Görüş Bildir
Haberler
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar Gözaltına Alındı

etiket Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar Gözaltına Alındı

Emre Ordu
08.11.2022 - 16:45 Son Güncelleme: 08.11.2022 - 19:56

'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' diyen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın Habertürk'te Afşin Yurdakul'un sunduğu programda söylediği 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' sözleri üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Kolivar savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Savcılıktan yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından; Habertürk isimli televizyon kanalında 07.11.2022 tarihli programda Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sarfetmiş olduğu sözler nedeniyle TCK 301/1 maddesi uyarınca resen başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştır.”

TCK 301/1 maddesi “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama” suçunu içeriyor.

Ne olmuştu?

Cihan Kolivar katıldığı Habertürk yayınında fırıncıların ekmeğe zam talebiyle ilgili açıklamalarda bulunurken 'Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor' ifadelerini kulandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Sözleri nefret söylemi"

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Sözleri nefret söylemi"

Cihan Kolivar tartışma yaratan sözlerinin ardından iktidarın hedefine oturdu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlıbaşına nefret siyasetidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
66
38
26
20
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Göz altına almak nedir... Atatürk'e saydıranlar sallana sallana geziyorlar.

osman

A. pasagil hayırdır, haberde Atatürk ün adı bile geçmiyor, neden bu takıntın, elbette o da bir insan,kimse için ilahi bir yeri yok senin inandığın gibi,ama b... Devamını Gör

isim ve soyisim

meyve veren ağaç taşlanır sen sıkıntı yapma. Sen haklısın. millet Şu söylediğin sözü ne demek istedi diye düşünmek yerine,bize aptal dediye takıldı. Sen bo... Devamını Gör

Boncuk Mavisoy

Yıllar sonrasının Aysun Kayacı'sı olacak.

Ayşe Haseki

Yalan mı? Değil. Halk et, süt, yumurta, meyve, sebze alabiliyor mu? Hayır. Bu gerçeğin ta kendisi. Ne nefret ne aşağılama.

Ayşe Haseki

Peynir kıymadan pahalı, kıyma yeri geliyor at, eşek, kedi, köpek, soya gibi ürünlerden de yapılıyor, peynirin ana maddesi süt. Onun da fiyatı belli