Görüş Bildir
Haberler
Clint Eastwood'un Karizmasının Kanıtı 10 Unutulmaz Film

Clint Eastwood'un Karizmasının Kanıtı 10 Unutulmaz Film

Çağdaş Sarıpınar
12.09.2014 - 17:40 Son Güncelleme: 13.09.2014 - 16:21

10. Escape From Alcatraz (1979)

10. Escape From Alcatraz (1979)

Kaçılması imkansız olarak görülen Alcatraz Hapisanesinden kaçmaya çalışan üç mahkum ve bu kaçış planını mükemmel hazırlayan banka soyguncusu Frank Morris`i (Eastwood) anlatan harika bir film . Filmde yaşanan olaylar gerçektir ve hapishaneden kaçan o üç mahkumdan asla haber alınamamıştır .

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Play Misty For Me (1971)

9. Play Misty For Me (1971)

DJ olan Dave Garver, hayranı olan Evelyn Draper’dan hoşlanır. Bir gece barın kapanmasının ardından Evelyn’in evine giden Dave, bu buluşmanın başına bir dert açacağından habersizdir. Bir Erroll Garner hayranı olan bu kadın Dave’i o geceden sonra izlemeye başlar. Bir anda Dave kendisini Evelyn’in kıskacında bulur. Artık her yerde karşısına çıkan Evelyn, Dave’in kız arkadaşı Tobie Williams’ı eder . Dave işlerin çığrından çıkmasını engellemek için geç kalmıştır. Eastwood'un ilk yönetmenlik deneyimi olan bu film psikolojik gerilim türündedir .

8. Gran Torino (2008)

8. Gran Torino (2008)

Emekli otomobil işçisi Walt Kowalski günlerini evde yaptığı tamirat, bira ve berberine yaptığı aylık ziyaretlerle geçirmektedir. Ölen karısının son arzusu kilisede günahlarını itiraf etmesi yönünde olsa da M-1 piyade tüfeğini temiz ve hazır bulunduran, hayata küsmüş bir Kore Savaşı gazisi olan Walt için itiraf edecek hiçbir şey yoktur ve köpeği Daisy’den başka kimseye içini dökecek kadar güvenmemektedir. Bir zamanlar komşusu olarak adlandırdığı kişilerin hepsi taşınmış ya da vefat etmişler, yerlerini nefret ettiği, Güneydoğu Asya kökenli Hmong göçmenlerine bırakmışlardır. Bu zaman içinde bölgenin huzuru çeteler yüzünden kaçar . Kowalski bu şiddete karşı koymaya başlarken aynı zamanda yeni arkadaşlarını ve komşularını korumaya çalışır .

7. The Beguiled (1971)

7. The Beguiled (1971)

Film 1865 yılında Amerikan İç Savaşı’nın son günlerinde geçer. John McBurney adında ağır yaralı bir Kuzeyli onbaşı, Güneylilere ait topraklarda ormanlık bir arazide tam da düşmanın eline geçmek üzereyken Amy adlı 12 yaşlarında bir kız çocuğu tarafından kurtarılır. Onu saklayarak hayatını kurtaran bu küçük kız çocuğu, o civarda bulunan bir kız okulunun öğrencisidir. Haber verdiği okul görevlileri ve diğer öğrenciler hep birlikte baygın durumdaki yaralı askeri okul binasına taşırlar. Geniş bir arazi içinde gözlerden uzak bu görkemli binada iki kadın öğretmen ve siyahi bir kadın görevli dışında yarım düzine kadar da kız öğrenci vardır. Yaralı asker biraz iyileştikten sonra cezbettiği kadınlarla ilişkiye girer hatta onları birbirine düşürür. Klasik bir Eastwood filmi değildir bu yönüyle farklı bir alternatif olarak izlenilebilir .

6. A Fistful Of Dollars (1964)

6. A Fistful Of Dollars (1964)

Yönetmenliğini Sergio Leone'nun yaptığı spagetti western tarzı bir filmdir . Filmde esrarengiz bir kovboy olan Eastwood kasabanın iki rakip kaçakçılık çetesinden yararlanarak cebini dolduruyor . Bir süre sonra işler değişiyor ve Eastwood kasabadan kaçmak zorunda kalıyor . Ancak kasabada yaşayanlara yardım için tekrar geri dönmesiyle aksiyon ve macera dolu bir mücadele başlıyor .

5. For A Few Dollars More (1965)

5. For A Few Dollars More (1965)

Douglos Mortimer (Lee Van Cleef) ve Monco (Clint Eastwood) ödül avcılarıdır. Sürekli aranan suçluları yakalar ve başlarına konan ödülleri alırlar. Bir gün Indio (Gian Maria Volontè) hapishaneden kaçar ve başına 10.000 dolar ödül konur. İkisi de bu suçlunun peşine düşerler. Bu arada Albay Douglas'ın asıl istediği para değil intikamdır. Lee Van Cleef ve Clint Eastwood ikilisinden tadına doyulmaz bir film .

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Dirty Harry (1971)

4. Dirty Harry (1971)

Harry Callahan, 'Kirli Harry' diye çağırılan, sokakların kurdu, sıkı bir San Fransisco polisidir. Filmde San Francisco polis müdürlüğünde görevli polis müfettişi Callahan'ın şehre korku salan dürbünlü tüfekli bir seri katilin peşine düşmesi ve onu yakalamaya çalışırken hukuk kurallarının dışına çıkıp kendi kurallarını uygulamasını çarpıcı bir dille anlatılmaktadır . Film çok beğenilince dört adette devam filmi çekildi .

3. Million Dollar Baby (2004)

3. Million Dollar Baby (2004)

Akademi ödüllü filmini Yönetmenliğini de Eastwood yapmıştır . Filmde Frankie Dunn ringlerde yaşadığı yıllar boyunca müthiş dövüşçüler yetiştirmiştir. Öğrencisi olan boksörlere öğrettiği en önemli ders ise kendi hayatı için de temel kabul ettiği, herşeyin üzerinde kendini korumaktır. Onu kızından soğutan ve uzak tutan acı deneyimi yüzünden uzun zamandır hiç kimse ile yakın olmamaya çalışmaktadır. Tek arkadaşı Scrap, onun spor salonuna göz kulak olmakta ve kaba dış görünümünün altında 23 yıldır yakasını bırakmayan bir affedilme beklentisi olduğunu bilmektedir ve bir gün Maggie Fitzgerald spor salonuna gelir . İlk başta onu çalıştırmayı reddetse de daha sonra Frankie onu çalıştırmaya başlar .

2. Unforgiven (1992)

2. Unforgiven (1992)

Clint Eastwood'un yönettiği dört dalda Oscar kazanmış filmdir. Filmde eskiden acımasız, çılgın bir katil olan William Munny, eşinin vefatından sonra artık tüm zamanını küçük barakasında çocuklarına bakarak geçirmektedir. Ta ki, The Schofield Kid ismindeki genç onu ziyarete gelene kadar.. Big Whiskey kasabasındaki fahişelerin koydugu ödülün haberini genç adamdan alan Munny ilk başta bu teklifi kabul etmez ama daha sonra fikrini değiştirecektir.

1. The Good, The Bad and The Ugly (1966)

1. The Good, The Bad and The Ugly (1966)

Filmin Başrollerini Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach paylaşmaktadır. '' The man with no name. '' sözüyle özdeşleşen Clint Eastwood filmde iyi rolündedir . Filmin konusu ise söyledir ; Tuco (çirkin), üzerine ödül konulmuş bir kanun kaçağıdır. Keskin nişancı Blondie (iyi) adlı kovboyla işbirliği yaparak kasabaları dolaşmaktadırlar. Tuco'yu kanun adamlarına teslim eden Blondie, ödülü alıp Tuco'yu asılmaktan son anda kurtarmaktadır. Bir kasabada işlerin ters gitmesi üzerine ortaklıkları bozulur . Melekgöz (kötü) lakaplı Sentenza ise Bill Carson adında büyük miktarda altını ele geçirmiş eski bir askerin izini sürmektedir. Tuco'nun çölde Blondie'yi öldürmek üzere olduğu bir anda Bill Carson'la karşılaşmaları tüm planları değiştirir. Carson, altınları İç Savaş'ın hareketli olduğu bir cephede mezarlığa saklamıştır. Ancak Tuco mezarlığın yerini, Blondie ise mezarın adını öğrenebilmiştir. Mecburen işbirliğine tekrar dönen ikili altınları aramaya koyulur. Sonunda üçünün yolu altınların olduğu yerde birleşir. Imdb listesinde 6. sırada bulunan film hem senaryosuyla , hem oyuncularıyla hemde müzikleriyle gerçek bir efsanedir .

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
8
2
1
1
0
0