Görüş Bildir
Haberler
Eğitimin Yaşı Olmadığının Kanıtı: Diş Hekimliği Hayaline 58'inde Kavuşacak

etiket Eğitimin Yaşı Olmadığının Kanıtı: Diş Hekimliği Hayaline 58'inde Kavuşacak

ATKN
21.12.2016 - 17:01 Son Güncelleme: 22.12.2016 - 14:28

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim gören emekli öğretmen Özcan Özgürbüz, bitirdiği 3 üniversitenin ardından bu eğitim yılı sonunda da diş hekimliği hayalini 58 yaşında gerçeğe dönüştürecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rizeli olan 58 yaşındaki Özcan Özgürbüz, 1976 yılında başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Fen Bilimleri bölümündeki eğitimini 1980'de tamamlayarak mezun oldu. 

Bir sonraki yıl Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nü kazandı, ikinci üniversite eğitimi kapsamında Fizik bölümünden de dersler aldı. 

Özgürbüz, Jeoloji Mühendisliği bölümünü 1985, Fizik bölümünü ise 1987'de tamamladı.

Hayali olan diş hekimliği eğitimini alabilmek için 5 yıl önce üniversite sınavına girdi

Hayali olan diş hekimliği eğitimini alabilmek için 5 yıl önce üniversite sınavına girdi

Fizik öğretmeni olarak çeşitli okullarda görev yaptı, 2008 yılında emekli oldu. 

Özgürbüz, hayali olan diş hekimliğinin eğitimini alabilmek için 5 yıl önce üniversite sınavına girdi. Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanan 2 çocuk babası Özgürbüz, ailesiyle Ordu'ya taşınarak üniversite eğitimine başladı.

Haziran 2017'de mezun olmayı planlayan Özgürbüz, hem hayalindeki mesleğe kavuşmanın hem de dördüncü diplomayı alacak olmanın heyecanını yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kızının da başka bir üniversitede eczacılık okuduğunu ifade eden ve 'İnşallah kızımla birlikte aynı yıl mezun olacağım' diyen Özgürbüz, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada bu yaşta üniversite okuduğu için olumlu tepkiler aldığını söylüyor.

Özcan Özgürbüz, sınıfının en yaşlı öğrencisi.

Mezun olduktan sonra Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya hazır olduğunu kaydeden Özgürbüz, 'Benim için böyle bir ihtiyaç olursa, devletimiz de bizlere böyle bir görev verirse seve seve gideriz' diyor ve ekliyor:

'Yaşımızın kaç olduğu önemli değil. Yeter ki insanlara yardımcı olalım. Bunun için okuyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
492
148
17
14
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öylesine Birii

askerlik tecilini uzatmaya çalısıyor bence

Öylesine Birii

neden şahin bey ne gereksizliğimi gördünüz

Ali Veli

tamam güzel de kardeşim beyefendi 58 yaşında kısa süre sonra emekli olursa veya ölüm gibi bir durumda boşuna okuduğu ile kalır onun yerine genç liseyi yeni b... Devamını Gör

mehpae

adam gençlere yer açıcam diye hayalini mi gerçekleştirmesin?

Jawhol

Adam çocukların sosyal hayatı, eşin yeni çevreye adaptasyonu falan hiç düşünmemiş direkt kendi hayali için şehir mi değiştirmiş? Şartlar böyle ise bence bu d... Devamını Gör