuk Süresi:46 saat Fiyat: 159 dolar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın