Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Eğlencesiyle, Aşkıyla ve Hüznüyle Kanımızın Deli Dolu Aktığı Zamanları Anlatan 31 Gençlik Filmi

Eğlencesiyle, Aşkıyla ve Hüznüyle Kanımızın Deli Dolu Aktığı Zamanları Anlatan 31 Gençlik Filmi

EC was here.
02.03.2016 - 23:10

17-25 arası dönemin enerjisini, aşklarını anlatan filmleri izleyip biraz canlanmak isteyenleri böyle alalım. 😌

Sizler için en güzel ve en iyi gençlik filmlerini bir araya getirdik. Komedi, korku, gerilim, aksiyon hepsi burada. Aralarında harika lise filmleri de bulunuyor.

Özetler beyazperde.com'dan alıntılanmıştır, herhangi bir sıralama yapılmamıştır. İçerik Temmuz 2018 itibarıyla güncellenmiştir. 

Keyifli seyirler. 🎥🎥🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kahvaltı Kulübü / The Breakfast Club (1985)

IMDb: 7.9

Amerikan lise hayatından beş ayrı klişe karakter kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel! Disiplin delisi lise müdürünün manasız testesteron gösterileri karşısında hem kendi kendilerini, hem de ne çok ortak yönleri olduğunu keşfedecekleri bir güne dönüşecektir bu!

2. Adı Çıkmış / Easy A (2010)

IMDb: 7.1

Lisede kendi halinde bir öğrenci olan Olive hakkında herkesi meraklandıran bir dedikodu yayılır. Söylentilere göre Olive bekaretini kaybetmiştir. Olive bu durumun doğru olmadığını anlatmaya çırpınsa da, dedikodu gerçekten daha fazla sahicilik kazanır. Bütün hayatının mahvolduğunu düşünen Olive, bu dedikodu sayesinde bir anda okulun en gözde ve popüler kızına dönüştüğünü görür.

3. Gezgin Pantolon Kardeşliği / The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

IMDb: 6.6

Tibby, Lena, Carmen ve Bridget birbirleriyle çok iyi geçinen dört kadın arkadaştırlar. Gençlik dönemleri bitmeye yaklaştığında ve her biri hayatında farklı bir yola sapmak üzere olduklarında birbirlerine bağlı kalabilmek adına bir karar alırlar. Birbirlerinin bedenine tam uyum sağlayan bir kot pantolonu sürekli olarak değiştirecek ve bu şekilde sürekli olarak temas halinde kalacaktırlar.

4. Çok Fena / Superbad (2007)

IMDb: 7.6

Liseden mezun olmak üzere olan, sosyal becerileri az gelişmiş iki gencin birbirine bağımlı bir arkadaşlıkları vardır. Farklı üniversitelere gidecekleri için, hayatla ayrı ayrı yüzleşmek zorundadırlar. Evan çok korkak bir gençken, Seth, ağzı lâf yapan ve karşı cinse fazlasıyla düşkün bir kişiliğe sahiptir. Film, beğendikleri kızlara yanaşmak için yaptıkları yanlışlarla dolu çabalarının hikâyesi.

5. Juno (2007)

IMDb: 7.5

Kafası karışık, sevimli ve müziksever bir lise öğrencisi olan Juno, can sıkıntısı ve merak sonucu, okuldan arkadaşı Bleeker ile yatmaya karar verir. Ancak hiç düşünülmeyecek bir zamanda bir bebek sahibi olması gibi beklenmedik bir durum, bu can sıkıntısının neticesi olacaktır! En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir. Juno bu olaylar esnasında oldukça olgunlaştığını hissetmeye başlar. Evin karizmatik sahipleri ile sıra dışı bir arkadaşlıkları da başlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Amerikan Pastası / American Pie (1999)

IMDb: 7.0

Kendine güveni olmayan dört lise öğrencisi, hayatları boyunca kimseyle cinsel ilişkiye girme şansı bulamamışlardır. Psikolojik anlamda üzerilerinde bir baskı hissetmeye başlayan gençler, mezuniyet gecesine kadar bir kızla birlikte olmak üzere birbirleriyle iddiaya girerler. Artık bir kızla beraber olmak, sadece maddi değil manevi bir yükü de beraberinde getirecektir. Oyun başlar.

7. Kötü Kızlar / Mean Girls (2004)

IMDb: 7.0

Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

8. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı / Scott Pilgrim vs. the World (2010)

IMDb: 7.5

22 yaşına kadar kızlarla şansı yaver gitmemiş Scott Pilgrim, günlerini bas gitarı ve garaj grubu Sex Bob-omb'la birlikte geçirmektedir; ta ki hayallerinin kızı Ramona V. Flowers ile karşılaşıncaya kadar. Scott, Ramona'nın kazanmanın yollarını araştırırken, kızın süper güçlere sahip yedi eski sevgilisini alt etmek zorunda kalacaktır.

9. Keşke 30 Olsam / 13 Going on 30 (2004)

IMDb: 7.2

Gönülden isteyerek tutulan dileklere dikkat! Umulmadık bir anda gerçek olabileceğini anlatan keyifli bir film. Jenna’nın, on üçüncü doğum günü partisinde, en yakın arkadaşı Lucy’nin muzip bir oyunu ile her şey alt üst olur. Hoşlandığı erkek Matt ile ilgili alay konusu olup da fazlasıyla incinen Jenna, otuz yaşına gelene dek saklanmaktan başka bir şey istemez. Ve elindeki dilek tozu sayesinde umulmadık bir biçimde isteği gerçek olur. Fıstık gibi bir vücut, rüya gibi bir daire, muhteşem bir gardrop ve atlet bir erkek arkadaş, muhteşem bir iş, yıldız arkadaşlar. Bundan daha iyi bir hayat olabilir mi? Ne yazık ki Jenna, istediğinin bu olmadığını fark eder. Tek ihtiyacı olan bir zamanlar partisini mahveden, çocukluk arkadaşı Matt’dir. Onun yetişkin hali ile karşılaştığında ise tanıdığı eski Matt olmadığını fark eder.

10. Skor Peşinde / Sex Drive (2008)

IMDb: 6.6

Ian Lafferty içi içine sığmayan, patlayacak bir bomba misali etrafta gezinen bir ergen çocuktur. Artık 18 yaşına gelmiştir ve bakirliğini kaybetmek için can atıyordur. İnternette tanıştığı seksi bir kızla birlikte olmak için en iyi arkadaşları olan Lance ve Felicia ile yollara dökülürler. Üç kafadarın, kendi cinsel devrimlerini gerçekleştirme uğruna, Amerikan topraklarını baştan başa kat ederken başlarına gelecek birçok talihsizlik vardır ve tabi cinselliğin keşfi bağlamında seksi kaçamaklar da er ya da geç kahramanlarımızın başına gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ferris Bueller'la Bir Gün / Ferris Bueller's Day Off (1986)

IMDb: 7.9

Hayat kadar uçsuz bucaksız. Tesadüflerle kararlarını belirleyen. Kendini ve hayatı fazla ciddiye alanlar için kesinlikle iyi bir model. Boş bir günün değerini bilen bir adam. Son sınıfın son günlerine yaklaştığı bir bahar günü Ferris (Matthew Broderick) kız arkadaşını (Mia Sara) ve en yakın arkadaşını da (Alan Ruck) yanına alarak okuldan kaçar ve Chicago’ya yola koyulurlar. Özgür bir gün, şehri turlamak biraz cesaret ve kırmızı bir Ferrari ile 17 yaşında olmak gerçek bir eğlence olabilir!

12. Keith (2008)

IMDb: 7.5

Keith bazı şeyleri eksik yaşamış ama daha fazlasını isteyen bir çocuk. Başlarda öyle görünse de aslında öyle değil. İstediğine sahip olabilen ama sonuçlancağını bildiği için buna cesaret edemeyen birisi.

Natalie ise her şeyi yeterli yaşamış, birçok şeye sahip, daha fazlasına ihtiyaç duymayan birisi. Natalie'nin hayatına Keith girdikten sonra her şey ikisi için de zorlaşır.

13. İlk Kez / The First Time (2012)

IMDb: 7.0

Mezun olmak üzere olan son sınıf öğrencisi Dave ile farklı bir okulun birinci sınıfından Aubrey bir gece bir partide tanışırlar. Sıradan bir konuşmayla başlayan ilişkileri bir anda daha yakın daha romantik ve hazır olduklarından çok daha karmaşık bir hal alır.

14. 16. Doğum Günüm / Sixteen Candles (1984)

IMDb: 7.2

Samantha’nın hayatı hızla inişe geçmiş bir haldedir. On beş yaşındaki bu genç kız okulda bir çocuğa aşık olur. Okulun en sevimsiz tipi de ona aşıktır. Samantha’nın ablası evlenmek üzeredir ve bu olayın telaşı içerisindeki ailenin tüm diğer fertleri, kendisinin yaş gününü unuturlar. Bütün bunlara ek olarak da dehşet utanç verici bir büyük anne ve büyük baba, yabancı bir dönüşüm öğrencisi olan Long Duc Dong’un varlığı ile genç bir kızın dünyasına eğlenceli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun.

15. Şu An Muhteşem / The Spectacular Now (2013)

IMDb: 7.1

Lise son sınıf öğrencisi Sutter partilerin neşesidir. Erkek giyim mağazasında çalışan Sutter’ın geleceğe dair planları yoktur. Ancak kız arkadaşı tarafından terk edilince, çok sarhoş olur ve Aimee Finicky ile bir çimenlikte uyanır. Aimee çok farklıdır. Erkek arkadaşı yoktur ve bilim kurgu kitapları okumaktadır. Ancak Amy bir gelecek hayal ederken, Sutter büyüleyici olan şimdide yaşamakta olsa bile, birbirlerine çekilmişlerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hayali Üniversite / Accepted (2006)

IMDb: 6.5

Bartleby hayatını bir lise öğrencisi olarak sürdürmüştür ancak artık okulun son dönemleri yaklaşmıştır ve kendisine yüksek öğrenim görebileceği bir okul bulması gerekmektedir. Büyük umutlarla başvurduğu tüm okullar ilginç bir şekilde kendisini geri çevirmektedir. Bartleby tüm bunların sonucunda ne yapacağını şaşırmıştır. Sonra ise aklına oldukça tuhaf bir fikir gelir. Kendi okulunu kuracak ve kendi eğitimini kendisi tamamlayacaktır.

17. Sınav (2006)

IMDb: 6.6

Günümüzün en tartışmalı sınav sistemlerinden biri olan ÖSS için hazırlanan binlerce öğrenciden birkaçı olan Gamze, Uluç, Kaan, Mert ve Sinan isimli beş genç ailelerini ve çevrelerini başarısızlığa uğratacakları korkusuyla bir çıkış yolu aramaktadırlar. Notlarını normal yollardan yükseltemeyeceğini anlayan gençler lise başarı puanlarını yükseltmek için sınav sorularını çalmaya karar verirler. Bu sayede bu dertten kurtulan öğrenciler sıra ÖSS'ye geldiğinde aynı başarıyı gösterebilecekler midir?

18. 17 Yeniden / 17 Again (2009)

IMDb: 6.4

1989 yılında lise son sınıf talebesi Mike O’Donnell okulun popüler simalarındandır. Basket takımının kare ası ve yıldızı olan Mike, geleceğini garantilemiş hissetmektedir. Üniversite bursu ve ışıltılı bir kariyer avucunun içinde gibidir. Ama o kendisine biçilen bu kaderi reddetmeye karar verir: Her şeyi elinin tersiyle itecek, bebek beklediğini yeni öğrendiği kız arkadaşı Scarlet ile aynı yastığa baş koyacaktır! Yaklaşık 20 yıl sonra, Mike’ın şaşalı günleri kesinlikle geride kalmıştır. Scarlet’la evliliği bitmek üzeridir, ilişkileri paramparçadır, kariyeri mahfolmuştur, işteki terfi onu es geçmiştir. Hiçbiri yetmezmiş gibi bir de ergenlik çağındaki oğlu onun bir zavallı olduğunu düşünmektedir ve daha da kötüsü lisede bir inekken sonradan teknoloji milyarderi olan en iyi arkadaşı Ned’in yanında yaşamaya mecbur kalmıştır. Ama Mike’a ikinci bir şans verilir ve mucizevi bir şekilde 17 yaşına geri döner.

19. Zamana Güzellik Kat / Cashback (2006)

IMDb: 7.2

Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, Güzel Sanatlar’da okuyan bir resim öğrencisidir. Sıkıntılı günler engel olamadığı bir alışkanlığa tutulmasına neden olur: bir türlü uyuyamamaktadır.Bir süre sonra bu soruna bir çare bulabilmek ve zamanını faydalı bir şekilde geçirebilmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. İlk başlarda sıkıcı görünen sekiz saatlik bu mesai, çalışma arkadaşlarını tanımaya başladıkça ilginç ve keyifli bir maceraya dönüşür. Her biri dışarıdan bakıldığında son derece sıkıcı görünen bu işi, zaman kavramını unutarak eğlenceye çevirmiştir. Kimisi koridorlarda kaykayla kayarak eğlenir, kimi dövüş sanatlarındaki maharetini sergiler... Ben de, zaman kavramını unutarak çevresindeki insanları ve güzellikleri tanımaya başlayacaktır. En çok ilgisini çekense güzel ve sessiz kasiyer Sharon’dır.

20. Project X (2012)

IMDb: 6.7

Üç çılgın lise öğrencisi, kaybeden hallerinden kurtulmak ve 'biraz' eğlenmek için büyük bir doğum günü partisi düzenlerler. Fakat gece ilerledikçe yüzlerce kişi partiye akın edecek ve işler çığırından çıkacaktır ve bu arada gündüzden beri kayıtta olan kamerayı da ellerinden düşürmeyeceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Kağıttan Kentler / Paper Towns (2015)

IMDb: 6.4

Quentin'in en büyük hayali; gerçekleşeceğine ihtimal vermese de, fazla ortak noktasının bulunmadığı gizemli bir kızı elde etmek ve onunla birlikte hayallerindeki mutlu hayatı yaşamaktır. Quentin’e göre, Margo adındaki bu gizemli kız hem oldukça havalı hem de gözü yükseklerde olan, yanına yanaşılması zor bir insandır. Genç adamın etrafındaki pek çok insan da dahil olmak üzre hemen hemen herkes tarafından hayranlıkla bakılan, gizemleri seven tez canlı bir maceracıdır. Aslında bütün bu macera, Quentin henüz dokuz yaşındayken, Margo’nun yanlarındaki eve taşınmasıyla başlamıştır. Genç adam daha görür görmez bu kıza tutulmuş olsa da yıllar geçtikçe birbirlerinden farklı çevreler edinmişlerdir. Hayatını mota mot planlı bir biçimde yaşayan Quentin, için bir gecede yaşamı tepeden aşağı değşir, çünkü tam dokuz yıl sonra Margo gelip kendisinden çok önemli bir konuda yardım ister!

22. Aynı Yıldızın Altında / The Fault in Our Stars (2014)

IMDb: 7.9

16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...

23. Mükemmel Uyum / Pitch Perfect (2012)

IMDb: 7.2

Beca (Anna Kendrick) karşısındaki insanın ağzından çıkan sözleri dinlemek yerine kulaklıklarından çıkan sesi dinlemeyi tercih bir kızdır. Yeni okuluna vardığında, kendisini ortak noktaları birlikteyken güzel şarkı söylediklerini düşünen kaba kızların, tatlı kızların ve tuhaf kızların arasında bulur. Beca bu vokal grubunu sıradan düzenlemelerinin ve mükemmel armonilerinin dışında çıkarınca, okulun amansız akapella dünyasının en iyisi olmak için mücadele etmeye başlarlar. Peki, bu sürecin sonunda kızları neler bekliyor?

24. Seksi Futbolcu / She's the Man (2006)

IMDb: 6.4

17 yaşındaki futbol takımı oyuncusu Viola Hastings, kızlar takımı elenince erkek kardeşinin lisesinin erkek futbol takımına girebilmek için her şeyi yapmaya karar verir. İkiz kardeşi Sebastian'ın yurt dışında olmasını fırsat bilerek onun kılığına girer ve futbol takımına kendisini kabul ettirir. Viola takım arkadaşına aşık olur fakat gerçeği gizler. Bu sırada Olivia isminde bir genç kız da Sebastian'a aşık olur ve işler gitgide karışık bir hal alır.

25. Ben, Earl Ve Ölen Kız / Me and Earl and the Dying Girl (2015)

IMDb: 7.8

17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Ateşli Gençlik / Fired Up! (2009)

IMDb: 6.2

Gerald R. Ford Lisesi futbol takımının yıldızları olan Shawn ve Nick, yazlarını başka bir futbol kampında geçirme olasılığından ödleri kopuyordur. Nick ikisi için bir dolap çevirince, kendilerini okulun birbirinden güzel amigo kızlarının kampında bulurlar.

27. Gençlik Ateşi / Bring It On (2000)

IMDb: 5.9

Rancho Carne Lisesi'nin meşhur futbol takımının en az kendisi kadar ilgi çekici bir tarafı vardır. O da, seyircileri dansları ve stilleri ile büyüleyen amigo kızlar topluluğudur. Takımı bolca ateşleyen bu amigo kızlar o denli ünlenmişlerdir ki, takımdan daha fazla dikkat cezbetmeye başlamışlardır. Sıradaki amaçları ise arka arkaya tam beş kere kazandıkları amigoluk turnuvasını altıncı kez kazanmaktır. Ancak kısa bir süre sonra fark edilir ki, amigo grubunun eşsiz koreografileri aslında bir hip-hop grubunun danslarından çalıntıdır.

28. Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower (2012)

IMDb: 8.0

Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır.

29. Aşk, Şimdi! / Now Is Good (2012)

IMDb: 7.2

Tessa, lösemi hastalığına yakalanmış, gördüğü dört yıllık kemoterapi tedavisinin ardından doktorlar tarafından iyileşemeyeceği yönünde teşhis konulmuş gencecik bir kadındır. Ölümü kabullenen çaresiz Tessa son günlerini hastanede tedavi olarak ya da acı çekerek geçirmeyi istemez. Bu süreci sevdikleriyle birlikte olabileceği hayat dolu anlarla değerlendirmeye karar veren genç kadın ölmeden önce yapmak istediklerini sıraladığı bir liste hazırlamaya koyulur.

30. Avrupa Muhabbeti / EuroTrip (2004)

IMDb: 6.6

İnternette yazıştığı Alman arkadaşını ismini yanlış okuduğu için Mike sanan, fakat daha sonra onun Mika adında çok güzel bir kız olduğunu öğrenen Scott'ın; onu erkek zannedip e-mailini bloklamasından sonra, Mika'yı bulmak için Avrupa'ya yolculuk yapma kararı alması ile bütün macera başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi / 10 Things I Hate About You (1999)

IMDb: 7.2

Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1247
534
377
218
158
143
142
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
umut demirel

bir film vardı çocuk eziğin teki sonra bi müzik gurubunamı ne giriyordu, kız çok güzel ama sanırım babasımı ne öldüğü için bu elemana yardım ediyordu kızın ü... Devamını Gör

Burçak Sav

Bandslam sanırım.

talha kara...

bir film arıyorum filmin başında hayattan soğumuş oğlan okulun çatıda sigara içen sarışın bir kızı görüo ....... oğlan en sonunda akıllanıo bütün ödevlerini ... Devamını Gör

Krystal Liu

love, rosie

Pasif Kullanıcı

Saksı olmanın faydalarını izlemiştim. Çok güzel bir filmdi. 3-4 kere izledım O tünel sahnesini gerçekleştirmek için üstü açılan araba almaya zorladım bizimki... Devamını Gör

dürüst

aynen öle