Görüş Bildir
Haberler
Emre Belözoğlu, Dinler Arası Diyalog Maçı'nda Forma Giyecek

Emre Belözoğlu, Dinler Arası Diyalog Maçı'nda Forma Giyecek

Batuhan
20.08.2014 - 11:09

Emre Belözoğlu, Dinler Arası Diyalog Maçı'nda Forma Giyecek

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Papa Francis’in fikri olan Barış İçin Dinler Arası Diyalog Maçı’nda forma giyeceğini açıkladı. Karşılaşma, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde.

Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu, İtalya’nın Inter takımından eski takım kaptanı Javier Zanetti’nin hayır vakfının Papa Francis’ten esinlenerek 1 Eylül’de düzenleyeceği 'Barış İçin Dinlerarası Diyalog Maçı'na katılacağını, bu konuda kendisine davetin Papa’dan değil Zanetti’den geldiğini açıkladı:

“İhtiyaç olan tüm herkese yardımın ulaşacağı güzel bir maç olacak. Dünyanın özellikle barışa ihtiyaç duyduğu zamanları yaşıyoruz. Bizler de elimizden geldiğince buna destek olmak için Javier Zanetti’nin davetini kabul ettim. İnşallah 1 Eylül’de burada olacağım.'

Papa’nın kendisini doğrudan arayıp aramadığı sorusuna da Belözoğlu, “Eski takım kaptanımla görüştüm. Onlar kulübe bir davet gönderdiler. Hiçbir şekilde Papa ile görüşmem olmadı” yanıtını verdi.

Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak mücadelede forma giyecek tüm isimler netlik kazanmadı.

İtalya basını, Roberto Baggio, Zinedine Zidane ve Lionel Messi gibi isimlerin de davet aldığını yazıyor.

Mısırlı eski futbolcu Ebu Terike, Twitter hesabından, mücadeleye davet edildiğini ancak ‘siyonist varlık’ gerekçesiyle katılmayacağını duyurmuştu.

Mısır basınında, Ebu Terike'nin ‘siyonist varlık’ cümlesiyle, maça davet edilen İsrailli futbolcu Yossi Benayoun'u kastettiği haberleri çıkmıştı.

Kaynak: AA ve DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/emr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0